YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 13:20

Önce Spor Sonra Şeker Testi

A
A
A
Önce Spor Sonra Şeker Testi

Havaların ısınmasını fırsat bilen Beylikdüzü halkı, soluğu belediyenin çamlık alanlarında aldı. Alanda yürüyüş ve koşu yapan vatandaşlara, ardından şeker testi yapıldı.
İlçeye 5 yılda 90 yeni park kazandıran ve 46 olan park sayısını da 136’ya çıkaran Beylikdüzü Belediyesi, koruluk ve park alanlarında sunduğu yürüyüş, koşu ve fitness alanlarıyla vatandaşlara temiz havada spor yapma imkanı sağlıyor. Güzel havayı fırsat bilen Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlar ise, belediyenin çamlık ve koruluk alanlarında koşup, piknik yapıyor. Vatandaşlar, özellikle Büyükşehir Mahallesi’nde bulunan Çamlık Alan’da günün her saatini değerlendiriyor.
“BEYLİKDÜZÜ DE RUSYA GİBİ YEMYEŞİL”
Her gün düzenli spor yaptığını ve spor yapmayı da açık havada tercih ettiğini belirten bir vatandaş Can Direk, “Her gün çamlıkta spor yapmaktan oldukça mutluyum. Bu bölge çok temiz tutuluyor, topluluk güzel” dedi.
Çamlık alanın insanın içini açtığını ifade eden bir başka vatandaş Recep Durmuş ise, “Burada arkadaşlarla bolca vakit geçiriyoruz, spor yapıyoruz. Spor insanı hayata motive ediyor” diye konuştu.
Çamlık alanda spor yapan Ebru Koyun da, “Ben Beylikdüzü’ne Rusya’dan geldim. Buranın doğa ve çevre koşulları açısından Rusya’dan bir farkı yok. Beylikdüzü’nün de Rusya gibi temiz ve yemyeşil bir çevresi var. Çamlık alan spor yapmak için çok müsait bir ortam” diye konuştu.
HER PERŞEMBE AÇLIK KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR
Beylikdüzü Belediyesi, belediye binası karşısında bulunan Çamlık Alan’da sabah sporunu yapan vatandaşların her perşembe açlık kan şekeri ölçümünü yapıyor. Ölçüm sonucunda çıkan kan değerlerine göre gerekli yönlendirmeyi yapan doktorlar; kan şekeri yüksek, normal ya da düşük olanları belirleyerek, tavsiyelerde de bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Hareket halindeki polis otosundan atlayan şahıs hayatını kaybetti Gaziantep’te şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alınan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen genç, seyir halindeki polis otosundan atladı. Olayda ağır yaralanan genç tedavi gördüğü hastanedeki 12 günlük yaşam savaşını kaybederken, acılı aile ihmal iddiasında bulundu. Olay, 24 Nisan günü Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, psikolojik sorunları bulunan 27 yaşındaki Onur Toy, çevredeki vatandaşlar tarafından şüpheli hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle ihbar edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Onur Toy’u kelepçeleyerek ekip otosuna bindirdi. Toy, hareket halindeki ekip otosunun kapısını tekmeleyerek açtıktan sonra kendisini dışarı attı. Kafasını yere çarpan Toy, ağır yaralandı. Toy, bölgeye gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede 12 gündür tedavi gören Onur Toy, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazeyi teslim alan aileden ihmal iddiası Hayatını kaybeden şahsın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi teslim alan acılı aile, çocuklarının hiçbir suç kaydının bulunmadığını ve olayla ilgili ihmal olduğu iddiasında bulunarak, sorumlular hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.