ASAYİŞ - 19 Mart 2026 Perşembe 14:59

Arnavutköy’de bayram öncesi sıkı trafik denetimi

A
A
A
Arnavutköy’de bayram öncesi sıkı trafik denetimi

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bayram öncesinde trafik ekiplerince kapsamlı denetim gerçekleştirildi. "Bayram sensiz olmaz" sloganıyla yapılan uygulamada sürücülere trafik kuralları hatırlatılarak broşürler dağıtıldı.


Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik büro ekipleri, bayram öncesinde ilçeye giriş noktalarından biri olan Eski Edirne Asfaltı Caddesi üzerinde denetim gerçekleştirdi. İlçeye giriş yapan araçlar tek tek durdurulurken sürücüler ve yolcular bilgilendirildi.


Uygulama kapsamında sürücülere emniyet kemerinin önemi, hız limitlerine uyulması ve güvenli sürüş teknikleri hakkında uyarılarda bulunuldu. "Bayram sensiz olmaz" konseptiyle hazırlanan broşürler sürücülere dağıtılırken, ticari araçlara ise broşürlerin büyük ebatları asılarak yolcuların da bu uyarıları görmesi sağlandı.


Öte yandan dron destekli gerçekleştirilen denetimlerde trafik akışı ve sürüş güvenliği kilometrelerce mesafeden takip edilerek muhtemel ihlallerin önüne geçilmesi hedeflendi.



"Agresif hareketlerden kaçınsınlar"


Yapılan uygulamadan memnun olduğunu belirten sürücü Selim Ergün, "Uygulamalardan memnunuz. En azından insanların agresif tavırlarını biraz yatıştırmak için çok iyi oluyor. Bayramla ilgili bilgilendirici içerikler de araçlara asılıyor, bu da güzel. Yola çıkacak sürücülere tavsiyem, makas atmasınlar, birbirlerine saygılı olsunlar. Herkesin ailesi var, bu yüzden agresif hareketlerden kaçınsınlar" dedi.


Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerin bayram süresince de devam edeceği öğrenildi.



Arnavutköy’de bayram öncesi sıkı trafik denetimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.