GENEL - 27 Ocak 2012 Cuma 17:41

TOPBAŞ`TAN İSTANBULLULARA "TOPLU ULAŞIM" TEŞEKKÜRÜ

A
A
A
TOPBAŞ`TAN İSTANBULLULARA "TOPLU ULAŞIM" TEŞEKKÜRÜ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da bazı noktalarda kar seviyesinin 15 santimetreye kadar ulaştığını söyledi. Topbaş, vatandaşların toplu ulaşım araçlarını tercih etmesi nedeniyle trafikte aksama yaşanmadığını belirterek İstanbullulara teşekkür etti.
Başkan Topbaş, kar yağışıyla ilgili İstanbul’daki son durumu AKOM’da düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Dün akşamdan itibaren yaptıkları uyarıların ardından bugün trafikte bir yoğunluk yaşanmadığını belirten Topbaş, "İstanbul’un tamamında gereken müdahaleleri yaptık. Valiliğimiz de mesaiyi 15.30’da bitirdiği için trafik sakin" dedi.
Dün akşam 21.30’da başlayan kar yağışının kentin her tarafında etkisini gösterdiğini belirten Topbaş, bazı noktalarda kar kalınlığının 15 santimetreye kadar ulaştığını ifade etti. Topbaş, "İstanbul’da kar yağışı bugün ve yarın devam edecek. 7 Şubat’a kadar biraz daha azalarak sürecek" diye konuştu.
Topbaş, kentin bazı noktalarında dün gece hava sıcaklığının -13’lere kadar düştüğünden bahsedildiğini belirterek, İstanbul’un 28 noktasında bulunan sensörler vasıtasıyla buzlanmanın 3 saat önceden ekiplere aktarıldığını ve o bölgelerde önlem alındığını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojiyi çok doğru kullandıklarını ifade eden Topbaş, İstanbul’un köylerinde ise 147 aparatı köylerdeki büyük traktörlere monte ederek karla mücadele edildiğini, bu yöntemle maliyetin düşürüldüğünü dile
getirdi.
Sokakta kalan 700’ü aşkın kişinin dün ve bugün müracaatta bulunduklarını belirten Topbaş, Tarabya’daki Metin Oktay Tesisleri’nde 13’ü kadın 218 kişinin şu anda misafir edildiğini belirtti. Topbaş, sokağı tercih eden vatandaşların ise tekrar geri döndüklerini söyledi. Başkan Topbaş, "Mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanınız, bireysel araçlarınızı kullanmayın ve özellikle kar lastiği takın. Nasıl ki kışın yazlık ayakkabıyla gezemiyorsanız araçlarınızın da bakımını öyle yapınız" şeklinde konuştu.
Başkan Kadir Topbaş, yaklaşık 10 gün önce kentte etkili olan kar yağışı sırasında trafiğin aksamasının nedeninin ise kabak lastikler ve iki aracın karıştığı kaza olduğunu ifade etti. Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini artıracağı yönündeki bir soruya da Topbaş, "Yoğun kar yağışı beklenmediği söylenmekte" diye karşılık verdi.
Okulların tatil olmasının trafikte büyük bir avantaj sağladığını da belirten Topbaş, "Hem sabah, hem akşam saatlerinde okulların sıkıntısını yaşamayacağız" dedi.
Karla mücadele çalışmalarında kullanılan malzemelerin bir yıl önceden depolandığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ilçe belediyelerine de ihtiyaç halinde yardım ettiklerini vurguladı. Topbaş, sensörler ve makineler sayesinde malzemelerin lüzumsuz kullanılmadığını vurguladı.
İstanbullulara gerek duymadıkları takdirde dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulunan Topbaş, "Gelişen kentlerde günlük hareket nüfusun üç katı olmakta. Günde çok fazla yer değiştiriyoruz. Bu gibi durumlarda fazla yer değişikliği yapmayacağız anlamına geliyor" şeklinde konuştu. Topbaş, şu anda Silivri’den Şile’ye kadar hiçbir noktada ulaşımda sıkıntı olmadığının altını çizdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir