YEREL HABERLER - 29 Kasım 2013 Cuma 16:36

Taksim’de Simidin Fiyatı 1 Liraya İndi

A
A
A
Taksim’de Simidin Fiyatı 1 Liraya İndi

DOĞAN CAN CESUR
İstanbul’da yapılan zammın ardından fiyatı 1 lira 40 kuruş olan simit satılmayınca Taksim Meydanı’ndaki simitçiler fiyatı 1 liraya indirdi.
İstanbul’da simit fiyatlarına 4 gün önce zam gelmişti. Yeni fiyat 1 lira 40 kuruş olarak belirlenirken, Taksim Meydanı’ndaki simitçiler de yeni tarifeyi tezgahlarına asmıştı. Ancak 4 gün boyunca simit satışlarından memnun olmayan simitçiler, fiyatı tekrar 1 liraya indirmek zorunda kaldı.
Simidin pazartesi günü 1 lira 40 kuruş olduğunu belirten simitçi Veysi Maskan, “Satışlarımız olmuyordu. En fazla 2 gün boyunca simit sattık. O da yüzde 50, hatta yüzde 50’nin altındaydı. Şimdi simit 1 lira, vatandaş da memnun satan da memnun. Fırıncı bile memnun, o da simit satamıyordu. Şimdilik 1 lira standart fiyat, 1 lira 40 kuruş çok pahalı. Neymiş susama zam gelmiş, bence çok saçma. Vatandaş tepki gösterse haklı. Bence 1 lira 40 kuruşa simit olmaz. 2 ekmek alıyorsun 1 buçuk lira. Biz şu an 1 liradan satıyoruz. Eski fiyattan devam ediyoruz. Bildiğim kadarıyla genel olarak bu fiyattan satılıyor” dedi.
Simidin fiyatının 1 liraya düşmesinden memnun olduğunu belirten bir vatandaş ise, “Aslında daha da düşmesini istiyorum. 1 lira 40 kuruş gerçekten yüksek bir fiyattı. Ekmek 70 kuruşken simidin 1 lira 40 kuruş olması çok fazla. Susam fiyatından dolayı zam olmuş. Bunu devletin halletmesi gerekiyor çünkü simit fakir insanların yemeği. Ben de burada çalıştığımda zaman zaman simit alıyordum. 1 lira 40 kuruş gerçekten çok fazla bir fiyat. Şimdi daha iyi oldu” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.