YEREL HABERLER - 02 Mart 2014 Pazar 12:34

Hanefi Bostan “çıkarılan Yeni Meb Kanununu Reddediyoruz"

A
A
A
Hanefi Bostan “çıkarılan Yeni Meb Kanununu Reddediyoruz"

HANEFİ BOSTAN, TÜRKİYE KAMU-SEN AVRUPA BÖLGE TEMSİLCİLERİ’NİN AVCILAR’DA DÜZENLEDİĞİ KAHVALTILI TOPLANTIYA KATILDI.
TÜRKİYE KAMU SEN VE TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL İL BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. HANEFİ BOSTAN:
“ÇIKARILAN MİLLİ EĞİTİM KANUNUNU BİZ HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUZ VE KAMUOYUNUN DA BU NOKTADA HAREKETE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”
ADNAN SULAR
TBMM’de ‘dershanelerin kapatılmasını öngören kanun’ tasarısının kabulünü eleştiren Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, “Çıkarılan milli eğitim konunun biz hiçbir şekilde kabul etmiyor, reddediyor ve kamuoyunun da bu noktada harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.
Hanefi Bostan, Türkiye Kamu-Sen Avrupa Bölge Temsilcilerinin Avcılar’da düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. Hande Düğün Salonunda yapılan toplantıya Bostan’ın yanı sıra MHP Avcılar İlçe Belediye Başkan Adayı İnci Demirel, Kamu-Sen Avrupa Bölge Temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.
Burada kürsüye davet edilen Bostan, TBMM’de kabul edilen ‘dershanelerin kapatılmasını öngören kanun’ tasarısını eleştirerek sözlerine başladı. Kanun tasarısını reddettiklerini ifade eden Bostan, “Bildiğiniz üzere milli eğitim kanun tasarısı şuanda TBMM’de kabul edilmiş bulunmaktadır. Bu tasarı ile birlikte dershaneler kapatılmakta, bütün kurul müdür yardımcıları görevden alınmakta ve bundan sonra öğretmen olacak olan çocuklarımız sözlü sınavına tabi tutularak milli eğitim AK Partinin siyasi merkezi haline getirilmek istenmektedir. Bu doğru bir yaklaşım değildir” dedi.
Bostan, “Dünyanın hiçbir yerinde devletin kurumlarının hücrelerine kadar siyasallaştığı bir düzen, bir demokrasi bulunmamaktadır. Bugün AK Parti sağlıktan, maliyeden, belediyelerden, milli eğitim ve üniversitelere kadar her tarafa siyasi tahakkümünü oluşturmak için her türlü entrikayı çevirmekte, her türlü rezilliği oynamakta, her türlü işkenceyi, zulmü, kıyımı kamu çalışanlarına reva görmektedir” diye konuştu.
Kanunu ret ettiklerini ifade ederek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenen Bostan, “İşte biz Kamu-Sen olarak bu zulmü, bu kıyımı ortadan kaldırmak için harekete geçmiş bulunuyoruz. Çıkarılan milli eğitim kanununu biz hiçbir şekilde kabul etmiyor, ret ediyor ve kamuoyunun da bu noktada harekete geçmesini bekliyoruz. Özellikle cumhurbaşkanına çağrıda bulunarak bu kanunu onaylamamasını artık modern vazifesini bırakarak gerçekten bu milletin sesine kulak vermesini, öğretmenlerin, kamu çalışanlarının sesine kulak vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Bostan, “Sandıklara sahip çıkmanızı istiyorum. Çünkü sandıklarda büyük yolsuzluklar, hırsızlıklar yapılmaktadır. Özellikle öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum. Mutlaka sandık görevi hepinize gelecektir. Bu görevleri iade etmeyin. Bu görevleri layıkıyla yerine getirin ve milletin gerçek tercihi ortaya çıkmış olsun. Artık sandıklarda hırsızlıklar son bulsun istiyoruz. Ve bu konuda yapacağınız bütün bu fedakarlığın millete ve sizin çocuklarınıza yarın büyük bir kazanç olarak döneceğine inanıyorum. Hepinizden seçimlerde tavrınızı ortaya koymanızı istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.