EĞİTİM - 01 Eylül 2022 Perşembe 11:00

Doç. Dr. Özbozkurt’un çalışması, Portekiz’de en iyi bildiri ödülüne layık görüldü

A
A
A
Doç. Dr. Özbozkurt’un çalışması, Portekiz’de en iyi bildiri ödülüne layık görüldü

Akademi Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Doç.

Akademi Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt’un ’Examining the Relationship Between Autoflex and Innovative Competitive Approach’ başlıklı çalışması Portekiz’de en iyi bildiri ödülüne layık görüldü.


Akademisyen, yazar ve stratejist Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, 27-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Portekiz’in köklü üniversitelerinden Polytechnic Institute of Guarda’nın ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Avrasya Eğitim ve Sosyal Bilimler Konferansında (II. International Eurasian Conference on Educational & Social Studies) sunmuş olduğu akademik çalışma ile en iyi bildiri ödülüne layık görüldü. ’Examining the Relationship Between Autoflex and Innovative Competitive Approach’ başlıklı çalışmasıyla en iyi bildiri ödülünü alan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, "Otomotiv endüstrisi, sahip olduğu etki gücü ve diğer sektörlere katkısı ile ekonominin gelişmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Ancak endüstri, birçok meydan okumayla karşı karşıya. Bu güçlüklerle baş edebilme noktasında ise, artan oranda pazarlama esnekliği ve yenilikçi rekabet yaklaşımlarına ihtiyaç duyuluyor. Otomotiv endüstrisindeki pazarlama esnekliğini ifade eden Autoflex stratejilerini benimseyerek daha yenilikçi ve rekabet gücü yüksek markalar oluşturulabilir. Nitekim, otomotiv endüstrisinde yer alan satış profesyonelleri üzerinde gerçekleştirdiğim bu çalışmada da bunu kanıtlar nitelikte sonuçlar elde ettim" dedi.


20 farklı ülkeden bilim insanının ve 150’ye yakın çalışmanın yer aldığı etkinlikte en iyi akademik çalışma ödülüne layık görülen Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, "Portekiz’de birçok ülkeden katılımcının olduğu böylesine prestijli bir etkinlikte yer almak ve ülkemi uluslararası platformlarda temsil etmekten büyük mutluluk duydum. Sunmuş olduğum çalışmayı en iyi akademik çalışma ödülüne layık gören tüm komite üyelerine ve değerlendirme kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek: "Düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak" Adalet Bakanı Akın Gürlek, bazı davaların belirli mahkemelerde görülmesine ilişkin kararın yayımlanmasının ardından, "Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır" dedi. Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile birlikte acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacak. Adalet Bakanı Akın Gürlek, kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Yargı hizmetlerinin daha hızlı, verimli ve uzmanlaşmış bir yapıda yürütülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, bazı önemli dava türlerinin belirli mahkemelerde görülmesini sağlayarak yargı süreçlerini daha etkin hale getiriyoruz. Resmî Gazete’de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi kararıyla; acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacaktır" ifadelerine yer verdi. Bakan Gürlek, bu kararlar yargı süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamak istediklerini belirterek, Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi.