GENEL - 25 Mayıs 2023 Perşembe 14:43

Bakan Soylu, Ahmed-i Hani Kültür Evi’nin açılışına katıldı

A
A
A
Bakan Soylu, Ahmed-i Hani Kültür Evi’nin açılışına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi’de Ahmed-i Hani Kültür Evi’nin açılışına katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi’de Ahmed-i Hani Kültür Evi’nin açılışına katıldı. Türkiye’ye yapılan yatırımlardan söz eden Bakan Soylu, Ağrı’ya doğalgazın da geldiğini, hastanelerin de altyapıların da yapıldığını belirterek, "Her şey daha fazla oldu ama zaten daha fazla olması için adım atıyoruz. Şimdi doğu ile batı arasında herhangi bir fark söz konusu değildir" dedi.


Burada konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aslında bu sabah şuradaki manzarayı görüyorum. Bu manzara Türkiye’nin içinde bulunduğu tablonun en iyi özetidir. Biz neredeyiz biz şu anda Ahmed-i Hani Kültür Evindeyiz. Size şu kadar bir şey söyleyeyim buradan 20 yıl 30 yıl önce veya Tayyip Erdoğan iktidara gelmeden önce lütfen sözümü yanlış anlamayın böyle bir birlikteliği oluşturabilmek kolay bir iş değildir. Kimse kusura bakmasın şimdi yıllardan beri burada aynı hamurda yoğrulmuş aynı toprağın çocukları, aynı dinin evlatları, aynı medeniyetin evlatları bir masanın etrafında birbirini methüsena ederek oturuyor. Adnan Menderes idam edildikten sonra Batı elini tamamen Türkiye’nin içerisine sokmuştur bütünü kurumları ve kurallarıyla iş insanları ile medyası ile üniversitesi ile Tayyip Erdoğan tam 21 yıldır o eli alıp dışarıya atmak için uğraşmaktadır. Çocukluğumuzdan beri hep şöyle büyümedik mi bize hep şöyle demediler mi? Türkiye’de petrol vardır ama Türkiye’ye çıkarttırmazlar. Öyle ustalarımız var ki sadece şunu söyleriz. Bir tek adam yapamaz her şeyi yapar, bu bir tek adam yapamaz her şeyi yapamaz bu insanlar bugüne kadar bir araba yapamazlar mı ama bugün yaptılar. Ayasofya’yı açmak zaten orada sadece 5 vakit namazın kılınması anlamına gelmez. Açabilmenin de iradesini ortaya koyar. Kıymetli hemşehrilerim açabildik; arabamızı yapabildik; gazımızı çıkartabildik; petrolümüze ulaşabildik. Bunu yapabilme kabiliyetini ortaya koyduk. 2. mesele ise Batı’nın Amerika’nın elini Türkiye’den alıp atmaktan ziyade, 2. mesele Tayyip Erdoğan Türkiye’de doğu ile batıyı birleştirdi. Bu her şeyden zordur. Sadece yollar ile değil evet onu yaptık, doğru birleştirmek sadece havalimanı ile değil onu da yaptık, birleştirmek sadece gelişme ve kalkınma anlayışı ile değil onu da yaptık doğru. Ben 2014 yılında Ağrı’da geziyordum seçimler için, insanlar bana direkt şey söylediler. Dediler ki ’bizim doğalgazımız gelsin yeter. Şu hastane yapılsın yeter’ hepsi oldu. Daha fazlası da oldu doğalgazlar geldi. Hastaneler yapıldı, altyapılar yapıldı. Her şey daha fazla oldu ama zaten daha fazla olması için adım atıyoruz. Şimdi doğu ile batı arasında herhangi bir fark söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş 583 yıllık Ulu Cami’de cuma namazı KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından hasar gören ve restore edilen 583 yıllık Ulu Cami’de resmi açılışının ardından ilk cuma namazı kılındı. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kentin simge yapılarından 583 yıllık Ulu Cami, yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kadir Gecesi yeniden ibadete açıldı. Tarihi Ulu Cami’nin resmi açılış programı ise geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılımıyla gerçekleştirildi. Tarihi çeşmesi gün yüzüne çıktı Geçmiş yıllarda üzeri kapatılan tarihi çeşmede restorasyonda ortaya çıkarıldı. Restorasyon sırasında eski kitabeler de ortaya çıktı. Tarihi dokusuna uygun yenilenen camide resmi açılış sonrası ilk cuma namazı eda edildi. Cuma namazında cemaat, camiyi doldurdu. "Restorasyonda camimiz aslına uygun bir şekilde yapıldı" Cami İmam Hatibi Mustafa Arifoğlu, "Asrın felaketinde camimiz hasar aldı ve yaklaşık 3 yıl ibadete kapatıldı. Restorasyonda camimiz aslına uygun bir şekilde yapıldı ve yeniden ibadete açıldı" dedi. "Çok güzel olmuş" Cemaatten Hasan Hüseyin Hançerkıran, "Devletimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Çok güzel olmuş aslına uygun restore edilmiş. Biz de bugün cuma namazı nedeniyle buraya geldik, namazımızı kıldık" diye konuştu. Camiye gelen vatandaşlardan Birgül Doğan ise "Camideki su inşallah şifadır" ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan Hasan Ayva, "Depremde camimiz zarar görmüştü ve devletimizin yardımları ile ibadete açıldı, çok mutluyuz cemaati bol olsun" dedi.
Gaziantep Duayen sanayici M. Naci Topçuoğlu anılacak Öncü yatırımlarının yanında, eğitime ve topluma hizmet amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları ile Gaziantep’in ve Anadolu’nun efsane sanayicileri arasında yer alan merhum M. Naci Topçuoğlu, vefatının 18. Yılında Gaziantep Asri Mezarlıkta yer alan mezarı başında düzenlenecek anma töreni ile anılacak. Geçirdiği kalp krizi sonucu 11 Mayıs 2008 tarihinde yaşamını kaybeden duayen sanayicilerden M. Naci Topçuoğlu’nun vefatının sene-i devriyesinde Gaziantep asri mezarlığındaki bulunan aile kabristanında anma töreni 11 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.00’da düzenlenecek. Üretim, istihdam ve ihracatıyla Türkiye ekonomisine yön veren kuruluşlardan birisi olan Gülsan Holding’in kurucusu M. Naci Topçuoğlu, Gaziantep Sanayi Odası’nın kuruluş sürecinde de aktif rol almış, 10 yıl süreyle de Sanayi Odası Meclis Başkanı olarak görev yapmıştı. Gaziantep’in sanayileşmesi, yeni ve katma değeri yüksek sektörlere yönelik yatırımlar, inovasyon, Ar-Ge, kurumsallaşma ve markalaşma gibi konularda Anadolu’ya öncülük yapan merhum sanayici M. Naci Topçuoğlu, sosyal sorumluluk projeleri ile de her zaman toplumun hizmetinde oldu. Gaziantep’in ekonomi alanında olduğu gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açısından da zenginleşmesine önem veren M. Naci Topçuoğlu, Gaziantepspor’da uzun süre As Başkan olarak da görev yaptı. Naci Topçuoğlu MYO eğitimde model oldu Merhum M. Naci Topçuoğlu, sanayi kenti olan Gaziantep’te nitelikli ara eleman sıkıntısının çok büyük olduğunu görmüş ve kalifiye eleman yetiştirilmesi için kendi adını taşıyan bir meslek yüksekokulunun temelini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte atmıştı. Vefatının ardından Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu tamamlanarak açılışı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Topçuoğlu ailesi tarafından yapılmıştı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin içerisinde bulunan Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Naci Topçuoğlu MYO, teorik ve uygulamalı eğitimdeki başarısı ile Türkiye’ye kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda model oldu. Sanayi ile iç içe eğitim veren Naci Topçuoğlu MYO iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacını karşılayan Türkiye’nin gözbebeği eğitim kurumlarından birisi haline geldi.
Antalya Antalya’da 130 bin çiçekle görsel şov Antalya’da Muratpaşa Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlendiği Çiçek Desenleri Günleri başladı. Ziya Gökalp Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte bu yıl 9 lise, rengarenk çiçek desenleriyle birincilik için yarışıyor. Belediyenin atölyelerinde hazırlanan kelebek desenli banklar, özel saksılar ve doğa dostu süslemelerle günler öncesinden etkinliğe hazırlanan park, adeta açık hava sanat galerisine dönüştü. Organizasyonda bu yıl belediyenin üretim tesislerinde özel olarak yetiştirilen 130 bin dal çiçek kullanılıyor. Tagates, karanfil, osteospermum, zinnia ve petunyaların oluşturduğu renk cümbüşü ziyaretçilere görsel şölen sunuyor. Etkinlik kapsamında öğrenciler, çalışmalarını desen krokilerine uygun oluşturabilmek için ilk olarak ahşap zemin üzerine toprak sererek altyapıyı hazırladı. Ardından çiçekleri kesme ve ayıklama işlemlerinden geçiren yarışmacılar desen sınırlarını toprakla belirginleştirerek çiçekleri sabitledi. Hazırlanan zemin üzerine ise her ekip kendi desenine uygun renklerde çiçeklerle desenlerini işlemeye koyuldu. Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Şölen Acar, etkinliğin ikinci yılında da yoğun ilgi gördüğünü belirterek yarışmaya katılan öğrencilere başarı diledi. Yarışmacılardan değerlendirmeler Etkinliğe ilk kez katılan öğrencilerden Elif Anna Kaya, kadın özgürlüğünü temsil eden bir resim üzerinde çalıştıklarını söyledi. Çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten Kaya, "Ekibime güveniyorum. Muratpaşa Belediyesinin öğrencilerin hayal güçlerini ortaya çıkarabilecekleri yenilikçi etkinlikler sunması bizim için çok değerli" diye konuştu. Geçen yıl tavus kuşu deseniyle yarışmada birincilik kazanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Eylül Yüzbaş ise bu yıl mistik bir tek boynuzlu at figürü üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yüzbaş, "Gençleri farklı aktiviteler yapmaya teşvik etmesini çok faydalı buluyorum" diyerek Muratpaşa Belediyesine teşekkür etti. "Burada bizim için önemli olan eğlenmek ve güzel şeyler deneyimlemek" dedi. Ödül töreni 9 Mayıs’ta gerçekleşecek Çalışmalar, 5 kişilik jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren takımların ödülleri 9 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da düzenlenecek törenle verilecek. Ödül töreninin ardından sanatçı Ersan Tay sahne alacak.