DÜNYA - 03 Şubat 2012 Cuma 10:46

GÖĞSÜNDE ATATÜRK`Ü TAŞIYAN YUNAN LCÜ

A
A
A
GÖĞSÜNDE ATATÜRK`Ü TAŞIYAN YUNAN LCÜ

Attığı üç golle hat-trick yapan ve Samsunspor’un 1-0 geriye düştüğü maçta Fenerbahçe’yi 3-1 yenmesini sağlayan Yunan golcü Theofanis Gekas, 4 maçta attığı 6 golle kalitesini ispatladı. Göğsünde Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeleyen Samsunspor logosuyla mücadele eden Gekas maç başına 1,5 gol ortalamasıyla oynayarak dikkat çekiyor.
Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında oynanan Samsunspor - Fenerbahçe maçının yıldızıydı Yunan golcü Gekas. Takımı henüz maçın henüz 6. dakikasında Miroslav Stoch’un golüyle geriye düşmesine karşın mücadeleci futboluyla takışımı ateşledi ve önce 41. dakikada penaltıdan attığı golle maça denge getirdi ardından da 71 ve 76. dakikalarda da takımını galibiyete taşına gollere imzasını attı. Türkiye’ye geleli henüz kısa bir süre olmasına karşın attığı gollerle adından sıkça söz ettiren 32 yaşındaki tecrübeli
golcü Fenerbahçe’yi tek başına yıkan isim olarak da güne damgasını vurdu.
TÜRKİYE’DE FORMA GİYEN İLK YUNAN FUTBOLCU
Theofanis Gekas, 2011/2012 sezonunun devre arasında, Samsunspor’a Alman ekibi Eintracht Frankfurt’tan 300 bin euro bonservis bedeli ile transfer edildi. Türkiye’de forma giyen ilk Yunan futbolcu unvanını alan 32 yaşında Gekas, tecrübesini sahaya çıktığı ilk günden itibaren konuşturmayı başardı. Spor Toto Süper Lig’deki ilk golünü 21. haftada Orduspor’a karşı atan Gekas, son olarak Fenerbahçe karşısında 3 gol birden atıp hat-trick yaptı ve 4 haftada 6 gole ulaştı. Gekas, maç başına 1,5 gol ortalaması ile
oynayarak etkili bir performans ortaya koydu.
GÖĞSÜNDE ATATÜRK’ÜN SAMSUN’A ÇIKIŞINI SİMGELEYEN SAMSUNSPOR LOGOSU TAŞIYOR
Türkiye’de top koşturan ilk Yunan futbolcu olma özelliği taşıyan Gekas, Kırmızı-beyazlı Samsunspor formasıyla mücadele ettiği yeşil sahalarda ayrıca, göğsünde Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeleyen, at üstündeki Atatürk logosunu da taşıyor. Gekas, daha önceki röportajlarında iki ülke ilişkilerine zarar vermemek ve yanlış anlaşılmalara yol açmamak için bu konu hakkında konuşmaktan kaçındığını belirtmişti.
KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU
Profesyonel futbol kariyerine 1998 yılında doğduğu şehrin takımı olan Larissa’da başlayan Gekas, 3 sezon sonra transfer olduğu ikinci lig takımı Kallitheaya’da 100 maçta 44 gol atarak kalitesini gösterdi. Takımının 1. Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi olan Gekas daha sonra Yunanistan’ın en köklü takımlarından Panathinaikos’a transfer oldu. Yeşil yoncalarda gösterdiği performansla 1. ligde gol kralı olan Gekas Yunanistan Milli Takımı’na kadar yükselmeyi başardı.
ALMANYA MACERASI
Panathinaikos’da yaşadığı sorunların ardından Bochum’a kiralık olarak giden Gekas, attığı 20 lig golüyle gol kralı olarak Bundesliga’ya ilk sezonunda damgasını vurdu. Daha sonra Bayer Leverkusen’de forma giyen ve 50 maçta 21 gol atan Yunan yıldız, Portsmouth ve Hertha Berlin takımlarında kiralık olarak oynadıktan sonra 2010/2011 sezonunda bir başka Alman ekibi Eintracht Frankfurt’a transfer oldu. Frankfurt ekibinde de kalitesini göstererek 48 maçta 23 gole imza atan Gekas’ın son durağı ise
Samsunspor’du.
MİLLİ TAKIMDA 55 MAÇTA 21 L
32 yaşındaki Gekas, milli takım formasıyla ise 55 maçta 21 gol kaydederken, 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde Yunanistan adına 10 gol atarak grubun gol kralı olmuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco’yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four’a katılma başarısı gösterdi. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70’lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four’a yazdırdı. Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe bugün aldığı Dörtlü Final biletiyle 5 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Euroleague Dörtlü Finali, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Jasikevicius üst üste 4. kez Aralık 2023’te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin bu başarısında önemli pay sahibi oldu. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de üst üste 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son 3 sezonda Barcelona ile birer kez, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.