GENEL - 14 Haziran 2023 Çarşamba 15:34

Bin Enstrüman Bin Umut Projesinin 2’nci Gençlik Orkestrası Konseri düzenlendi

A
A
A
Bin Enstrüman Bin Umut Projesinin 2’nci Gençlik Orkestrası Konseri düzenlendi

İstanbul’da Bin Enstrüman Bin Umut Projesinin 2’nci Gençlik Orkestrası Konseri gerçekleşti.

İstanbul’da Bin Enstrüman Bin Umut Projesinin 2’nci Gençlik Orkestrası Konseri gerçekleşti. Eğitimin önemine vurgu yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “ Bugün ‘Bin enstrüman bin umut projesi’ çok güzel gurur günündeyiz. Çalışma 2019 yılında başladı. Eğitim başlı başına bir sorumluluktur. Öğrencilerimizin çok yönlü yetişmelerine yarınlarına en donanımlı hazırlanmalarına katkı sağlayacak bir yoldur" dedi.


İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gönüllü Hizmet Vakfı iş birliğiyle, İstanbul Öğretmen Akademileri "Müzik Akademisi" koordinasyonunda yürütülen "Bin Enstrüman Bin Umut" Projesinin 2’nci Gençlik Orkestrası Konseri Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Konsere İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, hayırsever İnal Aydınoğlu ve yüzlerce öğrenci katıldı. Konserde öğrenciler farklı enstrüman çalarak gelen konuklara müzik ziyafeti yaşattı.


Öğrencilerin kitap okumasını önemsediğini belirten İstanbul Valisi Davut Gül, “Her öğrencimizi mutlaka bir enstrüman çalmasını önemsiyoruz. Her öğrencimizi spor lisans çıkarmasını önemsiyoruz. Her öğrencimiz düzenli kitap okumasını önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde onları değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.


“Türkiye Yüzyılında yakışacak bir gençlik yetişmek”


Eğitimin bir sorumluluk olduğunda söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Bugün ‘Bin enstrüman bin umut projesi’ çok güzel gurur günündeyiz. Çalışma 2019 yılında başladı. Hayırsever İnal Aydınoğlu ile farklı boyut üzerinde çalışma fikri oldu. Bugünde sizlerin de şahitlik ettiğiniz öğrencilerimizin müzikle, enstrümanla buluşmalarına temin eden farklı bir projeydi. Eğitim başlı başına bir sorumluluktur. Türkiye Yüzyılında yakışacak bir gençlik yetişmesi içinde gelecek inşası içinde vazgeçilmez bir umuttur. Öğrencilerimizin çok yönlü yetişmelerine yarınlarına en donanımlı hazırlanmalarına katkı sağlayacak bir yoldur. Eğitim toplumları dönüştürmek ve geliştirmekte en nitelikli bir yolsa o yolu disiplinler arası çok boyutlu çok farklı etkinliklerle zenginleştirmek gerekiyor” dedi.


Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ise, “Bu yüzyılda bilim, sanat, teknoloji gibi dünyanın her yerinde olacağız. Biz sizi Türkiye Cumhuriyetin geleceği olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adalet Bakanının faili meçhullerin üzerine gitmesi 9 yıldır çözülemeyen cinayet için umut oldu Adana’da 2017 yılında mezarlıkta öldürülen 3 kişinin failinin bir türlü bulunamamasına hayatını kaybeden Eser Binen’in annesi tepki gösterirken, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in faili meçhul dosyaların üzerine gitmesinin kendilerine umut verdiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre, 26 Ocak 2017 tarihinde sabah saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi’nde mezarlık görevlisi, kaza yapmış 01 ERG 36 plakalı otomobilin şoför koltuğunda bir kişi ile araç çevresinde 2 kişinin hareketsiz yattığını fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaptığı incelemede cesetlerin bir gün önce evlerine gitmeyen ve sabah saatlerinde kayıp başvurusu yapılan oto tamircisi Ufuk Altun (38), Eser Binen (36) ve üniversite öğrencisi Refik Bingül’e (18) ait olduğunu belirledi. Olay yerini güvenlik şeridi ile çeviren ekipler, uzun namlulu silah ve tabancadan çıktığı değerlendirilen yaklaşık 30 adet kovanı tek tek toplayarak inceleme başlattı. Ancak aradan geçen 9 yıla rağmen olayın failleri tespit edilemedi. Adalet Bakanlığı’nın faili meçhul dosyaları yeniden incelemeye alması ve kamuoyunda yankı uyandıran bazı olaylarda ilerleme sağlanması, hayatını kaybeden Eser Binen’in ailesini de umutlandırdı. Acılı anne Zöhre Binen (67), yaşadıkları acının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, gözyaşları içinde şu ifadeleri kullandı: "Katiller bulunmadı, ben ona yanıyorum. Sanki yer yarıldı, içine girdiler. Olay mezarlıkta oldu. Benim oğlum hayatta bir yere gitmezdi. Nasıl olduysa Ufuk götürmüş. Her gün ölüp ölüp diriliyorum.Hastalandım, ne hallere geldim. Önce Rabbime, sonra Adalet Bakanı’na güveniyorum. İnşallah failler yakalanacak. Bazı olaylar çözüldü, failler yakalandığı için seviniyorum. İnşallah bizim failler de yakalanır. Televizyonda çıkan haberi gördük, ’inşallah bizim de katiller bulunur’ dedik. Rabbim oğlumun kanını yerde bırakmasın." Anne her gün mezara gittiğini belirterek, "Yaz kış demeden gidiyordum ama artık hastalandım, aşağıya bile inemiyorum. Hayalleri vardı; bir evi olsun, evlenip çocuk sahibi olmak istiyordu. Evini yaptırmıştı ama hiç oturamadı" dedi.