GENEL - 09 Haziran 2023 Cuma 16:03

Seç Market “Gücünle Gülümse” projesi ile kadın girişimcileri destekliyor

A
A
A
Seç Market “Gücünle Gülümse” projesi ile kadın girişimcileri destekliyor

Seç Market’in kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı “Gücünle Gülümse” projesinin ilk ayağı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle düzenlenen “Girişimcilik ve Perakende Yönetimi Eğitim Programı” ile başlıyor.

Seç Market’in kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı “Gücünle Gülümse” projesinin ilk ayağı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle düzenlenen “Girişimcilik ve Perakende Yönetimi Eğitim Programı” ile başlıyor.


Sunduğu bayilik iş modeliyle mahalle esnafını ve girişimciliği destekleyen ve kadın iş ortaklarının sayısını daha da artırmayı hedefleyen Seç Market; kadın girişimcilere özel destek programını başlatıyor. “Gücünle Gülümse” adı verilen proje kapsamında ilk olarak Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle “Girişimcilik ve Perakende Yönetimi Eğitim Programı” düzenlenecek. Online olarak gerçekleşecek ve toplam 24 saat sürecek program bünyesinde, kadın girişimci adaylarına girişimcilik ve perakende sektörüyle ilgili eğitimler verilecek.


Seç Market’in “Gücünle Gülümse” projesi, kadınların iş hayatında ve toplumun her alanında güçlenmesi adına global ölçekte örnek çalışmalara imza atan Yıldız Holding Kadın Platformu’nun hedeflerine de olumlu katkı sağlayacak.


Başvuru için ön şart aranmıyor


Herhangi bir ön şart bulunmayan program için başvurular değerlendirildikten sonra uygun görülen 50 kadın girişimci adayı eğitime kabul edilecek. Toplamda 24 saat sürecek 8 günlük eğitimi tamamlayan katılımcılar sertifika almaya da hak kazanacak. “Girişimcilik ve İlişki Yönetimi”, “Perakende Yönetimi” ve “Seç Market Modeli ile Gücünle Gülümse” başlıklı 3 modülden oluşan eğitim programı kapsamında; girişimciliğin öneminden iletişim ve ilişki yönetimine, perakendede ürün yönetiminden dijital dönüşüme, finansal farkındalıktan mağazacılık ve Seç Market iş modeline kadar perakende sektöründe girişimciliğe ilişkin çeşitli eğitimler gerçekleştirilecek. Girişimcilik programıyla ilgili 7 Haziran’da başlayacak başvurular 21 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvurular www.secmarket.com.tr adresinden online olarak yapılabilecek.


Altan Sekmen: “Kadın girişimcilerin sayısının artması için çalışıyoruz”


Projenin kadın girişimciliğini destekleyeceğini ifade eden Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin franchising modeliyle faaliyet gösteren en büyük gıda perakende markalarından biri olarak fırsat eşitliği alanındaki çalışmalar bizim için çok değerli. Çoğunluğunu aile işletmelerinin oluşturduğu iş ortaklarımızın yaklaşık yüzde 10’u kadın girişimcilerden oluşuyor. Önümüzdeki dönemde Seç tabelası altında kendi mağazasının sahibi olan kadın iş ortaklarımızın sayısını artırmayı hedefliyoruz. İlk adımını BÜYEM iş birliğiyle gerçekleşecek eğitimle atacağımız “Gücünle Gülümse” projemiz ile kadınlar için iş hayatında fırsat eşitliği sağlanması ve kadın girişimcilerin desteklenmesine yönelik çalışmalarımız devam edecek.”


Begüm Mutuş: “Eşitlik ve kapsayıcılık üzerine kurulmuş bir kurum kültürü yaratmaya çalışıyoruz”


Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş da, Gücünle Gülümse projesinin Türkiye’de kadın girişimciliğini teşvik etmek adına değerli bir rol model oluşturduğunu ifade ederek, “Yıldız Holding ve şirketlerinde fırsat eşitliği konusundaki duruşumuzu sadece söylem değil tüm eylemlerimizde de yansıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eşitlik ve kapsayıcılık üzerine kurulu bir kurum kültürünün inşasına katkıda bulunarak kadınların önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz. UN Women ile imzaladığımız mutabakat çerçevesinde gerek ülkemizde gerekse de global alanda kadın girişimciliğini ve değer zincirini desteklemeyi hedefliyoruz. Seç Marketler’in Gücünle Gülümse projesi, fırsat eşitliği alanında ortaya koyduğumuz vizyona ve girişimci kadınlara somut katkı sağlayacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) Bursa Şubesi tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından oruçlar açıldı. İftarın ardından konuşan AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar, şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada buluşmanın büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Akar, AŞAV olarak her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduklarını belirterek, "Dün yanınızdaydık, bugün yanınızdayız, Allah izin verirse yarın da yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi. Akar ayrıca programın gerçekleşmesine katkı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibine teşekkür etti. Programda söz alan Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı adına Nurtaç Usta ise şehitlerin milletin gönlünde yaşamaya devam ettiğini vurguladı. Usta, Bakara Suresi’nden ayet okuyarak şehitlerin manevi değerine dikkat çekti ve şehit aileleri ile gazilerin fedakârlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti. Usta ayrıca organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar ve vakıf yöneticilerine teşekkür etti. AŞAV Genel Başkanı Ziya Sözen ise konuşmasında şehitlerin vatan, bayrak ve mukaddes değerler uğruna en büyük fedakârlığı yaptığını belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çeken Sözen, güçlü bir savunma sanayisinin ve toplumsal dayanışmanın önemine değindi. Program kapsamında şehit ailelerine vefa ve teşekkür amacıyla plaket takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı törende şehit ailelerine gösterilen ilgi ve saygı katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. AŞAV’ın Türkiye genelinde 27 ilde şubesinin bulunduğunu belirten Sözen, vakıf olarak şehit aileleri ve gazilere yönelik sosyal destek çalışmalarını sürdürdüklerini ve üniversite öğrencilerine düzenli burs sağladıklarını ifade etti. Sözen ayrıca hedeflerinin 2026 yılı Haziran ayına kadar şube sayısını 65’e çıkarmak olduğunu söyledi. Programa Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) Genel Başkanı Ziya Sözen, AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar, Eskişehir, Çanakkale ve İstanbul şube başkanları, Bursa’daki siyasi parti ilçe başkanları ve yardımcıları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı. Program, şehitler için yapılan duaların ardından sona erdi.
Ağrı Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi, okullardaki güvenlik tedbirleri için Önder’e teşekkür etti Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, kent genelinde yürütülen güvenlik çalışmalarının yanı sıra okullarda giriş ve çıkış saatlerinde sağlanan güvenlik tedbirleri dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Göksel Önder’i makamında ziyaret etti. Eğitim Bir Sen Ağrı Şubesi yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, şehirdeki huzur ve güven ortamının eğitim süreçlerine olumlu katkıları değerlendirildi. Ziyarette konuşan Gümüşer, özellikle öğrencilerin okula geliş ve gidiş saatlerinde alınan güvenlik önlemlerinin hem veliler hem de eğitim camiası açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Kentte güvenli bir eğitim ortamının oluşmasına katkı sunan tüm emniyet teşkilatına teşekkür eden Gümüşer, "Eğitim, huzur ve güven ortamında çok daha sağlıklı yürütülebilen bir süreçtir. Özellikle çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin güven içerisinde gidip gelmeleri ailelerimiz, eğitim camiası bizler için son derece kıymetlidir. İl Emniyet Müdürlüğümüzün il genelinde sürdürdüğü çalışmaların yanında, okulların giriş ve çıkış saatlerinde aldığı tedbirler eğitim camiası tarafından takdirle karşılanmaktadır. Öğrencilerimizin güvenliğini önceleyen bu hassas yaklaşım, hem velilerimizin hem de öğretmenlerimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bu vesileyle başta İl Emniyet Müdürümüz Sayın Göksel Önder olmak üzere, gece gündüz demeden görev yapan tüm emniyet mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Şehrimizde huzur ve güven ortamının devam etmesi adına gösterilen gayretin çok değerli olduğunu düşünüyoruz" dedi. Ağrı İl Emniyet Müdürü Göksel Önder ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplumun tüm kesimleriyle iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Önder, "Nazik ziyaretlerinden dolayı Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Sayın Süleyman Gümüşer ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin güvenliği başta olmak üzere şehrimizin huzuru için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.