ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 10:04

Başakşehir’de 950 bin TL’lik hırsızlık kamerada

A
A
A
Başakşehir’de 950 bin TL’lik hırsızlık kamerada

Başakşehir’de bir kamyonetin kasasındaki 950 bin TL’lik tekstil malzemelerini çalan hırsızlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.


Başakşehir Şahintepe Aşık Veysel Caddesi üzerinde park halinde olan bir kamyonete sabah 05.00 sıralarında gelen 3 kişi kamyonetin kasasını açarak içerisinde bulunan yaklaşık 950 bin TL’lik tekstil ve ayakkabı malzemelerini çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülendi. Görüntülerde şahısların kasayı açtıktan sonra içerideki kolileri elden ele taşıyarak çaldığı ve kendi araçlarına yüklediği görüldü. Polise yapılan ihbar üzerine ekipler çalışma başlattı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay ‘Benden korkmuyorlar, alıştılar” diyen vatandaş, aç kalan domuzları köpek maması ve yemek artıklarıyla besliyor Hatay’ın Defne ilçesinde yem bulamadıkları için Dursunlu Mahallesi’ni mesken tutan yaban domuzları, Tahsin Altınöz tarafından köpek maması ve yemek artıklarıyla besleniyorlar. Doğada yem bulamayan yaban domuzları kent merkezine inmeye devam ediyor. Hayvanların insanlara zarar vermemesi için harekete geçen Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde yaşayan 52 yaşındaki Tahsin Altınöz, depremin ilk günlerinden itibaren yaban domuzlarını beslemeye başladı. Asrın felaketinin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen hayvanların sık sık geldikleri bölgede Altınöz, domuzları yemek atıkları ve köpek mamasıyla besliyor. Her akşam beslenmek için Altınöz’ün yaşadığı bölgeye gelen hayvanların köpek maması ve yemek artığı yediği anlarsa cep telefonuyla görüntülendi. “Yabani domuzlara yemek atıkları ve köpek maması veriyorum” Domuzların kendisine alıştığını dile getiren Altınöz, “Depremden bu yana bu çadırda olduğumuz ve yavruyken onları beslediğim için yaban domuzları baya alıştı. Yabani domuzlara yemek atıkları ve köpek maması veriyorum. Domuzlar benden korkmuyorlar. Yanıma kadar geliyorlar. İlk başlardan biraz daha yabanilerdi. İlk başlarda daha uzağa koyuyordum. Sonra yemeği çadırın yanına koydum ve çadırın dibine kadar geliyorlar. Benden korkmuyorlar, alıştılar. Her akşam saat 9’da geliyorlar. Sürü halinde geliyorlar. Bazı alışmış yavrular bu taraflara gelir ve ailesi de diğer tarafta beklerler” ifadelerini kullandı.
Samsun AVM’den caddeye bariyer: Vatandaşlar eğilerek altından geçiyor Samsun’da bulunan Bulvar Alışveriş Merkezi’nin (AVM), her gün binlerce insanın geçtiği caddeyi bariyer ile kapatması hem çevre esnafının hem de vatandaşın tepkisini çekti. Bulvar AVM, Orhaniye Caddesi’nin Site Camisi ile AVM arasındaki kısmını bariyer ile kapattı. Altı kapalı otopark olan AVM meydanının üstündeki bir kısmına da araç parkı yapmaya başladı. AVM’ye girmek veya bariyerin diğer tarafına geçmek için çözüm arayan insanlar kimi zaman bariyer altından geçiyor kimi zaman ise yolunu değiştirerek başka bir alandan bariyeri aşmaya çalışıyor. Bebek arabalı aileler ise bariyeri aşmak için zor anlar yaşıyor. "Yayalar çok mağdur durumda" Her gün binlerce insanın kullandığı yola bariyer koyan AVM’ye tepki gösteren esnaf Fevzi Kınalı, “Daha önce buradan geçiş yapabiliyorduk. Şimdi burayı kapatmışlar. Nedenini sordum. Motosikletin olduğunu söylediler. Bu bence yayaya karşı bir hakarettir. Olumsuz bir durumdur. Yaya geçidini kapatmak hangi mantığa sığar. Yayalar çok mağdur durumda. Bebek arabası, engelli arabası geçemiyor. Buranı altı otoparktır. Kendi zevklerine göre burayı kapattılar. Buraya araba da park etmeye başladılar” dedi. "Bariyere çarptım" Vatandaş Osman Vehbi Kaymaz, “Bu yoldan her gün geç saatlerde işten geliyorum. O gün de yorgundum ve her zaman kullandığım yoldu. Bariyere çarptım ve az daha takla atıyordum. Niye yaptılar bu bariyeri? İki gün önce bebek arabası olan bir kadın burada isyan etti. İnsanlar buradan geçemiyor. Kalabalık bir aile geliyor geçemiyor. Onu bıraktım engelli olanlar var. Özellikle bebek arabası kullanan kadınlar var. Bu bariyere çarpmamak için bin bir çareye başvuruyorlar” diye konuştu. "Yayanın güvenliği için yapıldı" Samsun Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün ise "Orası araç trafiğine kapalı bir yoldur. Motosikletler çok süratli bir şekilde geçiyor. 2 tane yaya kıl payı kurtuldu. Tehlikeli olaylar yaşandı. AVM’nin mal kabul alanı oradan yapılıyor. O bariyerler olmazsa motosikletler o cadde hızlı bir şekilde giriş yapıyor. UKOME kararı ile Orhaniye Caddesi’ni iki ucu sit alanı içerisinde. Orada yürüyen yayanın güvenliği için yapılan bir işlemdir. Orada birisine bir şey olursa bizim sorumluluk alanımız dahilinde oluyor. Orada çalışmalarımız devam ediyor. Çöpler de oradan alınacak ve vatandaşların yan taraftan girebilecekleri bir yol olacak” ifadelerini kullandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili inceleme başlattı.
Ankara Mahkemeağcin yer altı şehri tarihi yapısıyla dikkat çekiyor Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki Mahkemeağcin yer altı şehri, içerisindeki kilise, manastır ve çok sayıdaki mağaralar ile dikkat çekiyor. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Mahkemeağcin köyü, içinde barındırdığı tarihi yapısıyla ilgi odağı haline geldi. Köyün ismini de aldığı Mahkemeağcin yer altı şehri, 7 ve 8’inci yüzyıldan kalma kilise, manastır ve çok sayıda mağara ile dikkatleri üzerine çekiyor. Mahkemeağcin köyünde yaşayan bir Recep Çankaya isminde bir vatandaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Geçmiş medeniyetlere ait ‘haç’ işaretleri var. Kaya yapısı Kapadokya’yı andıran bir yapısı var. Kolay oyulabilen kayalar, zamanında savaşlardan sakınmak için buralar yerleşim yeri olarak kullandıklarını biliyoruz. Bu tepenin altı komple bu şekil mağaralardan oluştuğu söyleniyor ama zaman içerisinde çökmelerden dolayı birçok yeri kapanmış.” Mağaraların uzun zamandır bakımsız kaldığını ifade eden Çankaya, şöyle konuştu: “Zamanında köylüler burada çeltik ile uğraşıyormuş. Yani pirinç ekiyorlarmış. Otlarını getirip bu mağaralara atmışlar. Benim geldiğimiz zamanlar neredeyse bir metre boyunca çeltik otları vardı. Hayvanlarını koymuşlar buraya zamanında. Taş örmüşler ve kapı yapmışlar. Kayalar parçalanmış ve düşmüş. Belediye burayı bir program dahiline aldı ama henüz bir gelişme yok. Yapılsa tabii çok iyi olur buralar. Temizlense ve düşen kayalar kaldırılsa turistik açıdan güzel olur ama artık o yetkililerin işi. Yerli turistler geliyor. Yabancı turist geçen sefer geldi ve gezdiler.” Yer altı şehrinin mağaralarını ilk kez gören bir vatandaş ise, “Merak ettik, ‘görelim’ dedik ve onun için geldik. Kayaların mağara haline getirilmesi ve evler ile de birleşmiş. Yoldan gözükmesi çok ilginç ve hoş” dedi. Mahkemeağacin Köyü sakinleri, yetkililerden söz konusu yer altı şehrinin bakımı için gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyor.