YEREL HABERLER - 02 Mart 2014 Pazar 15:31

Servisçilerin Eylemi Sona Erdi

A
A
A
Servisçilerin Eylemi Sona Erdi

MEHMET ALTUNIŞIK
İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası üyelerinin Kazlıçeşme meydanında yaptıkları eylem İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ‘‘Hafta içi görüşelim’’ çağrısı gelmesi üzerine sonlandırıldı.
Öğle saatlerinde Kazlıçeşme meydanın toplanan yaklaşık 5 bin servisçi, kontak kapatarak plaka tahdidi talebinde bulundu. Meydanda toplanan kalabalık bir yandan halaylar çekerek eğlendi. Bir yandan da hep beraber direksiyona geçerek korna çaldı, tepkisini ortaya koydu.
Diğer illerde servisçilere plaka verildiğini belirten eylemciler, "Biz kimsenin hakkını istemiyoruz. Sadece kendi hakkımız olanı istiyoruz. Biz bugün nasıl geleceğimizi taşıyarak hizmet veriyorsak, bizim de geleceğimiz garanti altına alınmalıdır. Tek isteğimiz plaka tahdidinin verilmesidir" dediler.
Bu arada servisçilerin eyleminin devam ettiği sırada Büyükşehir belediyesinden Oda yönetimi ile temasa geçildi ve hafta içinde yönetimle görüşmek üzere randevu verildi. Bunun üzerine yönetim durumu üyelere aktardı ve eylem olaysız bir şekilde son buldu. Kazlıçeşme meydanında toplanan binlerce servis aracının trafik polisi kontrolünde tek tek trafiğe çıkışı sağlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir