YEREL HABERLER - 25 Mart 2014 Salı 14:00

Ataman "turnuvada Hedefimiz İlk Dört"

A
A
A
Ataman "turnuvada Hedefimiz İlk Dört"

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın başantrenörlüğüne getirilen Ergin Ataman, Dünya Şampiyonası’nda hedeflerinin ilk dört olduğunu söyledi.
Abdi İpekçi Arena’da düzenlenen basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay ve A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman katıldı.
Toplantıda konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Ergin Ataman ile 2014 FIBA Dünya Kupası’ndan başlayarak, 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları sonuna kadar 3 yıllık anlaşma yaptıklarını söyledi.
Ergin Ataman'ın Avrupa’nın en başarılı antrenörlerinden biri olduğunu belirten başkan Demirel, Türk basketbolu için yeni ve başarılı bir dönemin başlayacağına inandığını ifade etti. Turgay Demirel, hedeflerinin hem erkeklerde hem de kadınlarda Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda yer almak olduğunu belirtti.
A Milli Erkek Basketbol Takımı baş antrenörü Ergin Ataman, Türk antrenör olarak, milli takımda çalışmanın büyük bir onur olduğunu belirterek, "23 yaşından beri antrenörlük yapıyorum ve basketbola en alt kategoriden başladım. Her kademede antrenörlük yaptım. 1996 yılından beri de baş antrenörlük yapıyorum. Milli takımda çalışmak, Türk antrenör olarak çok büyük bir onur. Herkesin de böyle bir beklentisi vardı. Omzumda bu sorumluluğu hissedeceğim" dedi.
“EN FORMDA İSİMLERİ KADROYA ALACAĞIM”
Dünya Şampiyonası'na gidecek kadroya en formda isimlere alacağını söyleyen Ataman, "En formda olan oyuncular olacak. Biz bu takımı gençleştireceğiz, 2016-2017 yılını düşüneceğiz diye bir kavram içine girmeyeceğiz. Dünya Şampiyonası'nı Avrupa Şampiyonası’nın provası olarak göremeyiz. Avrupa şampiyonu olan Genç Milli Takımımız var, o kadrodan da isimler bulunabilir. Play-off'lar bittikten sonra kadroyu açıklayacağız. Dünya Şampiyonası'ndaki hedefimiz ilk 4 içerisine girmek. Kurallar gereği her ülke basketbol milli takımını 1 devşirme oyuncu oynatabiliyor. Kim daha iyiyse onu kadroya alacağız. Emir, Simon, Ersin Dağlı gibi oyuncular. İlk etapta bunun gibi isimler olabilir. Milli takımın ihtiyacına göre iyi bir devşirme oyuncuyu kadroya alacağız. Bobby Dixon'ı Türk Milli Takımı'na alma gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.
“OBRADOVİC’TEN DE DESTEK ALACAĞIZ”
Basketbol milli takımının Zeljko Obradovic ile görüşmesinin gayet normal olduğunu dile getiren tecrübeli antrenör, "Diğer koçlar gibi Obradovic'ten de A Milli Takım için destek alacağız" şeklinde konuştu.
Türk antrenörler adına bir baskı hissetmediğini vurgulayan Ataman, "Yabancı antrenörlerin olması kaliteyi artırır. Rekabet başarıyı getirir. Milli takımın başında olmam, genç antrenörler için ışık olacaktır" dedi.
“HİDAYET TÜRKİYE’DE EN TAKDİR ETTİĞİM İSİMLERDEN”
Hidayet ile ilgili çok iyi bir ağabey-kardeş ilişkisinin olduğunu söyleyen Ataman, "Türkiye'de en takdir ettiğim isimlerden bir tanesidir. En değerli sporcularımızın başında gelir. Altın madalya kazanan sporcularımız kadar değerli isimdir. Hidayet ile görüşme yapmadım, tamamen kendi fikridir. Yaş önemli değil, Arroyo takımın en önemlisi oyuncu. Yaş önemli değil, form önemli" diye konuştu.
"YARDIMCIM UFUK SARICA"
A Milli Takım'da kendisine Ufuk Sarıca'nın yardımcı olacağını belirten Ataman, "Efes Pilsen ve Beşiktaş'ta Ufuk Sarıca ile birlikte çalıştım. Kendini kanıtlayan bir isim. İlk olarak teklifi ona yaptım ve kabul etti. Ömer Uğurata da var. Oraya bir antrenör daha monte edebiliriz. Her antrenör arkadaşımızdan da buraya destek olmalarını bekleyeceğiz" dedi.
Başantrenör Ataman, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın kendisine destek verdiğini belirterek Aysal'a teşekkürlerini iletti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.