GENEL - 22 Şubat 2019 Cuma 09:02

AK Parti Eyüpsultan Başkan Adayı Deniz Köken:" Alibeyköy’e bir Balkan Müzesi yapacağız "

A
A
A
AK Parti Eyüpsultan Başkan Adayı Deniz Köken:" Alibeyköy’e bir Balkan Müzesi yapacağız "

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Balkan Türkleriyle bir araya geldiği gecede," Alibeyköy’e bir Balkan Müzesi yapacağız ve tüm Balkanlar’ın eserleri burada sergileyip, tarihinizin bir kısmını bile olsa yaşatıyor olmak güzel bir şey olacak.

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Balkan Türkleriyle bir araya geldiği gecede," Alibeyköy’e bir Balkan Müzesi yapacağız ve tüm Balkanlar’ın eserleri burada sergileyip, tarihinizin bir kısmını bile olsa yaşatıyor olmak güzel bir şey olacak. Eyüpsultan’da, İstanbul Eyüpsultan Müzesi’ni harekete geçireceğiz" dedi.


Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezinde Brezalılar Derneği tarafından İstanbul’da yaşayan Balkan Türklerine yemekli bir gece düzenlendi. Geceye davetli olarak katılan AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken bir konuşma gerçekleştirdi. Köken, Balkan Türklerine, Alibeyköy’de bir Balkan Müzesi kuracaklarını söyledi.


"200’üncü yıla geçiş seçimi olacaktır"


Yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Köken, "31 Mart 2019 yerel seçimleri Türkiye’nin 200’üncü yılına geçiş seçimi oluyor. Onun için 31 Mart sadece bir yerel seçim değil, Türkiye Cumhuriyetinin 200’üncü yıla geçiş seçimi olacaktır. O nedenle birlik ve beraberlik içerisinde sadece bir belediye seçimi değil, Türkiye’nin meselesi olarak bakarsak, kim bu ülkeyi bir tık öne çıkaracak bu yönden bakarsak daha iyi olur" dedi.


"Balkan Müzesi yapacağız"


Türkiye’de yaşayan Balkan Türkleri için bir müze kuracaklarının belirten Köken, "Ben hep yöre derneklerine şunu söylüyorum ’Anadolu’daki bir köyü kardeş şehir yapacağız’ ama balkanlarla ilgili ayrı bir planımız var. Alibeyköy’e bir Balkan Müzesi yapacağız ve tüm Balkanlar’ın eserleri burada sergileyip, tarihinizin bir kısmını bile olsa yaşatıyor olmak güzel bir şey olacak. Eyüpsultan’da, İstanbul Eyüpsultan Müzesi’ni harekete geçireceğiz, Alibeyköy’de de Balkan Müzesi’ni sizlerle buluşturmuş olacağız" açıklaması yaptı.


Brezalılar Derneği tarafından yapılan gecede Başkan Adayı Deniz Köken’e sahnede Balkan Türklerinin yöresel bir şapkası takıldı. Renkli görüntülere sahne olan şapka takma merasimi salonda bulunan vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla alkışlandı. Başkan Adayı Köken, bir süre salonda bulunan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra salondan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.