SPOR - 15 Mayıs 2026 Cuma 16:02

Asya Şampiyonlar Ligi 2’de final heyecanı yarın yaşanacak

A
A
A
Asya Şampiyonlar Ligi 2’de final heyecanı yarın yaşanacak

Asya Şampiyonlar Ligi 2’de final heyecanı Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr ile Japon ekibi Gamba Osaka arasında yarın 20.45’te yaşanacak.


Asya Şampiyonlar Ligi 2’de final mücadelesinde Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr ile Türk oyuncu Deniz Hümmet’in de kadrosunda bulunduğu Japonya ekibi Gamba Osaka karşı karşıya gelecek. Yarın saat 20.45’te başlayacak mücadele Spor Smart’tan canlı yayınlanacak.



Ronaldo’nun hedefi 1000 gole ulaşmak


Avrupa futbolunda büyük başarılar elde eden ve kupalar kazanan, 971 golü bulunan ve kariyerinde 1000 gole ulaşmayı hedefleyen Cristiano Ronaldo, koleksiyonuna bir yenisini daha eklemek için final sahnesine çıkıyor.



Jorge Jesus, tüm maçlarını kazandı


Jorge Jesus yönetimindeki Al Nassr, Asya Şampiyonlar Ligi 2’de finale kadar çıktığı tüm maçları kazandı. Al Nassr’ın kadrosunda Ronaldo’nun yanı sıra Joao Felix, Sadio Mane ve Kingsley Coman gibi yıldızlar da yer alıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Ödemiş’te mahalleyi buluşturan sağlık festivali İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan 80. Yıl Efe İlkokulu tarafından düzenlenen "Yeşilfest Sağlıklı Yaşam Festivali", öğrenciler, veliler ve mahalle sakinlerini sağlıklı yaşam bilinci etrafında bir araya getirdi. Süleyman Demirel Mahallesi’nde gerçekleştirilen festival, renkli görüntülere ve yoğun katılıma sahne oldu. 80. Yıl Efe İlkokulu 3/F sınıfı "Üretken Üçler Yeşil Kalpler Takımı" tarafından hayata geçirilen festivalin proje yürütücülüğünü Sınıf Öğretmeni Şakire Yiğit üstlendi. Festival kapsamında "Dijital Detoks, Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam ve Çevre Bilinci" konularında farkındalık oluşturulması hedeflenirken, katılımcılara ekranlardan uzak, doğayla iç içe bir yaşam modeli uygulamalı olarak tanıtıldı. Programa İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Murat İçel, Yeşilay İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Süleyman Demirel Mahallesi Muhtarı Necmiye Aksoy ile sağlık çalışanları ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri katılım sağladı. Festival coşkusu öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri ve karate performanslarıyla zirveye taşındı. Büyük beğeni toplayan gösteriler izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Kurulan eğitim stantlarında doktorlar ve hemşireler tarafından çocuklara sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma konularında bilgiler verilirken, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri doğal ve sağlıklı beslenme yöntemlerini anlattı. Etkinlik kapsamında öğrenciler mahallede sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirerek hazırladıkları bilgilendirici broşürleri vatandaşlara dağıttı. Festival alanında oluşturulan "Dijital Detoks Kutusu" ise dikkat çekici uygulamalardan biri oldu. Katılımcılar, etkinlik süresince ekranlardan uzak kalmak amacıyla cep telefonlarını özel olarak hazırlanan kutulara bıraktı. Çevre bilinci temasıyla hazırlanan geri dönüşüm standında atık çoraplardan kuklalar yapılırken, mavi şişe kapaklarından dev bir kalp figürü oluşturuldu. Ayrıca çocuklar çiçek dikimi etkinliklerine katıldı, kukla gösterilerini izledi, geleneksel topaç çevirme oyunları oynadı ve fiziki parkur yarışlarında doyasıya eğlendi. Festival alanında yer alan "Seni bugün burada en çok ne mutlu etti?" panosu da etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Katılımcılar duygu ve düşüncelerini yazarak günün anısını ölümsüzleştirdi. Sağlıklı yaşam bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çeken festival, hem eğitici hem de eğlenceli yönüyle mahalle sakinlerinden tam not aldı.
Konya Merkez Bankası Başkanı Karahan KTO’yu ziyaret etti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve oda yönetimi ile bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Konya Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen "TCMB Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantısı" öncesinde, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve oda yönetimi ile bir araya geldi. Konya Ticaret Odası’nda gerçekleşen ziyarette; Türkiye ekonomisine ilişkin güncel gelişmeler, reel sektörün beklentileri, üretim hayatında yaşanan gelişmeler ve iş dünyasının değerlendirmeleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan’ı Konya’da ve Konya Ticaret Odası’nda ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, iş dünyası ile ekonomi yönetimi arasında sürdürülen istişare kültürünün son derece kıymetli olduğunu söyledi. Öztürk, özellikle Anadolu şehirlerinin üretim gücünün korunması, reel sektörün beklentilerinin doğrudan paylaşılması ve ekonomik süreçlerin ortak akılla değerlendirilmesi açısından gerçekleştirilen temasların büyük önem taşıdığını belirterek, ziyaretleri dolayısıyla Dr. Fatih Karahan’a teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan da ev sahiplikleri dolayısıyla Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e ve oda yönetimine teşekkür ederek, Konya iş dünyasıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Konya Konya’da hırsızlık olaylarına karışan 5 kişi tutuklandı Konya’da 2 farklı hırsızlık olayının aydınlatılması için yapılan çalışmalarda, 2 araçtan altın ve inşaat malzemesi çalınması olaylarına karışan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, 10 Mayıs günü Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi Hırka Sokak’ta bir araçtan 216 bin lira değerinde 25 gram altın, 4 adet çeyrek altın ve 1 adet gümüş tespih çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalarda arızalanan aracı çekiciyle tamirciye götürdükleri ve aracın çekiciden indirildiği esnada hırsızlık olayının gerçekleştiği belirlendi. Olayla bağlantılı oldukları tespit edilen D.S. (21), T.Ç. (26) ve Y.B.G. (26) gözaltına alındı. Ele geçirilen gümüş tespih araç sahibine iade edildi. 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen D.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Meram ilçesi Bahçeşehir Mahallesi Şehit Harun Yıldırım Sokak’ta meydana gelen bir diğer olayda ise park halindeki bir kamyonetin kasa kilidi kırılarak 45 bin lira değerinde inşaat malzemesi çalındı. Güvenlik kameralarını incelemeye alan Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığı gerçekleştiren E.B. (20), M.A.U. (23), İ.G. (21) ve K.B.K.’yi (22) çaldıkları malzemeleri satamadan yakaladı. Ele geçirilen 27 bin lira değerindeki inşaat malzemesi sahibine teslim edildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.