ASAYİŞ - 08 Nisan 2026 Çarşamba 11:47

Beşiktaş’ta kurşun yağmurunda kalan servis araçları görüntülendi

A
A
A
Beşiktaş’ta kurşun yağmurunda kalan servis araçları görüntülendi

Beşiktaş Levent’te çıkan çatışmada kurşunların isabet ettiği servis araçları görüntülendi. Araçları hasar gören servisçiler, "Can sağlığı olsun, polislerimize bir şey olmadı. Mala zarar gelsin cana zarar gelmesin. Sağ olsun bizim polis teşkilatlarımız gereken cevabı verdiler" dedi.


Edinilen bilgilere göre, dün Levent’te teröristlerle polis ekipleri arasında çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, 3 saldırgandan 1’i ölü, 2’si ise yaralı olarak etkisiz hale getirildi. Olayın ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlatan ekipler, saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Çatışmanın yaşandığı noktada park halinde bulunan çok sayıda servis aracına kurşun isabet etti. Kurşunların camlarına ve etrafına isabet etmesi sonucu araçlarda hasar oluştu. Olay sonrası bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından hayatın normale döndüğü görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


"Bir çok kurşun servis araçlarına isabet etti"


Servisçi Murat Aygün, servis aracına bir çok kurşunun isabet ettiğini ifade ederek, "Gün içerisinde arabaları buraya park için bırakıyoruz. Dün öğlen saatlerinde çatışma çıktı. Can sağlığı olsun, polislerimize bir şey olmadı. Allah’a şükür biz ona şükrediyoruz. Onlara bir şey olmasın, malımız gitsin. Yaklaşık 100 bin liraya yakın bir masrafımız var. Servis aracı 8 yerden kurşun yemiş. Lastiğimiz gitti. Biz servisleri buraya bırakıyoruz, şu ileride bir kahve var orada oturuyoruz. Olaydan dolayı geldik buraya. Burada arabanın içinde bir iki arkadaşımız da vardı. Allah’tan onlara da bir şey olmamış" dedi.


"Önemli olan bizim polis teşkilatımıza zarar gelmemesi"


Servisçi İbrahim Aybi ise, " Büyük geçmiş olsun. Bizim emniyet teşkilatımız, İstanbul Valimiz gerçekten gereken her şeye, yardımcı oldular, Allah razı olsun. Önemli olan bizim polis teşkilatımıza zarar gelmemesi. Mala zarar gelsin cana zarar gelmesin. Sağ olsun bizim polis teşkilatlarımız gereken cevabı verdiler. Geldikleri gibi de zaten gittiler. Araç lastikleri patlamış. Benim o diğer amcamın oğlunun da servis arabası, o da aynı. Onun da bayağı bir hasarı var. Çekiciye bindirdik gönderdik. Allah’tan öğlen yemek molasında olmadı. Bir de akşam çıkış servisleri olsa düşünebiliyor musun burada kaç tane insan çıkıyor? Burada binlerce insan çıkıyor, bak şu kulelere, burası bir iş yeridir. O saatte olsaydı daha farklı olurdu. Ama buna da şükür" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ "Kuluçka Programı Tanıtımı ve Girişimci Buluşmaları" etkinliği Trakya Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini desteklemek amacıyla "Kuluçka Programı Tanıtımı ve Girişimci Buluşmaları" etkinliği düzenlendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen ve girişimci adayları ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kuluçka Programı’nın kapsamı, başvuru süreci ve sağlayacağı destekler detaylı şekilde anlatıldı. Programın, iş fikri olan girişimci adaylarının projelerini geliştirmelerine, mentörluk ve eğitim destekleriyle iş dünyasına hazırlanmalarına katkı sunacağı vurgulandı. Etkinlikte ayrıca, daha önce Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen benzer programlara katılarak kendi başarı hikayelerini oluşturan girişimciler söz aldı. Deneyimlerini katılımcılarla paylaşan girişimciler, iş fikirlerini nasıl hayata geçirdiklerini ve süreçte karşılaştıkları zorluklar ile kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları destekleri anlatarak genç girişimci adaylarına ilham verdiler. Programın sonunda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından girişimcilere günün anısına plaket takdim edildi. Etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilirken, bölgedeki girişimcilik kültürünün güçlendirilmesine yönelik önemli bir toplantı olarak değerlendirildi.
Ankara Ticaret Bakanlığı, İzmir’de yerel ve zincir marketlerdeki haksız fiyat listesini tek tek açıkladı Ticaret Bakanlığı, İzmir’deki marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışlarını tek tek açıkladı. Ticaret Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Ticaret Bakanlığımızca yürütülen piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında; İzmir ilimizde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlere yönelik denetimler gerçekleştirilmiş; patates, sivri biber, limon, ayva, çarliston biber ve elma ürünlerine ilişkin olarak tedarik zinciri boyunca oluşan fiyat hareketleri Hal Kayıt Sistemi üzerinden detaylı şekilde incelenmiştir. Yapılan incelemelerde; patates ürününün, İzmir ili Ödemiş ilçesinde faaliyet gösteren hal içi tüccardan 5 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 28,99 TL’den sunulduğu, sivri biber ürününün, Antalya ili Serik ilçesinde faaliyet gösteren üreticiden 50 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 249,99 TL’den sunulduğu, limon ürününün, Muğla ili Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren komisyoncudan 18 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 129,95 TL’den sunulduğu, ayva ürününün İran’dan ithal edilerek İzmir’de faaliyet gösteren hal içi tüccardan 30 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 225 TL’den sunulduğu, çarliston biber ürününün, Antalya ili Finike ilçesinde faaliyet gösteren üreticiden 48 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 199 TL’den sunulduğu, sivri biber ürününün, Antalya ili Elmalı ilçesinde faaliyet gösteren komisyoncudan 50 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 389,95 TL’den sunulduğu, golden elma ürününün, Balıkesir ili Gönen ilçesinde faaliyet gösteren üreticiden 30 TL’den satın alındığı, söz konusu ürünün İzmir’de faaliyet gösteren firma tarafından tüketiciye 99,99 TL’den sunulduğu tespit edilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, adı geçen işletmeler tarafından haksız fiyat artışı yapıldığı tespit edilmiş olup, gerekli idari yaptırımların uygulanması amacıyla konu Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevk edilmiştir" denildi.
Sakarya Sakarya’da 4 farklı uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen 4 farklı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra hassas terazi ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Adapazarı ilçesinde belirlenen adreslere 4 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ikamet ve üzerlerinde yapılan aramalarda; 14.21 gram metamfetamin, 4.15 gram skunk, 1 adet sentetik ecza, 0.30 gram sentetik cannabinoid, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 500 TL nakit para ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan birinin yapılan GBT sorgulamasında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si yürütülen soruşturma kapsamında, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ise infaz işlemleri için olmak üzere toplam 3 kişi, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.