YEREL HABERLER - 20 Aralık 2013 Cuma 15:53

Uygulamalı Girişimcilik Kursu Mezunlarını Verdi

A
A
A
Uygulamalı Girişimcilik Kursu Mezunlarını Verdi

Sancaktepe Belediyesi Mutlu Evler Merkezi’nin, KOSGEB ile birlikte başlattığı ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ ikinci grup mezunlarını verdi.
Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile ikincisi gerçekleştirilen‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ 19 Aralık Perşembe günü sona erdi. 9 Aralık Pazartesi günü Genco Erkal Kültür Merkezi’nde eğitime başlayan kursiyerler eğitimin bitmesiyle kursa pastalarla veda edildi.
Daha önce işyeri olmamış şartı aranan programla kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarına, öğrencilere, engellilere ve girişimcilere yeni fırsat oluşturan girişimcilik kursu sonunda KOSGEB tarafından sınav yapıldı. Sınav sonunda başarı gösteren kursiyerlerle 30 bin TL geri ödemesiz veya 70 bin TL faizsiz kredi verilecek.
Kursiyerlerden 45 yaşında ki Erzurumlu Ülkü Karlıbel, Erzurum da pansiyon şeklinde bir öğrenci yurdu açmayı düşündüğünü belirtti. 2,5 yıl sonra emekli olacağını söyleyen Karlıbel,” KOSGEB’den haberim yoktu o şekilde bu işi kendim açsaydım yetersiz bilgime göre kısıtlı bir bütçeyle açardım. Şimdi ise daha bilinçli ve profesyonel olarak standartlara uygun bir şekilde açacağım” dedi.
Bir başka başarılı kursiyer olan 37 yaşında ki Isparta doğumlu Halil Kırlı ise, sanat galerisi açmayı düşündüğünü söyledi. Kırlı;“Yıllardır bu işteki edindiğim bilgi birim ve tecrübelerimi kendi işimde kullanmak istedim ve yerli sanatçıların resimlerini telif haklarını da alarak dijital baskı olarak satabileceğim, ayrıca ayna ve çerçeve işleri de yaparak bir galeri açmayı düşünüyorum. Kendi imkânlarımla daha küçük ölçekli ve kısıtlı bir işletme açacakken KOSGEB sayesinde daha profesyonel bir sanat galerisi açacağım” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.