GENEL - 23 Mayıs 2022 Pazartesi 19:10

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: “İstanbul’da öğrenci abonman ücretlerine yüzde 40’lık zam geri çekildi”

A
A
A
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: “İstanbul’da öğrenci abonman ücretlerine yüzde 40’lık zam geri çekildi”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti ve MHP Grubu’nun teklifiyle öğrenci kartlarına yapılan yüzde 40’lık zammın geri alınmasına ilişkin karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vetosunun ardından ısrar karar olarak tekrar meclise sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti ve MHP Grubu’nun teklifiyle öğrenci kartlarına yapılan yüzde 40’lık zammın geri alınmasına ilişkin karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vetosunun ardından ısrar karar olarak tekrar meclise sunuldu. CHP ve İYİ Parti’nin “Hayır” oyuna rağmen oy çokluğuyla tekrar kabul edilen karara ilişkin açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “İşin peşini bırakmadık, gençlere verdiğimiz sözü tuttuk. Cumhur İttifakı’nın takibi ve ısrarı ile İstanbul’da öğrenci abonman ücretlerine yapılan yüzde 40 ulaşım zammı geri çekildi. Sevgili gençler hayırlı olsun” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı oturumu Saraçhane’de gerçekleştirildi. Meclisin ana gündem maddelerinden biri olan öğrenci kartlarına yapılan zammın geri alınmasına ilişkin teklife dair öğrencileri sevindirecek karar çıktı. İBB yönetimi tarafından geçtiğimiz nisan ayında toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapılmıştı. AK Parti ve MHP Grubu tarafından hazırlanan teklifle yüzde 40’lık zammın öğrenci biletlerinde geri çekilmesi, zam oranı kadar İBB’nin sübvanse etmesi talep edilmişti. İBB Meclisi’ne sunulan teklif, CHP ve İYİ Parti’nin “Hayır” oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edilmişti. Ancak meclis kararı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilerek meclise iade edilmişti. Bugün gerçekleştirilen İBB Meclisi mayıs ayı oturumunda ilgili teklif Cumhur İttifakı tarafından ısrar karar olarak yeniden meclise sunuldu. Israr karar teklifi, CHP ve İYİ Parti’nin “Hayır” oyuna rağmen yine oy çokluğuyla kabul edildi.



“Gençlere verdiğimiz sözü tuttuk”


Konuyla ilgili AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe açıklama yaptı. Gençlere verdikleri sözü tuttuklarını vurgulayan Kabaktepe, “İşin peşini bırakmadık, gençlere verdiğimiz sözü tuttuk. Cumhur İttifakı’nın takibi ve ısrarı ile İstanbul’da öğrenci abonman ücretlerine yapılan yüzde 40 ulaşım zammı geri çekildi. Sevgili gençler hayırlı olsun" dedi.



Tekrar veto hakkı yok, karar uygulanmak zorunda


AK Parti ve MHP Grubu’nun oylarıyla İstanbul’da aylık öğrenci abonman 109 TL’den 78 TL’ye indi. 3,74 TL’ye yükseltilen öğrenci tek geçiş ücreti de zam öncesi tek geçiş ücreti olan 2.67 TL’ye geri çekildi. Söz konusu kararı İBB Başkanı’nın tekrar veto yetkisi bulunmuyor ama yürütmeyi durdurma talebi ile mahkemeye başvuru hakkına sahip. Ancak meclisin ısrar kararı, ilgili mahkemenin vereceği karara kadar uygulanmak zorunda. Dolayısıyla İstanbul’da öğrenci biletlerine uygulanan yüzde 40’lık zam oranı bu gece itibarıyla geri çekilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.