SPOR - 23 Mayıs 2020 Cumartesi 18:30

Bundesliga: Mönchengladbach: 1 - B.Leverkusen: 3

A
A
A
Bundesliga: Mönchengladbach: 1 - B.Leverkusen: 3

Almanya Bundesliga 27.

Almanya Bundesliga 27. hafta mücadelesinde Bayer Leverkusen, Mönchengladbach’ı deplasmanda 3-1 mağlup ederek puanını 50’ye çıkardı.


Bundesliga’nın 27. hafta mücadelesinde Mönchengladbach ile deplasmanda karşı karşıya gelen Bayer Leverkusen, rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. Havertz’in 7. dakikadaki golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Leverkusen, 52. dakikada kalesinde golü gördü. Thuram’ın sayısıyla Mönchengladbach eşitliği yakalarken, Leverkusen 58’de Havertz’in penaltıdan attığı golle bir kez daha öne geçti. Maçta son sözü ise 81. dakikada Sven Bender söyledi. Bender skoru 3-1’e getiren isim olurken golün asisti de Kerem Demirbay’dan geldi. Bu sonuçla Leverkusen ligde 50 puanla 5. sıradaki yerini korudu. 3. sıradaki Mönchengladbach ise 52 puanda kaldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Bu çay ocağında duygulanmamak elde değil Adıyaman’da bir çay ocağının duvarları, ‘deprem şehitlerinin’ fotoğraflarıyla adeta albüme döndü. Adıyaman Eskisaray Mahallesi’nde çay ocağı işleten Mustafa Sapdüzen, depremde ikiz kardeşi Ayhan Sapdüzen ve yakınlarını kaybetti. İkizler Çay Ocağı’nın duvarına kardeşi ve yakınlarının fotoğraflarını astı. Çay ocağına gelen müşterilerde kendi yakınlarının fotoğraflarını getirerek, duvara astı. Depremden sonra her gecen gün fotoğraf sayısı arttı. İşletmenin tüm duvarları depremde şehit olan kişilerin fotoğraflarıyla kaplandı. Onlarca deprem şehidinin fotoğrafının bulunduğu işletmeye gelen müşteriler duygulanıyor. Duvarda asılı olan onlarca fotoğraf adete duvar albümünü andırıyor. İşletme sahibi Mustafa Sapdüzen, “6 Şubat depreminde ben ikiz kardeşimi kaybettim. Kardeşimin, mahalleden birkaç dost, arkadaşın fotoğraflarını astım. Daha sonra buraya gelen müşteriler kendi yakınlarının fotoğraflarını getirip asmaya başladı. Burası adeta bir albüm halini aldı” dedi. Müşteri Oktay Gici, fotoğrafları görünce duygulandıklarını, 6 Şubat depremini bir daha yaşamak istemediklerini aktardı. Müşteri Yüksel Gökdemir ise “Depremden önce birlikte oturduğumuz, hayaller kurduğumuz arkadaşlarımız, akrabalarımız depremde hayatını kaybetti. Mustafa abiden Allah razı olsun, fotoğrafların hepsini koymuş” dedi.