ASAYİŞ - 08 Mart 2025 Cumartesi 00:09

Beylikdüzü’ndeki gemi kazasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

A
A
A

Beylikdüzü Gürpınar’da kıyıya 5 mil açıkta demirleyen Mia isimli 270 metrelik petrol tankerine, Orita isimli konteyner gemisi çarpmıştı. Faciadan dönülen kazada, yeni görüntüler ortaya çıktı.

Olay, akşam 15.00 sıralarında İstanbul Beylikdüzü Gürpınar’da kıyıdan 5 mil açıkta meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre açık denizde demirleyen Mia isimli 270 metrelik petrol tankerine, Orita isimli 130 metrelik konteyner gemisi çarptı. Çarpmanın etkisiyle petrol tankerinin balast tankı yırtıldı. Yırtılan tanktan denize kirli su boşaldığı öğrenildi. Yaşanan kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, demir atan petrol tankerine çarpan konteyner gemisinin kazadan hemen sonraki anları yer aldı.

Sürüklenen gemi petrol tankerine çarptı

Yaşanan kazada, Mia isimli petrol tankerinin demirleme bölgesine girdiği esnada Orita isimli konteyner gemisinin sürüklenerek tankere çarptığı öğrenildi. Kaza nedeniyle tankerin balast tankı yırtıldığı ve denize kirli su boşaldığı belirtildi. Öte yandan kaza yerine gönderilen römorkörlerin tedbiren sabaha kadar geminin yanında bekleyeceği öğrenildi.

Ozan Erturan - Ahmet Faruk Sarıkoç - Kenan Bulutoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.