GÜNDEM - 08 Mart 2024 Cuma 16:31

Beylikdüzü’nde 5 yeni kreş ve 2 anne - çocuk merkezi hizmete açıldı

A
A
A
Beylikdüzü’nde 5 yeni kreş ve 2 anne - çocuk merkezi hizmete açıldı

Çocukların okul öncesi eğitimine katkıda bulunmak ve annelerin sosyal hayata katılmalarına imkan sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye 5 yeni kreş ve 2 anne çocuk merkezi daha kazandırdı. “Her Mahalleye Bir Kreş” sözünü yerine getirerek 3’ü İBB iş birliği ile olmak üzere 10 kreşi hizmete sunduklarını dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Yeni yaptığımız kreşlerimizde yaklaşık bin çocuğumuz eğitim görecek, Beylikdüzü’nde bin yeni çiçek daha açacak, bin çocuk daha hayata güçlü hazırlanacak ve bin anne daha özgüvenle hayata sarılacak” dedi.


“Her Mahalleye Bir Kreş” sözünü yerine getiren Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki çocukların okul öncesi eğitimine katkıda bulunmak ve annelerin kendilerine vakit ayırarak sosyal hayata katılmalarına imkan sağlayacağı 5 yeni kreş ve 2 Anne - Çocuk Merkezi’ni daha ilçeye kazandırdı. Kavaklı Mahallesi Belkıza ve Sadrettin Koç Gündüz Çocuk Bakımevi’nde gerçekleşen toplu açılış törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Parti Meclisi Üyesi Cem Aydın, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara’nın yanı sıra il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleşen açılışta konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu merkezlerin açılışı 8 Mart’tan daha anlamlı bir günde olamazdı. Benim gözümde tüm kadınlar emekçidir. Kadın emektir, kadın dayanışmadır ve kadın gelecektir. Kadınlar, toplumumuzun temel taşıdır. Kadınlara çok şey borçluyuz” ifadelerini kullandı.


“Okul öncesi eğitime çok ihtiyaç var”


5 yılda kadınlar, çocuklar ve gençler için çok çalıştıklarını dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Hayata geçirdiğimiz 252 projede kadınların, çocukların ve gençlerin hayatlarına dokunduk. Söz verdiğimizden fazlasını yaptık ve bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Belediyemizde son 5 yılda kadın çalışan sayısını yüzde 45 oranında artırdık. Önümüzdeki dönem bu oranı eşitlemek gibi de bir hedefimiz var. Kadınların işgücüne katılımı önündeki engellerden biri de çocuk bakımı ve eğitim kurumlarının yokluğu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için 5 yılda 3’ü İBB iş birliği ile 10 kreşimizi ve 2 anne - çocuk merkezimizi hayata geçirdik. Kreşler her ailenin, her çocuğun hakkı ve okul öncesi eğitime gerçekten çok ihtiyaç var. Kadınların omuzlarındaki yüke el atan, “bir saniye, bende buradayım sevgili kız kardeşim diyen” öğretmenlerimiz ve çalışan bir belediyemiz var. Bu kentin kadınları, anneleri ve çocukları çok daha fazlasını hak ediyor” ifadelerini kullandı.


“Beylikdüzü 5 yıl daha anne, çocuk ve genç dostu bir kent olacak”


Konuşmasının devamında çocukları geleceğe hazırlamanın sorumluluğunun ülkenin geleceğini hazırlama sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Başkan Çalık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’ diyor. Yeni yaptığımız kreşlerimizde yaklaşık bin çocuğumuz eğitim görecek, Beylikdüzü’nde bin yeni çiçek daha açacak, bin çocuk daha hayata güçlü hazırlanacak, bin anne daha özgüvenle hayata sarılacak ve çok iyi biliyorum ki; bu hayatta her işi, her mesleği yapmaya muktedirsiniz kıymetli anneler. Anneleri destekleyeceğiz ve Beylikdüzü 5 yıl daha anne, çocuk ve genç dostu bir kent olacak” şeklinde konuştu.



Beylikdüzü’nde 5 yeni kreş ve 2 anne - çocuk merkezi hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Ziraat Türkiye Kupası: Konyaspor: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Konyaspor, sahasında Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı yeşil-beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada sağ kanattan içeri giren Andzouana’nın gönderdiği topla buluşan Umut Nayir pasını geriye bıraktı. Penaltı noktasında topla buluşan Tunahan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 35. dakikada Antalyaspor savunmasının hatasında Muleka topu ceza sahası içerisine taşıdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Muleka’nın şutunda kaleci Julian meşin yuvarlağı kornere çeldi. Hakemler: Kadir Sağlam, Kerem Ersoy, Murathan Çomoğlu Konyaspor: Deniz Ertaş, Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Utku Eriş, Guilherme, Jo Jin-Ho, Tunahan Taşçı, Bjorlo, Melih İbrahimoğlu, Muleka, Umut Nayir Yedekler: Bahadır Güngördü, Yasir Subaşı, Pedrinho, Bardhi, Stefanescu, Calusic, Jevtovic, Melih Bostan, Esaat Buğa, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Antalyaspor: Julian, Samet Karakoç, Giannetti, Hüseyin Türkmen, Ensar Buğra Tivsiz, Ceesay, Saric, Storm, Abdülkadir Ömür, Ballet, Doğukan Sinik Yedekler: Kağan Arıcan, Paal, Soner Dikmen, Bünyamin Balcı, Dzhikiya, Ali Demirbilek, Van de Streek, Gueye, Ege İzmirli Teknik Direktör: Alaattin Gülerce Gol: Tunahan Taşçı (dk. 21) (Konyaspor) Sarı kartlar: Bjorlo (Konyaspor), Ballet, Ceesay (Antalyaspor)
İstanbul Spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. Cebeci, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Ela Rümeysa Cebeci’nin ek ifadesi ortaya çıktı. "Yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için hataya düştüm" Ela Rümeysa Cebeci 20 Aralık tarihinden alınan ek ifadesinde, "Kendi rızam ile kimsenin baskısı altında kalmadan, hür bir şekilde devletime güvenerek ifade vermek istiyorum, daha önce uyuşturucu kullanmadığımı ifade etmiştim. Bugün kendim talepte bulunarak ifade vermek için, gerçekleri ortaya çıkarmak için ifade veriyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki ben hiçbir zaman kimseye uyuşturucu satmadım. Telefonumun şifresini de kendime güvendiğim için rızam ile teslim ettim, hatta 2. telefonumun da şifresini kendi rızam ile verdim. Telefonumun Whatsapp yazışmaları ortaya çıkmış, ben kendimden emin olduğum için, gerçekleri ortaya çıkarmak için, devletime güvenerek şifremi verdim. Kimseye uyuşturucu vermedim. Ancak kanımda ve WhatsApp yazışmalarında uyuşturucu ile ilgili deliller ortaya çıkmış, ben uyuşturucuyu geçmiş zamanda kullandım. Ama asla kokain ve kimyasal kullanmadım. THC esrarın da suç olduğunu bilmiyordum, yurtdışında uyuşturucunun serbest olduğunu bildiğim için böyle bir hataya düştüm" ifadelerini kullandı. Cebeci ifadesinin devamında, "2021 yılında Sadettin Saran ile erkek arkadaşım olarak ilişki yaşadım, ilişkimiz duygusaldı. Sonrasında arkadaş kaldık. Özellikle belirtmek isterim ki ben uyuşturucu satıcısı değilim, uyuşturucu kullanıcısıyım. Kesinlikle kokain kullanmadım. Tekrardan kan testimin ve saçımdan örnek alınmasını istiyorum. Daha sonradan tekrardan avukatım ile gelip bildiklerimi yaşadığım itibar zedelenmesini anlatacağım" dedi.
Kayseri Kayseri’de 21 milyon TL değerinde "change araç" ele geçirildi Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda toplam değeri 21 milyon 200 bin TL olan change edilmiş 16 araç yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden doğal afet veya trafik kazası nedeni ile ağır hasar aldıktan sonra tamir edilmek yerine şase numaraları haciz ve yakalamalı, çalıntı, güveni kötüye kullanma veya yurtta kalma süresi dolan yabancı plakalı araçlara nakil edilmek suretiyle change yapılarak yeniden trafiğe çıkartılan araçlar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, toplam piyasa değeri yaklaşık 21 milyon 200 bin TL olan 16 adet çeşitli marka ve model araçlar değişik tarihlerde ele geçirildi. Araçlar üzerinde Kayseri Kriminal Bölge Polis Laboratuvarı’nda inceleme yapıldı. Yapılan incelemeler sonucu araçlar hakkında çenç raporu düzenlenerek 37 şüpheli hakkında Resmi Belgede Sahtecilik suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı. Ele geçirilen araçlar sahipleri tespit edilenler yasal sahiplerine iade edilerek haciz ve yakalama kaydı olanlar otoparklara, gümrük kaçağı olanlar ise Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yine 2025 yılı içerisinde Kayseri ve çevre illerden çalınan motosikletlerin bulunması ve otoparklarda bulunan kimliği belirsiz motosikletlerin tespiti amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde toplam piyasa değeri yaklaşık 7 milyon 150 bin TL olan 30 adet çeşitli marka ve model motosikletin, Mersin, Yozgat, Nevşehir, Adana, Şanlıurfa ve Kayseri’den çalıntı olduğu tespit edildi. Motosikletlerin yasal sahiplerine ulaşılarak teslim işlemleri başlatılırken, olaylarla bağlantılı şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.