YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 18:13

Sancaktepe “fatma Ana Mutlu Evler” Merkezi Açıldı

A
A
A
Sancaktepe “fatma Ana Mutlu Evler” Merkezi Açıldı

METİN BAŞAR
Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan Fatma Ana Mutlu Evler" merkezi törenle hizmete açıldı
Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan ve kadınların yararlanabileceği "Fatma Ana Mutlu Evler" Merkezi yapılan törenle hizmete açıldı. Aile ilişkileri, evlilik ve çocuk eğitimi konularında eğitimler veren "Fatma Ana Mutlu Evler" Merkezinin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem AK Parti İstanbul milletvekili İsmail Uçma ve çok sayıda ev hanımı katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Erdem, “Mutlu evler çalışma merkezimizin 2’inci şubesini açıyoruz. Göreve geldiğimiz gün itibarıyla başta çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımızın ve toplumun her kesiminin bilgi birikim sahibi olması kültürel zenginliğe ulaşması sosyal hayatın içerisinde var olması adına büyük hedeflerimiz vardı. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu anlamda büyük çığır açıldı” dedi.
“Mutlu Evler” projesiyle en uç noktadaki kimsesizlere dokununcaya kadar önemli faaliyetler yaptıklarını belirten Erdem, “Eğer bir devlet güçlenecekse bir millet yükselecekse mutlaka ilime önem vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklarımızın annesi olan geleceğimizi hazırlayan kadınlarımızın da mutlaka kültürel zenginliğe ulaşmaları gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile kadın koordinasyon kurulu oluşturduk ve 2012 yılında proje yarışması açtık. Belediyelerimizin kadına yönelik çalışmalarımız proje yarışmasın da “Mutlu Evler” projemizde Türkiye ikinciliğini aldık” dedi.
Konuşmaların ardından Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’la beraber “Fatma Ana Mutlu Evler” merkezinin açılışı gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."