EĞİTİM - 02 Mayıs 2023 Salı 14:11

Türkiye mezunu Dr. Faysal Parvez, dünya müslüman öğrencilerinin lideri oldu

A
A
A
Türkiye mezunu Dr. Faysal Parvez, dünya müslüman öğrencilerinin lideri oldu

Türkiye mezunu Bangladeşli Dr.

Türkiye mezunu Bangladeşli Dr. Mustafa Faysal Parvez, Uluslararası İslami Öğrenci Organizasyonları Federasyon’un (IIFSO) Genel Sekreterliğine seçildi. Genel Sekreter Yardımcılığına ise Pakistan Cemaat-I Talaba Başkanı Şakil Ahmed ve Arap Bölgesi Hikmet Gençlik Merkez Başkanı Dr. Abdullah Ahmed atandı.


Edinilen bilgiye göre, 29-30 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen genel kurultaya 60 ülkenin IIFSO temsilcileri ve davetli misafirler katıldı. İki gün boyunca devam eden IIFSO Genel Kurulu’nun ikinci gününde yapılan seçimde 60 ülkeden gelen temsilcilerinin gizli oyuyla 2023-2026 dönemi için IIFSO Sekreterliğine, Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimlerinden doktorasını tamamlayan Dr. Mustafa Faysal Parvez oy çokluğuyla kazanan aday oldu.


Daha önce Bangaldeş’in Dakka Üniversitesinden Yüksek Lisansını tamamlayan ve Türkiye’de yaptığı doktora çalışmasında Arakanlı Mültecilerle ilgili önemli bulguları akademiye kazandırdı. Halen Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi’nin (ANKASAM) araştırmacısı olarak çalışmakta olan Dr. Parvez, yazdığı ‘‘Atatürk’ten Erdoğan’a’’ adlı kitabıyla da Türkiye gündemine gelmiştir. Uluslararası öğrencilik çalışmaları ve siyaset alanında farklı kitap ve akademik makaleleri bulunduran Dr. Parvez, aynı zamanda Asya Gençlik Derneği Başkanı olarak görev yapıyor.


Öte yandan, 1969 yılında Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Dünya Müslüman Gençlik Meclisi (WAMY) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmed Totunji ve diğer Milli Görüş liderlerince kurulan IIFSO’nun bu seneki 14. Genel Kurultay’a Uluslararası Müslüman Alimler Derneği (UMAD) Başkanı Abdulvahab Ekinci, Eski Başbakan Başdanışmanı ve IIFSO Eski Genel Sekreter Ömer Faruk Korkmaz, Uluslararası Müslüman Genç Başkanı Wejdi Ali, UDEF’in Kurucu Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat, IYFO Başkanı Yılmaz Balçin, Cezayir HAMS Öğrenci Başkanı ve Milletvekili Souleyman Zerkani, Cezayir Gençlik Bakan yardımcısı Hamid Ait, Fas Milletvekil ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Reda Bougmazi, Malezya Öğrenci Başkanı Farhan Rosli, Lubnan Eski Gençlik Başkanı Sameer Mazhar, Almanya Müslüman Gençlik Başkanı Khallad Swaid gibi müslüman gençleri temsil eden birçok önemli isimler katılarak konuşmalar yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Pınarhisar’da kan donduran saldırı: İki kez kalbi durdu, beyin kanaması geçirdi Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde dün belediye personeli Ozan Çetin, evine gitmek üzereyken evinin arka sokağında K.Ö. adlı şahıs ve beraberindeki kişilerin saldırısı sonucu ağır yaralandı. Edinilen bilgilere göre, dün öğle saatlerinde 18 yaşında olduğu belirtilen K.Ö. ve yanındaki 15 yaşındaki bir çocuk, iddiaya göre Ozan Çetin’i arkadan darp ederek yere düşmesine sebep oldu. Çetin, aldığı darbeler sonucu olay yerinde hareketsiz kaldı. Kısa süre sonra babasını yerde bulan oğlu, babasına seslendi ancak yanıt alamayınca durumu ailesine bildirdi. Olay yerine çağrılan ambulansla Pınarhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 39 yaşındaki Ozan Çetin’in burada kalbinin durduğu, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldüğü öğrenildi. Beyin kanaması geçirdi Durumu ağırlaşan Çetin, entübe edilerek Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sevk sırasında kalbinin bir kez daha durduğu, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle tekrar hayata döndürüldüğü bildirildi. Hastanede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Ozan Çetin’in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi Olayın ardından polis ekiplerince başlatılan çalışma sonucu K.Ö. ve beraberindeki şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi. Olayın nedeni araştırılıyor Saldırının çıkış nedenine ilişkin olarak, K.Ö. adlı şahsın Ozan Çetin’in kızıyla ilgili bazı rahatsız edici davranışlarda bulunduğu yönündeki iddialar üzerine yaşanan gerginliğin bu olaya yol açtığı öne sürülüyor. Yetkililer, olayla ilgili adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve tüm detayların yargı sürecinde netlik kazanacağını ifade etti.