ASAYİŞ - 22 Ocak 2012 Pazar 17:01

ANADOLU HİSARI SAKİNLERİ KLÜPLERİNE SAHİP ÇIKTI

A
A
A
ANADOLU HİSARI SAKİNLERİ KLÜPLERİNE SAHİP ÇIKTI

Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Klübü, Marmara Üniversitesi ile yaşadığı mülkiyet anlaşmazlığı sonucunda belediye ekiplerince yıkıldı. Kararı protesto eden yüzlerce vatandaş, eylem yaparak yolları trafiğe kapattı.
Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Klübü’nün tesisleri ve halı sahası, Çarşamba sabahı Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yıkıldı. Karara bir türlü anlam veremeyen klüp yetkilileri ve Anadolu Hisarı sakinleri, bugün bir protesto gösterisi düzenledi. Yıkılan spor tesislerinde buluşan yaklaşık 500 kişi Marmara Üniversitesi’ni protesto etti.
Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Klübü Başkanı Adnan Güner, Marmara Üniversitesi ile 2919 yılına kadar protokolleri bulunduklarını belirterek, "Biz yaptığımız protokolü tanımıyoruz diyorlar. Burada bir yönetim zafiyeti var. Bilemiyoruz burada kimlere ne sağlanacak. Burada bir tarihi yok ediyorsunuz. Spor kompleksi burası" dedi.
Spor tesislerini yıkılmasına tepki gösteren vatandaşlar da sloganlarla Başkan Güner’e destek verdi. Bir vatandaş elindeki fotoğrafı göstererek yıkım ekiplerinin Atatürk büstünü de parçaladığını iddia etti.
Yürüyüşe geçene yaklaşık 500 kişi, Anadolu Hisarı meydanını trafiğe kapattı. Slogan atan eylemciler, pankartlarla klüplerinin yıkılmasına tepki gösterdi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ardından yürüyüşe geçen eylemciler, Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü önüne gelerek siyah çelenk bıraktı. Eylemciler daha sonra sessizce dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.