YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 09:46

Ümraniye Bahçeşehir Koleji Güvenlik Denetiminden Tam Not Aldı

A
A
A
Ümraniye Bahçeşehir Koleji Güvenlik Denetiminden Tam Not Aldı

Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi, City Security Group ve Global Security Group’un ortaklaşa hazırladığı Güvenli Okul Projesi kapsamında Ümraniye Bahçeşehir Koleji’nde denetim yapıldı.
Öğrencilerin gelişimlerini sağlıklı bir eğitim çerçevesinde tamamlamaları ve gelecekte yararlı bireyler olmaları amacıyla Türkiye’de ilk kez geliştirilen Güvenli Okul Projesi, Ümraniye Bahçeşehir Koleji’nde uygulamaya konuldu. Proje kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Özel Güvenlik ve Koruma Programı Bölüm Başkanı Osman Öztürk ve Global Security Group CEO’su Davis Katz okulda güvenlik denetimleri gerçekleştirdi.
Türkiye’deki okullarda yaşanan olumsuzlukları ve şiddet olaylarını engellemek istediklerini belirten Osman Öztürk, “Güvenli okulun standartlarını, okullarımızın daha başarılı olması, öğretmen-öğrenci ilişkilerinin gelişmesi ve öğrencilerin başarıya odaklılığı ile aile, öğrenci ve toplum güvenliğinin fiziki güvenlikle birleşmiş hali oluşturuyor. Ümraniye Bahçeşehir Koleji’nde öğretmenlerin birbirleriyle sağlıklı iletişimlerini ve acil durum yönetimleri konusunda sürekli denetim ve eğitim çalışmaları yaptıklarını gördük. Sınıflar, koridorlar, tuvaletler ve yemekhane sağlık yönünden oldukça güvenilir ve özellikle sınıflar, öğrencilerin derse odaklanmasına oldukça uygun” ifadelerini kullandı.
Okul güvenliği denildiğinde sadece okulun fiziki standartları ve yüksek ölçekli güvenliği değil, öğrencilerin evlerinden okula gitmek üzere çıktıkları andan itibaren okulda geçirdikleri eğitim süreçleri ve daha sonra eve dönünceye kadar olan aşamaları da içerdiğini belirten Öztürk, “Bahçeşehir Koleji, Türkiye’deki standartlar yönünden en iyi kolejlerden biri. Çağdaş ve güvenli bir mimari uygulanmış. Öğrencilerin eğitimlerini rahatça alabilmeleri için sıcak bir okul iklimi oluşturulmuş” şeklinde konuştu.
Amerika’daki devlet binalarında uygulanan güvenlik sistemlerini Türkiye’deki binalarda hayata geçirmek ve bu bilgileri paylaşmak istediklerini ifade eden Davis Katz ise, “Buradaki çocuklar hepimizin çocukları ve bunu göz önünde bulundurarak değerlendirme yaparken her şeyden önce ‘Kendi çocuğum olsa buraya gönderir miyim’ diye düşünüyoruz. Evet, ben kesinlikle gönderirim. Güvenlik seviyesinin son derece iyi olduğu bir okul yapısı var. Tüm çalışanlar, öğretmenler ve idari kadrosu ile beraber çok güvenli bir okul olduğunu düşünüyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir