GENEL - 01 Şubat 2012 Çarşamba 12:54

BEYOĞLU ESNAFINDAN KAR TEMİZLİĞİ

A
A
A
BEYOĞLU ESNAFINDAN KAR TEMİZLİĞİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan esnaflar, belediye ekipleri yetersiz kalınca kapı önlerinde biriken karları kendileri temizledi.
İstanbul’da kar yağışı yer yer tipi şeklinde etkisini sürdürürken, bazı noktalarda kar kalınlığı 47 cm’yi buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ana arterlerde tuzlama çalışması yaparken, ara sokaklar ise karla kaplandı. İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu İstiklal Caddesi’nde de kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, kar yağışı ile birlikte buz tutan caddede yürümekte zorlandı. Yürümekte güçlük çeken bir vatandaş, "Burası hiç temizlenmemiş. Vatandaş kapısının önünü
kendisi temizliyor. Türkiye’nin gözde yeri, böyle duruyor. Yürürken zorlanıyoruz" dedi.
Gözde Üstün isimli bir genç kız ise, "Yaşam çekilmez hale geldi. Caddede yürünmüyor bile. Bir kaç yere kayma tehlikesi geçirdim. Hiçbir taraf temizlenmemiş. Her taraf çok kötü" diye konuştu.
Öte yandan, belediye ekipleri yetersiz kalınca ellerine kürekleri alan esnaflar, kapılarının önlerinde biriken karları kendileri temizledi. Ahmet Kar isimli bir esnaf " Belediye kara yetişemedi. Ana arterler açık, sokak araları kaldı. Biz de böyle uğraşıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir