ASAYİŞ - 23 Mart 2012 Cuma 14:20

YAŞLI ADAM YANAN GECEKONDUDAN SAО ÇIKAMADI

A
A
A
YAŞLI ADAM YANAN GECEKONDUDAN SAО ÇIKAMADI

Küçükçekmece`de bir gecekonduda çıkan yangında 90 yaşındaki felçli adam hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Sefaköy Cennet Mahallesi Antikacılar Caddesi üzerinde bulunan gecekonduda saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Gecekondudan çıkan alevleri gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Mahalle sakinleri itfaiye ekipleri gelene kadar yanan gecekonduya girerek Kezban Kaya`yı alevlerin arasından kurtardı.
İçeride kalan ve felçli olduğu öğrenilen 90 yaşındaki Hüseyin Kaya`yı kurtarmak için tekrar gecekonduya yönelen mahalle sakinleri, içeride bulunan televizyonun patlaması üzerine geri çekilmek zorunda kaldı. Hüseyin Kaya olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin tüm çabalarına rağmen yanan gecekonduda hayatını kaybetti.
Yangın sırasında kamyonuna yükleme yaptıklarını söyleyen Yalçın Baltadan, "Alevlerin yükselmesi üzerine evin bulunduğu bölgeye koştuk. Camları kırarak yaşlı kadını çıkarttık. İçerideki adamı kurtarmak istedik ama bir patlama oldu. Onu kurtaramadık" şeklinde konuştu.
Yaşlı adamın cesedi polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu`na kaldırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa YRP Genel Başkanı Erbakan Viranşehir’de açılışlar yaptı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir hayırsever tarafından Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde yaptırılan cami ile partisinin ilçe başkanlığı ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde partisinin ilçe başkanlığı ofisi ile bir hayırsever vatandaş tarafından Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaptırılan caminin açılışını gerçekleştirdi. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Erbakan, ilk önce şehir merkezine giderek partisinin ilçe başkanlığı ofisini açtı. Tezahüratlar eşliğinde parti ofisine geçen Erbakan, burada yaptığı konuşmada, “Makam ve rakam için değil, Allah rızası için siyaset yapan kadrolarımızla inşallah yeni bir dönemi başlatıyoruz. Aynen 1994’te, 1989’da ve Urfa’da da 1984’te olduğu gibi inşallah yine belediyelerde destan yazacağız, yine belediyelerde tarih yazacağız” diyerek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesine geçen Erbakan, cuma namazını açılışını yaptığı camide kıldıktan sonra bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına camiyi yapan hayırseverlere teşekkür ederek başlayan Erbakan, “Mübarek cumanızı tebrik ediyorum ve bu cami şerifinin açılışının hayırlı olmasını, inşallah bu camimizin cemaatinin bol olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum. Kıymetli hayır sahiplerinin Cenabı Allah hayırlarını kabul eylesin. Biraz önce belediye başkanımızın ifade ettiği gibi özellikle Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde çok önemli bir ihtiyaç da böylece karşılanmış oluyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. Camiyi de gezen Erbakan, hayırsever iş adamından bilgi aldı. Erbakan’a Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, YRP İl Başkanı Ahmet Yetim, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve teşkilat mensupları eşlik etti.
İstanbul Metin Öztürk: "Arda Kardeşler’in bu maça atanmasını manidar buluyoruz" Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında sahalarında oynayacakları Fenerbahçe derbisini yönetecek FIFA Kokartlı hakem Arda Kardeşler’in bu maça atanmasının manidar olduğunu söyledi. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, UEFA Kupası’nın 24. yıl dönümünde Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan etkinlikte basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlk olarak Kemerburgaz’daki tesisler hakkında konuşan Öztürk, "Tarihin yazıldığı günde, geleceğe gideceğimiz yerdeyiz. Artık bundan sonra nasıl Florya’mız bizi 40 yıl buralara getirdiyse biz de 17 Mayıs UEFA Kupası zaferinin yıl dönümünde bundan sonra tarihin yazılacağı yerdeyiz. Dursun Özbek başkan liderliğinde ikinci şampiyonluğa doğru gidiyoruz. Ümit ediyorum bizden sonraki yönetimler de bugüne kadar bizim burada yaptıklarımızı daha ileriye götürecekler. Bunun büyük bir mutluluğu ve gururu içindeyiz" diye konuştu. Pazar günü şampiyonluk kupasının RAMS Park’a getirilmesini istediklerine yönelik çıkan haberlere cevap veren Metin Öztürk, "Sosyal medyada bir şey dönüyor, bizim bu maça kupa istediğimizle ilgili. Herhalde canı sıkılan klavyeden bir şey yazıyor. Bir kere şampiyonluk netleşmeden federasyona böyle bir başvuruda bulunacak değiliz. Önce şampiyonluğumuz netleşsin ondan sonra gündeme gelecek" şeklinde konuştu. "Arda Kardeşler’in bu maça atanmasını manidar buluyoruz" Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında 19 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları derbiye atanan FIFA Kokartlı hakem Arda Kardeşler için ise Öztürk, "Bizlerin şahsen şaşkınlıkla karşıladığı bir konu. Çünkü bir hatalı düdük, bir hatalı kararın şampiyonluğa tesir edeceği bir maça bir hakemin manuel atanması, üstelik bu hakemin kasıtlı demek istemiyorum ama hatalı demeye de dilim varmıyor, Kadıköy’deki maçta Icardi’ye yapılan müdahaleye bir şey yapmaması, maça tesir etmesi ve aynı hakemin manuel bu maça atanması.. Bir başka şey daha var gözden kaçan. 6-1 yendiğimiz Sivasspor maçı, penaltımız ve golümüz verilmedi. Rakibe de bir kırmızı kart verilmedi. Aynı hakemin Fenerbahçe’nin, Adana Demirspor maçında yaptıkları, Karagümrük maçında yaptıkları, Ankaragücü maçında yaptıkları, iyi niyetimizi zorlayarak hata demeye çalışıyorum ama iyi niyetimizin de bir sınırı var. İlk devrede bizim hakkımızı yiyen bir hakemin manuel bu maça atanması olabilecek hatalı kararların sorumluğu atayanlarda olduğu gösteriyor. Ankaragücü - Fenerbahçe, Adana Demirspor - Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe lehine bu kadar açık karar verenin bu maça atanmasını biz manidar buluyoruz. Biz emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Hak, hukuk geçerli olduğu zaman pazar günü Galatasaray RAMS Park’ta şampiyonluğunu kutlayacaktır" ifadelerini kullandı.
Eskişehir Vali Hüseyin Aksoy: "Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki toplumu da mutlu ve güçlü kılmaktadır" Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Aile Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Tarihin her döneminde güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir" dedi. Vali Aksoy, yayımlamış olduğu mesajında, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından; toplumları ayakta tutan ailelere dikkat çekmek ve aile kavramı üzerinde daha fazla değer üretilerek ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla, 1994 yılından itibaren her yılın 15 Mayıs tarihi Aile Günü, bu günün içinde yer aldığı hafta ise Aile Haftası olarak kutlanmaktadır. Tarihin her döneminde güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir. Aileyi oluşturan anne, baba ve çocuklar arasındaki karşılıklı sevgi, saygı, özen ve iş bölümüne dayanan mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki toplumu da mutlu ve güçlü kılmaktadır" ifadelerine yer verdi. "Bütün Eskişehirlilerin Aile Haftası’nı kutluyorum" Türkiye’de aile kurulması ve aile birliğinin korunmasının yasalarla düzenlendiğini dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, mesajının devamında şunları söyledi: "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müz tarafından ailelere; koruyucu aile, evlat edinme, doğum yardımı hizmetleri, sosyal ve ekonomik destek verilmesi, engelli evde bakım hizmeti, şehit yakınları ve gazi ailelerine sunulan hizmetler, eğitim, danışmanlık ve sosyal destek hizmetleri verilmekte olup hafta boyunca da aile konulu çeşitli eğitimler ve aile ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, aile içinde sağlıklı iletişimin sağlanması ve karşılıklı sevgi saygı duygularının yoğun olarak yaşanması dileklerimle tüm Eskişehirlilerin Aile Haftası’nı kutluyor, aileleriyle birlikte yaşam boyu sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum."
Hakkari Yüksekova’da ’Bilim Fuarı’ sergisine büyük ilgi Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Şemsettin Onay Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi büyük ilgi gördü. Yüksekova İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün spor salonunda düzenlenen sergide, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları çalışmaları sergiledi. 80 öğrenci ve 20 danışman öğretmen tarafından yaklaşık üç aylık bir sürede hazırlanan 17 proje, davetlilerden büyük ilgi gördü. Açıklamalarda bulunan Şemsettin Onay Anadolu Lisesi Müdürü Cevat İnaç, TUBİTAK 4006 Bilim Fuarını açtıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ciddi bir şekilde hazırlandılar. Zorlu bir süreçte güzel eserler ortaya çıktı. Bilim fuarlarının artması tüm öğrencileri daha güzel yerlere götürecek. Özellikle bu projeler sayesinde Türkiye’de güzel işlere imza atacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimize kurum olarak değil tüm alanlarda eğitim sağlamaya çalışıyoruz. En son öğrencilerimiz tarafından geliştirilen projeler fuar şeklinde katılımcılara sunuldu. Bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” dedi. Projelerin sergilendiği fuara Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü İlhan Yılmaz, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, muhtarlar, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Ankara TDT Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar 1. Toplantısı Deklarasyonu’nda alınan kararlar açıklandı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı’nda aile kurumunun kültürel ve diğer sosyal risklere karşı korunmasına yönelik alınan kararlar açıklandı. Türk Devletleri Teşkilatı 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı "Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı: Ailemiz Geleceğimiz" temasıyla gerçekleştirildi. TDT’nin Aile ve Sosyal Politikadan sorumlu bakanları; üye devletleri kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesinde ve dayanışmanın artırılmasındaki rolünü takdir etti. Üye devletlerin bakanları, toplantının düzenlenmesindeki çabalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na da teşekkür etti. Toplantıda; üye devletlerin temsilcilerinden oluşan ‘TDT Sosyal Politika İş birliği Çalışma Grubunun’ kurulmasının onaylanması, yılda bir kez ve teamül gereği alfabetik sırayla devam etmek üzere bir TDT Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ve bir Çalışma Grubu toplantısının düzenlenmesi, Türk aile değerlerinin güçlendirilmesi ve evlilik kurumunun korunmasına yönelik programların geliştirilmesi beyan edildi. Aileler tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin hazırlanması ve uygulanması için belirtilen konuları kapsayan ortak bir eylem planı oluşturulmasında da uzlaşı sağlandı. Uluslararası Aile Günü vesilesiyle 15 Mayıs 2025 tarihinde TDT çatısı altında bir aile festivali düzenlenmesi, Türk Devletlerinin gelecek nesilleri için ortak fon oluşturulması olasılığının değerlendirilmesi de beyan edildi. Bildiriye; Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti Aile, Kadın ve Çocuk İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Kazakistan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Korunması Bakan Yardımcısı Nazgül Sagindykova, Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Koruma ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Sosyal Koruma Ulusal Ajansı Direktörü Mansurbek Olloyorov ve Türk Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanychbek Omuraliev imza attı.