ASAYİŞ - 23 Ocak 2026 Cuma 14:18

Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

A
A
A
Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçundan’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen ’uyuşturucu’ soruşturması sürüyor. Soruşturma çerçevesinde Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç hakkında yakalama kararı çıkarılmış, İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Yontunç, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Adliyede savcılığa ifade veren Yontunç, daha sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçundan ’yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Karacabey Belediyespor’un Play-Off umudu son maça kaldı Off mücadelesi veren Karacabey Belediyespor, sezonun akıbetini belirleyecek son hafta maçına çıkıyor. Mavi-siyahlı ekip, Pazar günü deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 21 haftada 13 galibiyet ve 8 mağlubiyet alan Karacabey temsilcisi, topladığı 42 puanla haftaya 5. sırada girdi. Play-Off’a kalabilmek için ilk 4 içinde yer alması gereken Karacabey Belediyespor’un hedefe ulaşabilmesi için hem Sultanbeyli Belediyespor’u mağlup etmesi hem de 4. sırada bulunan Esenler Belediyespor’un, Çerkezköy Voleybol Akademi karşısında puan kaybetmesi gerekiyor. Karacabey Belediyespor, geçtiğimiz hafta sahasında lider Galatasaray’a 3-2 mağlup olmasına rağmen ortaya koyduğu mücadeleci oyunla alkış aldı. Mavi-siyahlılar, Play-Off biletini daha önce garantileyen Sultanbeyli Belediyespor karşısında da galibiyet arayacak. Sezonun en kritik karşılaşması öncesi hazırlıklarını sürdüren Karacabey Belediyespor’da, antrenör Mustafa Cengiz yönetimindeki teknik ekip ve sporcular, mücadeleye hem fiziksel hem de mental olarak hazır olduklarını ifade etti. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı da son hafta öncesinde takıma destek mesajı verdi. Başkan Karabatı, alınacak sonuçtan bağımsız olarak teknik ekip ve sporculara teşekkür ederek, "Takımımız genç kadrosuna rağmen sahada büyük bir mücadele ortaya koydu. Play-Off’a kalınsa da kalınmasa da Karacabey’i en iyi şekilde temsil ettiler. Hepsiyle gurur duyuyoruz" dedi. Karacabey Belediyespor, Sultanbeyli Belediyespor karşısında galibiyet alıp Esenler Belediyespor’dan gelecek sonucu bekleyerek sezonu Play-Off biletiyle tamamlamayı hedefliyor.
Ankara MHP Lideri Bahçeli’den Ahmet Özer açıklaması: "Hapis cezası verilmesi ’Terörsüz Türkiye gayretiyle taban tabana zıtlık taşımaktadır" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’e, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunun reva görülmesinden dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi evrensel hukuk ilkeleriyle çeliştiği gibi ‘Terörsüz Türkiye’ gaye ve gayretiyle de taban tabana zıtlık taşımaktadır" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "’Terörsüz Türkiye’ hedefi geride kalan son bir asrın en müessir atılım ve amacıdır. Barış, huzur, istikrar ve güvenlik Türk milletinin hem hakkı hem de tartışılmaz arzu ve arayışıdır. Bu kapsamda herkes ve hepimiz buna binaen hareket ve hizmetle mükellef olduğumuzu unutmamız gerekmektedir. Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Özer’e, ’Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunun reva görülmesinden dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi evrensel hukuk ilkeleriyle çeliştiği gibi ’Terörsüz Türkiye’ gaye ve gayretiyle de taban tabana zıtlık taşımaktadır" ifadelerine yer verdi. Bahçeli, "Bu kararın mahşeri vicdanda hiçbir karşılığı ve makul bir gerekçesi de yoktur. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin mahut kararı sorunludur, adil ve hakkaniyet esaslarıyla tezat ve çatışmalıdır. Bu nedenle bahse konu mahkeme kararının temyiz aşamalarında düzeltilmesi, adaletin gerçek manada tecelli etmesi samimi dilek ve temennimdir. Türk hukuk sisteminin önyargılardan uzak şekilde, milli birlik ve beraberlik hissiyatına adli ve ahlaki destek vermesi akut beklentimizdir" dedi.
Bursa Başkan Karabatı’dan DMD hastası Yağız Efe için yardım çağrısı Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden 8 yaşındaki Bursalı Yağız Efe Erim’in yurt dışında tedavi olabilmesi için başlatılan valilik onaylı yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. Kampanyada şu ana kadar yalnızca yüzde 7’ye ulaşıldığını belirten Başkan Karabatı, tüm belediye başkanlarını, siyasetçileri ve duyarlı vatandaşları minik Yağız Efe’ye sahip çıkmaya davet etti. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, DMD hastası Yağız Efe Erim’i ve ailesini makamında ağırladı. Başkan Karabatı, Yağız Efe’nin hayata tutunabilmesi için yürütülen yardım kampanyasına destek vererek kamuoyuna çağrıda bulundu. Dört çocuklu Erim ailesinin üçüncü çocuğu olan Yağız Efe’ye, geçtiğimiz haziran ayında kasları ilerleyici şekilde zayıflatan ve hayati risk taşıyan DMD tanısı konuldu. Türkiye’de kesin tedavisi bulunmayan hastalık nedeniyle Mustafa ve Hafize Erim çifti, çocuklarının yurt dışında tedavi olabilmesi için valilik onaylı bir yardım kampanyası başlattı. Yaklaşık 6 aydır devam eden kampanyada, gerekli tedavi bedelinin yalnızca yüzde 7’sinin toplanabilmesi endişeleri artırdı. Hareket kabiliyeti giderek azalan Yağız Efe’nin Dubai’deki tedavisinin gecikmesinin, hastalığın ilerlemesi açısından büyük risk taşıdığı ifade edildi. Ailenin destek çağrısı üzerine Yağız Efe’yi makamında misafir eden Başkan Karabatı, kampanyaya destek verdi. Başkan Karabatı yaptığı açıklamada, "Bugün DMD hastası Yağız Efe ile bir araya geldik. Tedavi olabilmesi için valilik onaylı bir yardım kampanyası başlatıldı ancak sürecin yavaş ilerlediğini görüyoruz. Gerekli miktarın yalnızca yüzde 7’si toplanabilmiş durumda. Tüm belediye başkanlarımızı, siyasetçileri ve Bursa ile Karacabey’in duyarlı halkını Yağız Efe Erim’e sahip çıkmaya çağırıyorum. Daha önce Göktuğ bebeğimiz için nasıl kenetlendiysek, Yağız Efe için de aynı dayanışmayı göstermeliyiz" dedi. Başkan Karabatı, kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için vatandaşları sosyal medyada duyarlılığa davet ederek, Instagram’da @dmdyagizefe hesabının takip edilmesini istedi. Yağız Efe’nin tedavisine destek olmak isteyen hayırseverlerin, baba Mustafa Erim adına açılmış olan TR34 0013 4000 0037 6026 5000 24 IBAN numarası üzerinden bağışta bulunabileceği belirtildi. Minik Yağız Efe’nin sağlığına kavuşabilmesi için zamanla yarışılan süreçte toplumun her kesiminden destek bekleniyor.