GENEL - 21 Mart 2012 Çarşamba 16:02

CHP MİLLETVEKİLİ ÖZGÜNDÜZ: "OKTAY, SİVAS OLAYINI AYDINLATTIОI İÇİN HAKKINDA BU DAVA AÇILDI"

A
A
A
CHP MİLLETVEKİLİ ÖZGÜNDÜZ: "OKTAY, SİVAS OLAYINI AYDINLATTIОI İÇİN HAKKINDA BU DAVA AÇILDI"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan yargılanan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay`ın Sivas olaylarını aydınlattığı için hakkında bu davanın açıldığını savundu.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve çok sayıda vekil, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs davası sanıklarına destek vermek üzere adliyeye geldi. Duruşmayı izledikten sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Antalya Milletvekili Gürkut Acar, davanın siyasi bir dava olduğunu belirterek, "İddianameyi inceledik. İddianamedeki olayların tamamına yakınının telefon görüşmesine dayandırılıyor. Bu telefon görüşmelerinin yorumlanmasına dayandırılan bir davadır" dedi.
Ergenekon ile ilgili tahliye talebinde bulunan ne kadar yargıç varsa görevden alındığını iddia eden Acar, "Daha da vahimi Deniz Feneri davasında 3 savcının 3`ü birden görevden alınmaktadır. Bunları tesadüf olarak kabul etmek mümkün değil. Belli bir planın parçasıdır. Türkiye`de ne yargı bağımsızlığı, ne basın özgürlüğü kalmıştır. Her şey iktidarın baskısı altındadır. Söyledikleriniz de mahkemede tartışılacaktır mutlaka. Ama bunları şimdiden suçlu ilan etmek doğru değil" diye konuştu.
Basın mensuplarının "Süren soruşturmada hakimlerle görüşmesi doğru mu?" sorusu üzerine ise CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz devreye girerek, "Sizin dediğiniz konu asliye cezalık bir suçtur. Ağır cezanın alanına girmez. İddianameye konu olan olaylar tamamen telefon görüşmeleri. Normal koşullarda teknik olarak bu şekilde bir iddianame yazılmaz. İddianamede suç vasfı ve bunun kanuni unsurları gösterilir. Tapeler, dosyada delil olarak, deliller kısmında söylenir. Öyle olsa bile adil yargılamayı
etkilemeye teşebbüs suçu ağır cezanın alanına giren bir yargılama değildir. Herkesin bildiği ama söylemediği şeyi söyleyeyim. Sayın Seyfi Oktay meşhur Sivas davasına konu olan olayı Adalet Bakanı olarak aydınlattığı için hakkında bu dava açılmıştır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Büyükşehirden hastane otoparkına 2 bin ton sıcak asfalt Manisa Büyükşehir Belediyesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ortak kullandığı otoparkta 2 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı ulaşım ve park sorununu çözüme kavuşturdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü yol yapım ve yenileme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaşlardan ve kurumlardan gelen yoğun talep üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin ortak kullanımındaki otopark alanında sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Özellikle hasta ve hasta yakınlarının yoğun olarak kullandığı otoparkta zamanla oluşan zemin bozulmaları, araç ve yaya ulaşımını olumsuz etkiliyordu. Yapılan çalışma ile hem güvenli hem de konforlu bir ulaşım imkanı sağlandı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Şantiyeler Koordinatörü Fatih Nakışçı, çalışmaların vatandaşlardan ve ilgili kurumlardan gelen talepler doğrultusunda başlatıldığını belirtti. Nakışçı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatlarıyla otopark alanında yaklaşık 2 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildiğini ifade etti. Tamamlanan çalışma sayesinde otopark alanının daha dayanıklı, uzun ömürlü ve konforlu bir yapıya kavuştuğu bildirildi. "Manisa’ya sözümüz var" Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinden kırsal mahallelere kadar yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulanırken, vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmetlerin artarak devam edeceği kaydedildi.
Denizli Merkezefendi’de dans ve spor tutkunları bir araya geldi Merkezefendi Belediyesi tarafından dördüncü kez düzenlenen Zumba LoveStar Masterclass etkinliği ile ilçedeki dans ve sporseverler bir araya geldi. Başkan Doğan, "Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerimizde eğitim alan kursiyerlerimizin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Zumba LoveStar Masterclass 2026 etkinliğimize katılan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Vatandaşı spora ve hareket etmeye teşvik etmek için dans ve aerobik hareketleri bir arada barındıran, vücudun birçok noktasının aynı anda çalışmasını sağlayan ’Zumba LoveStar Masterclass’ Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda dans ve sporseverin yer aldığı etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da katılarak, yeteneğiyle gönülleri kazanmış ZIN Aysun Batur’a hediye takdim etti. Etkinlikte yeteneğiyle gönülleri kazanmış ZIN Aysun Batur ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen zumba eğitmenlerinin sahne aldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Dördüncü kez düzenlenen ‘Zumba LoveStar Masterclass’ta Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri’nde eğitim alan kursiyerler ve etkinliğe katılan tüm kadınlar müziğin ritmiyle spor yaptı. "Sağlıklı yaşam, güçlü kadınlar, mutlu Merkezefendi" Sağlıklı bir toplumun temelinde sporun ve sosyal yaşamın yer aldığını vurgulayan Başkan Doğan, "İlçemizin birçok mahallesinde hizmet veren Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerimiz, kadınlarımızın spor yapabildiği, çocuklarımızın ise güvenle kurslara katılabildiği yaşam alanları haline geldi. Sizlerden gelen ilgi ve talepler doğrultusunda bu merkezlerde hem çocuklarımız için eğitimler düzenliyor hem de kadınlarımızın sporla buluşmasını sağlıyoruz. En kıymetli kazanımımız ise kadınlarımızın evlerinden çıkarak bir araya gelmesi, sosyalleşmesi ve birlikte güzel hatıralar biriktirmesidir. Bugün bu salona baktığımda Merkezefendi’de yaşayan kadınların büyük, güçlü ve dayanışma içinde bir aile olduğunu görüyorum" diye konuştu.