ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 12:32

Beşiktaş’ta zincirleme trafik kazası: Çok sayıda araç birbirine girdi

A
A
A
Beşiktaş’ta zincirleme trafik kazası: Çok sayıda araç birbirine girdi

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı Türkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi olarak 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) kurulan ve kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek etkinliklere imza atan Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü de eğlence ve sanat dolu bir konserle kutladı. Bu yıl “Ortak Değerlerimiz, Ortak Geçmişimiz” ve “Birlikte İnşa Ettiğimiz Barış ve Refah” sloganıyla kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında Fransa, Yunanistan, Türkiye, Romanya ve Sırbistan gibi farklı ülkelerden müzisyenlerin oluşturduğu Haidouti Orkestrası, Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ezgilerini içeren çok kültürlü repertuarıyla izleyicilerle buluşarak birlik ve dayanışma mesajları verdi. Salonu hınca hınç dolduran izleyicilerin yoğun ilgisine sahne olan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Avrupa Günü hakkında bilgi vererek, “Bu akşam bir araya gelmemize vesile olan ‘Avrupa Günü’ nedir kısaca bahsetmek isterim. Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman, 9 Mayıs 1950 tarihinde Avrupa’da barışçıl ilişkilerin kalıcı şekilde kurulması gerektiğini belirterek bir kanun teklifi açıklamıştır. ‘Schuman Bildirisi’ olarak da bilinen bu teklif aslında Avrupa Birliği’nin yapı taşını oluşturmaktadır. O nedenle 9 Mayıs tarihi 1985 yılından bu yana da AB üyesi ülkelerde, bizim gibi aday ülkelerde ve potansiyel aday ülkelerde ‘Avrupa Günü’ olarak kutlanmaktadır” dedi. Konuşmasının devamında toplumların ortak değerini, ortak geçmişini en güzel ifade eden şeyin şüphesiz sanat olduğunu vurgulayan Yıldırım, “İnanıyorum ki sanatın birleştirici, iyileştirici ve geliştirici gücü hiçbir şeyde yok O nedenle Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olan ve 28 yıldır Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep AB Bilgi Merkezi olarak Avrupa Gününü bu güzel sanatsal etkinlikle kutlamak istedik” ifadelerine yer verdi. “Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır” Konuşmasında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatan Başkan Yıldırım, “Atamız ‘Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır’ diyerek medeniyet yolunda sanatın ne derece önemli olduğunu vurgulamıştır. GTO olarak biz de sanat merdiveninden çıkmayı, çıkanlara destek olmayı kurumsal kültürümüzün en önemli parçalarından biri sayıyoruz. 2005 yılında kurduğumuz bölgenin ilk Güzel Sanatlar Lisesi ile de sanat tutkunu gençler yetiştirilmesinde imzamız olmasının gururunu yaşarken, düzenlediğimiz etkinliklerle de Gazianteplileri sıklıkla sanat ile buluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Gaziantep GKV’liler Çılgın Buluşları sahneledi Kuruluşunun 60.yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri, sahne sanatları alanındaki yetenekleri de sergileyerek geleneksel Türkçe tiyatro etkinlikleri kapsamında bu yıl Çılgın Buluşlar adlı oyunu sahneledi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Tiyatro Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından bu yıl sahneye konan Çılgın Buluşlar adlı oyun büyük ilgi gördü. Oyun öncesi bir konuşma yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, sahne sanatlarının GKV Özel Okullarının bütün kademelerinde önemli bir yere sahip olduğunu ve öğrencilerin kültürel ve sanatsal alanlarda ki yeteneklerinin anaokulundan itibaren tespit edilerek bu alanlarda da gelişmelerinin sağlandığını belirterek oyunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. GKV Özel Okulları Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Kılıç’ın yönettiği oyunda 45 öğrenci rol aldı. “Tiyatro kulübümüzü kutluyoruz” Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun büyük ilgi görürken oyunda rol alan öğrencilerin yüksek performansı dikkat çekti. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, “2023-2024 eğitim öğretim yılında birçok başarıya imza atan kurumlarımız yıl sonu etkinlikleri ve GKV Özel Okullarının kuruluşunun 60.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çılgın Buluşlar adlı oyunu sahneledi. Akademik başarıları taçlandıran bu tür kültürel etkinliklerimiz öğrencilerimizin sahne sanatlarına olan ilgilerini attırmaları açısından da büyük önem taşıyor. Oyunun sahnelenmesinde emekleri geçen idareci ve öğretmenlerimizin yanı sıra velilerimize ve asıl bu işin kahramanı olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. “Öğrencilerimizin yüksek performansı dikkat çekti” Oyunun yönetmenliğini üstlenen Ayşe Sevil Kılıç da oyunla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çılgın buluşlar, birbirinden renkli kahramanları içinde barındıran yer yer gülüp yer yer düşündüğümüz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Çılgın Buluşlar takımının PRC otele bilim fuarı için icatlarıyla gelmesiyle başlıyor oyunumuz. Karşı takım olan İcat Çıkaranların da bu fuara geldiği oyunumuzda yer yer rekabet olsa da sonunda dostluğun kazandığı bir şekilde şekilleniyor. Otelde çalınan tablodan dolayı oyundaki tüm karakterlerden şüphe duyulurken sonu hiç beklemediğimiz şekilde sürpriz sonla bitiyor. Oyun boyunca merak unsurumuzun tetiklendiği ve danslarıyla bize güzel bir görsel şölen yaşattı. Bizleri her zaman destekleyen başta GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy olmak üzere Genel Müdürümüz Sayın Fevzi Gürsel ve okul idarecilerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyun büyük ilgi görürken oyunun sonunda davetliler öğrencileri ayakta alkışladı.
Kayseri Büyükşehir Spor AŞ’den Pınarbaşı’nda çocuk şenliği Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Pınarbaşı ilçesinde düzenlediği Çocuk Şenliği’nde sporseverler ile buluştu. Çocuk Şenliği’nde aileler ve çocuklar katılım sağlayarak, hep birlikte keyifli zaman geçirme imkânı buldu. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, ‘2024 Yılı Avrupa Spor Şehri’ ünvanını alan Kayseri’yi, sporun merkezi haline getirecek önemli hizmetleri bir bir hayata geçirirken Büyükşehir’in Spor faaliyetlerinde marka kuruluşu Spor A.Ş. de hem merkezde hem de ilçelerde sporseverlere etkin ve kaliteli bir spor hizmeti sunuyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. çocukların hem sağlıklı hem de eğlenceli vakit geçirebilmeleri için gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında bu sefer ki durağı Pınarbaşı ilçesi oldu. Pınarbaşı Çocuk Şenliği, Büyükşehir Belediyesi’nin yediden yetmişe tüm Kayserililere sporu sevdiren ve vatandaşları 4 mevsim sporla iç içe tutan marka kuruluşu Spor A.Ş. tarafından gerçekleştirildi. Minikler, şişme oyun alanları, sahne gösterileri, ahşap oyun alanları ve sahne oyunları gibi eğlenceli aktivitelerin yer aldığı Çocuk Şenliği’nde doyasıya spor yaparak eğlendi. Çocuklar ve veliler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Spor A.Ş. ekibine teşekkür ettiler. Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz, böyle bir etkinliği bize sunduğu için, tekrarını bekleriz. Çok güzel bir etkinlik oldu, çocuklarımız için bir değişiklik oldu. Teşekkür eder, devamını bekleriz” dediler.