SPOR - 22 Haziran 2022 Çarşamba 11:18

Al-Khelaifi: "Real Madrid’in 180 milyon Euro’luk teklifini reddettim"

A
A
A
Al-Khelaifi: "Real Madrid’in 180 milyon Euro’luk teklifini reddettim"

Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, geçtiğimiz yaz İspanyol ekibi Real Madrid’in, yıldız futbolcu Kylian Mbappe için verdiği 180 milyon Euro’luk teklifi reddettiğini söyledi.

Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, geçtiğimiz yaz İspanyol ekibi Real Madrid’in, yıldız futbolcu Kylian Mbappe için verdiği 180 milyon Euro’luk teklifi reddettiğini söyledi.


Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, daha önce Fransız yıldız futbolcu Kylian Mbappe’ye Real Madrid’den gelen teklifi reddettiğini açıkladı. Al-Khelaifi, Real Madrid’den daha yüksek bir teklif almış olmasına rağmen Mbappe’nin, PSG’de kalmayı tercih ettiğini söyleyerek, "Geçen yaz Real Madrid’den gelen 180 milyon Euro’yu reddettim. Çünkü Kylian’ı tanıyordum. PSG’de kalmak istiyordu. Onu çok iyi tanıyorum, onun ve ailesinin ne istediğini biliyorum ve para için hareket etmiyorlar. Şehri, kulübü, ülkesi ve projemiz için burada oynamayı seçti. Sadece oynamayı ve kazanmayı düşünüyor" diye konuştu.


Al-Khelaifi ayrıca Avrupa Süper Ligi projesinin de gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Depremzede konutları hızla yükseliyor, Haziran’da hepsi tamamlanacak Adana’da depremzedeler için yapımı süren TOKİ konutları hızla yükselmeye devam ediyor. Haziran ayı itibarıyla kent genelinde 3 bin 204 konutun teslim edileceği öğrenildi. 6 Şubat depremlerinde Adana’da 13 bina yıkıldı, 418 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından kentteki hak sahipleri için Sarıçam, Çukurova, Yumurtalık ve Ceyhan ilçelerinde TOKİ tarafından afet konutları yapımına başlandı. Kent genelinde 3 bin 204 konutun yapımı devam ederken tamamlanan yapılar, iş yerleri de dahil olmak üzere 8 bin 122 hak sahibine teslim edilecek. Öte yandan, 7 ihale yapıldı, diğerleri aşamada. Haziran itibarıyla ihalesi yapılanların hepsi bitmiş oluyor. Geriye kalan konutların ise yapımı 7 gün 24 saat esasına göre devam ediyor. İşçiler 3 vardiya çalışarak depremzedelerin konutlarını yetiştirmeye çalışıyor. Peyzaj çalışmaları sürüyor Projeler çerçevesinde bütün kaba inşaatlar tamamlanmış olurken, peyzaj düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Projeler kapsamında 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak şekilde tamamlandı. Dairede kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli olduğu öğrenildi. “TOKİ kendi su arıtma sistemini kurdu” Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Göztepe Mahallesi TOKİ konutlarında İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Bin 106 konutun çalışmalarının sürdüğünü belirten Karslıoğlu, “Çok hummalı bir çalışma sürüyor. Gece gündüz şantiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Haziran ayında projemizi bitireceğiz. Ayrıca bu tarz geniş projelerde su arıtma tesisleri de kuruluyor. Yasalar gereği büyükşehir kurması gerekirken TOKİ kendi arıtmasını kendisi kuruyor. 5 bin kişi arıtılmış su içmiş olacak” ifadelerini kullandı. “Haziran ayında teslimler tamamlanacak” Haziran ayı itibarıyla teslimlerin tamamlanacağını vurgulayan Karslıoğlu, “Haziran ayı itibarıyla teslim edilmemiş konut kalmamış olacak. Zaten bu konutların kuraları çekilmişti. Bu firmalarımız Haziran ayında TOKİ’ye anahtarları teslim edecek. Bazı konutlarda hatta vatandaşlar anahtarlarını teslim aldı, evlerine eşyaları yerleştirmeye başladı. Böylelikle deprem konusunu gündemden düşüreceğiz. Sürekli gelip evlerini görmek isteyenler oluyor. Şantiye ekiplerimiz hem örnek daireyi gösteriyor hem de kendi kuradaki evini gösteriyor” dedi.
Kars Kars’taki mendereslerde bahar güzelliği Kars’tan doğan ve yılan gibi kıvrılarak Arpaçay’dan geçen, Aras Nehri ile birleştikten sonra uzun yolculuğu başlayan menderesler, kilometrelerce yolculuğun ardından Hazar Denizi’ne dökülüyor. Dört mevsim bir başka güzelliğe bürünen Arpaçay Menderesi’nde bahar güzelliği görenleri adeta büyülüyor. "Hazar Denizi’ne dökülüyor" Arpaçay Mendereslerinin uzun yolculuğun ardında Hazar Denizi’ne döküldüğüne dikkat çeken Okan Avşar, "Normalde Çıldır’da doğan suların gelip burada Arpaçay’daki sularla birleşmesinden ortaya çıkan menderesleri göreceksiniz. Görsel bir şölen sunuyor. Öyle ki bu büyük tarım arazilerinin arasından dolaşarak aynı zamanda toprağa da ciddi bir can suyu oluyor, can veriyor. Ayrıca bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanlarında karşılıyor. bu menderesler böyle araziler arasından kıvrılarak Arpaçay Barajı’na kadar uzanıyor. Arpaçay Barajı’nda toplanan sular, Yine Aras Nehri ile birleşip daha sonra Hazar Denizi’ne kadar gidiyor" dedi. Öte yandan Çıldır Gölü’nden başlayıp Arpaçay Carcı, Telek, Tepecik, Okçuoğlu ve Meydancık köylerinden geçen menderes, Arpaçay Barajı’nda Kars Çayı ve Karahan Çayı ile buluştuktan sonra, Aras Nehri sularıyla İran ve Azerbaycan’ı geçerek Hazar Denizi’ne dökülüyor. Kars Arpaçay’daki menderesler kar sularıyla coşkun bir şekilde akarken, yılan gibi kıvrılarak yoluna devam eden menderesler havadan görüntülendi.