EKONOMİ - 31 Mart 2020 Salı 12:54

Bebek bezi markasından yardım kampanyası

A
A
A
Bebek bezi markasından yardım kampanyası

Baby Turco bebek bezinin kendi web sitesindeki satıştan elde edilecek geliri Haluk Levent ve Ahbap Derneği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.

Baby Turco bebek bezinin kendi web sitesindeki satıştan elde edilecek geliri Haluk Levent ve Ahbap Derneği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.


Salgın sebebiyle bebek bezi ihtiyaçlarını karşılamak için online alışveriş odağında ilerleyen Baby Turco, resmi satış sitesi üzerinden yapılan alışverişlerden elde edilen tüm kazancın AHBAP Derneği’ne bağışlanacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre aynı zamanda szö konusu markanın reklam yüzü de olan Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’nin, bu bağışı dar gelirli ailelere yardım amacıyla aktarılacağı ifade edildi.


Sanatçı Haluk Levent, “Bu bağış hareketini Baby Turco ile salgın yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan aileler için başlattık. Böylece ortaya çıkan olumsuzlukların bir nebze de olsa önüne geçebiliriz. Ümit ediyorum ki temel bir ihtiyaç olan bebek bezi alırken aileler, bir yandan da başka ailelere yardım eli uzatmaktan mutluluk duyacaktır. Sizler de bizimle bir olun, birbirimize ihtiyacımız var” diye konuştu.


Kampanyanın 30 Nisan 2020 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 5 yıllık hasreti sonlandırmak için parkede Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, seride öne geçerek 5 yıllık Final Four hasretini sonlandırmak istiyor. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yarın TSİ 20.00’de Salle Gaston Medecin’de Monaco ile karşılaşacak. Geçtiğimiz cuma günü İstanbul’da oynanan müsabakayı Fransız ekibi 65-62 kazanarak seriyi 2-2’ye getirmişti. Yarın akşam oynanacak karşılaşmada parkeden galip ayrılan takım Dörtlü Final biletini cebine koyacak. Hedef 5 yıl sonra Final Four Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe yarınki mücadeleyi kazanması halinde bu başarıyı tekrarlayacak. 2020 yılında korona virüs sebebiyle sezon iptal edilirken, sonraki dönemlerde sarı-lacivertliler iki kez çeyrek final, bir kez de normal sezonda turnuvaya veda etti. Fenerbahçe Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, son 3 sezonda Barcelona ile yer aldığı Dörtlü Final’ee bu kez de Fenerbahçe’yle gitmenin hesaplarını yapıyor. Dörtlü Final Berlin’de THY Euroleague’de şampiyonu belirleyecek Dörtlü Final organizasyonu, Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak. Dörtlü Final, 24-26 Mayıs’ta Berlin’de Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Play-off serisini 3-0’lık sonuçla geçen Real Madrid, Olympiakos-Barcelona eşleşmesinin galibi ile yarı finalde karşılaşacak. Diğer eşleşmeyi ise Monaco - Fenerbahçe ile bugün oynanacak Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv maçlarının galibi oluşturacak. İki takımda öne çıkanlar Euroleague’de bu sezon Fenerbahçe’de Nigel Hayes-Davis 14.3 sayı ve 4.8 ribaund ortalamalarıyla oynarken; Monaco’da Mike James 17.9 sayı, 5.1 asist ortalaması elde etti. Kırmızı-beyazlılarda Alpha Diallo 4.3 ribaund ortalaması ile ön plana çıkarken, sarı-lacivertlilerde Nick Calathes 4.9 asist ortalaması yakaladı. Eşleşmenin Fransa’da oynanan ilk maçını Fenerbahçe 95-91 kazanırken, ikinci müsabakadan ev sahibi takım 93-88’lük skorla galip ayrıldı. İstanbul’daki serinin üçüncü karşılaşmasını sarı-lacivertliler 89-78 kazanırken, son maçta rakibine 65-62 mağlup oldu.
Mersin Mersin ormanlarında fidan sayım programı başladı Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 2024 yılı gençleştirme programı kapsamında fidan sayımlarına başladı. Orman Genel Müdürlüğü Program kapsamında Mersin’de bulunan 2 bin 60,9 hektarlık gençleştirme alanında fidanların sayılacağı bildirildi. Bu alanın 96,9 hektarının sedir, bin 964 hektarının ise kızılçam ağaçlarından oluştuğu kaydedildi. Özellikle kızılçam ağaçlarındaki gençleştirme çalışmalarının geçen yılın sonbaharında tıraşlama metoduyla gerçekleştirildiği aktarıldı. Bölge Müdürlüğünde yapılan açıklamada: "Orman Genel Müdürlüğümüzce, ormancılık faaliyetlerimiz arasında yer alan orman ve orman kaynaklarını korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yönetmekle görevliyiz. Görevlerimiz arasında yer alan Silvikültürel faaliyetlerimiz, biyolojik ömrünü tamamlayarak kesimlik çağa ulaşmış ormanlarda meşcerelerin devamlılığının sağlanması için kesilerek yerlerine biyotik ve abiyotik tehlikelere karşı sağlıklı ve stabil ormanların kurulmasını, en yüksek miktar ve kalitede sürekli olarak orman ürünleri üretiminin sağlanmasını, ormanın çeşitli ekolojik, ekonomik ve sosyokültürel fonksiyonlarının sürekli ve en iyi şekilde yerine getirilmesini kendisine gaye edinmiştir. Bu çerçevede Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüzce Silvikültür Şube Müdürlüğü tarafından 2024 yılı gençleştirme programı kapsamında bölgemiz genelinde fidan sayımlarına başlandı" denildi.