YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 13:55

Webo “brezilya’da Fenerbahçe’nin Elçileri Olacağız”

A
A
A
Webo “brezilya’da Fenerbahçe’nin Elçileri Olacağız”

Fenerbahçe’nin Kamerunlu futbolcusu Pierre Webo, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Fenerbahçe ve Türkiye’yi de temsil edeceklerini söyledi.
Fenerbahçe’nin golcü futbolcusu Pierre Webo, sarı-lacivertli takımın sabah saatlerinde gerçekleştirdiği antrenman sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 FIFA Dünya Kupası’nda yer alacak olmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirten Kamerunlu yıldız, Brezilya’da Fenerbahçe ve Türk futbolunu temsil edeceklerini söyledi.
“BREZİLYA’DA OLMAK BÜYÜK BİR GURUR”
Dünya Kupası’na gitmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Pierre Webo, “Dünya Kupası'nda olmak ülkem için büyük bir mutluluk kaynağı. Orada çok mutluluk yaşadık. Özellikle ilk maçtan sonra yaşadıklarımızın ardından ülkem beni çok iyi karşıladı” dedi.
“FENERBAHÇE VE TÜRK FUTBOLUNU TEMSİL EDECEĞİZ”
Türkiye’nin Brezilya vizesi alamadığını hatırlatan Webo, Dünya Kupası’nda Fenerbahçe ve Türk futbolunu temsil edeceklerini belirterek, “Buradaki arkadaşlarım da beni çok iyi karşıladı. Biz orada, Fenerbahçe'nin elçileri olarak yer alacağız. Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin elçileri olacağız. Türkiye'nin orada olmaması büyük bir üzüntü kaynağı. Türk Milli Takımı orada olmayacak belki, ama biz Brezilya'da Türk futbolunu temsil eder bir mücadele göstereceğiz” şeklinde konuştu.
“REKABET TAKIMA KATKI SAĞLAR”
Fenerbahçe’nin forvet hattında çekişmeli bir rekabet olduğuna değinen tecrübeli futbolcu Webo, “Bu günlük çalışmanın sonucu. Sow ve Emenike de büyük profesyoneller ve onlar da ellerinden gelen katkıyı vermeye çalışıyorlar. Fenerbahçe gibi büyük kulüplerde böyle büyük rekabetlerin olması normaldir. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Hepimiz takım için çalışıyoruz ve bunun karşılığına da alıyoruz. Şu anda lider durumdayız” diye konuştu.
“HER MAÇI TEK TEK DÜŞÜNÜYORUZ”
Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Kamerunlu forvet Webo, “Her maçı tek tek düşünüyoruz. Biz gerçekçiyiz şu anda bulunduğumuz konumun bilincindeyiz. Hedefimiz açık, biz şampiyon olmak hedefiyle yola çıktık. Ama hedef önümüzde olmasına rağmen maç maç bakıyoruz. Önümüzdeki maç Antalya maçı daha ötesini düşünmüyoruz. Böyle düşünmezsek bu bizim hatalar yapmamıza neden olur. Şampiyonluk için teker teker bakıyoruz. Hedefimiz açık. Daha sonra da bir Dünya Kupası olacak. Herkesin gözü önünde olan bir turnuva olacak. Ben de takım arkadaşlarım sayesinde orada olacağım. Samimi söylemek istiyorum, biz tamamen Antalya maçını düşünüyoruz. Hızlı hücum oyuncularını ve kompakt oynan orta saha oyuncularını düşünüyoruz. Sadece Antalya maçını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
“ŞAMPİYONLUK GOL KRALLIĞINDAN ÖNEMLİ”
Tutkuyla elinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalıştığının altını çizen Webo, “Sonuçta kariyerim henüz sonlanmadı. Her zaman çalışıyorum. Brezilya’da bizim oyuncularımızı izlemek keyifli olacak Musa için üzüntülüyüz, o orada bizimle olamayacak. Hedefim takımın şampiyon olması. Ben gol kralı olur ve takım şampiyon olmazsa bu bir anlam taşımaz” dedi.
“RONALDO ÖRNEK BİR FUTBOLCU”
Webo, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile ilgili, her forvete örnek bir futbolcu olduğuna değinerek, “Onunla ilgili söyleyeceğim şey, o bir efsane. Ne yapsa en iyisini yapmaya çalışıyor. 4 gol attı ve takımını Dünya Kupası’na taşırdı. O her zaman en iyi şekilde performansını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.
“FENERBAHÇE’DEKİ EN İYİ MAÇIMDI”
Geride kalan Galatasaray derbisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Webo şu ifadeleri kullandı: “Takımımızla fantastik diye nitelendirebileceğimiz bir maçı geride bıraktık ve kazanan özelliğimiz ortaya koyduk. Ben de kişisel olarak keyif aldım. Taraftarlarımızla aramızda çok iyi bir iletişim vardı. Benim Fenerbahçe’deki en iyi maçımdı diyebilirim.”
Basın toplantısının ardından Brezilya 2014 FIFA Dünya Kupası’nda, Nijerya forması ile mücadele edecek Emmanuel Emenike, Portekiz forması ile mücadele edecek Raul Meireles ve Bruno Alves, Hollanda forması ile mücadele edecek Dirk Kuyt, Kamerun formasıyla mücadele edecek Pierre Webo ile ev sahibi olarak Brezilyalı Cristian Baroni, Fenerbahçe bayrağı ile objektiflere poz verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Çaykur Rizespor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada Jonjo Shelvey’in sol taraftan kullandığı kornerde ön direkte Emirhan Topçu’nun indirdiği topu arka direkte Ibrahim Olawoyin kayarak ağlara gönderdi. 0-1 7. dakikada Milot Rashica’nın sağ kanattan ortasında arka direkte Salih Uçan’ın vuruşunda kaleci Tarık Çetin topu çeldi. Pozisyonun devamında kale önünde bulunan Omar Colley bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-1 9. dakikada Milot Rashica’nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Salih Uçan’ın çevirdiği topu alan Semih Kılıçsoy’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Pozisyonda Salih’in topu dışarıdan çevirmesinden dolayı gol iptal edildi. 38. dakikada Milot Rashica’nın pasında topla buluşan Rachid Ghezzal’ın ceza yayının sağ tarafından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direkten döndü. 39. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Milot Rashica’nın çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti. Hakemler: Ali Şansalan, Deniz Caner Özaral, Samet Çavuş Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Necip Uysal, Omar Colley, Serkan Emrecan Terzi, Salih Uçan, Ernest Muçi, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Semih Kılıçsoy, Jackson Muleka Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Emrecan Uzunhan, Alexander Oxlade-Chamberlain, Joe Worrall, Yakup Arda Kılıç, Umut Meraş Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Jonjo Shelvey, Ibrahim Olawoyin, Dal Varesanovic, Gustavo, Akintola, Adolfo Gaich Yedekler: Canberk Yurdakul, Atilla Mocsi, Azubuike, Seyfettin Anıl Yaşar, Mame Mor Faye, Muammer Sarıkaya, Eray Korkmaz, Güvenç Usta, Altin Zeqiri, Martin Minchev Teknik Direktör: İlhan Palut Goller: Ibrahim Olawoyin (dk. 5) (Çaykur Rizespor), Omar Colley (dk. 7) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Omar Colley (Beşiktaş), Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan (Çaykur Rizespor)
Ankara Trendyol Süper Lig: MKE Ankaragücü: 1 - Alanyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Alanyaspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada sol kanattan ce sahasına giren Yusuf Özdemir’in şutunda kaleci Bahadır topu çeldi. 10. dakikada Flips’in ara pasında sol çaprazdan ceza sahasına Chatzigiovanis’in şutunda top ağlarla buluştu. 1-0 19. dakikada Pedrinho’nun pasında topla buluşan Efkan’ın kaleci Ertuğrul’un önde olduğunu görerek ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı. 34. dakikada Sowe’un pasında kaleyi karşıdan gören bir açıdan Bassogog’un şutunda savunma topu çizgiden çıkardı. Hakemler: Emre Kargın, Murat Temel, Murat Şener MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Radakovic, Mujakic, Kitsiou, Moreira, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Cem Tuna Türkmen, Bajic, Rodrigues, Ali Kaan Güneren, Cephas, Tolga Ciğerci, Macheda, Kazımcan Karataş, Mert Çetin Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Oğuz Aydın, Efecan Karaca, Yusuf Özdemir, Mahgoub Yedekler: Yusuf Karagöz, Lima, Novais, Hwang, Janvier, Majileikwa, Fatih Aksoy, Augusto, De Souza, Silva Teknik Direktör: Fatih Tekke Gol: Chatzigiovanis (dk. 10) (MKE Ankaragücü) Sarı kart: Furkan Bayır (Alanyaspor)