ASAYİŞ - 02 Mart 2026 Pazartesi 18:45

Çekmeköy’de lisede bıçaklı saldırıda ağır yaralanan öğretmen hayatını kaybetti

A
A
A
Çekmeköy’de lisede bıçaklı saldırıda ağır yaralanan öğretmen hayatını kaybetti

Çekmeköy Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen saldırıda 17 yaşındaki çocuk tarafından bıçaklanması sonucu ağır yaralanan öğretmen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda yaralanan 1 öğretmen ile 1 öğrencinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.


Olay, saat 11.00 sıralarında Çekmeköy’deki Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre F.S.B. (17), öğretmenler Fatma Nur Çelik (44) ve Z.A. (52) ile arkadaşı S.K.’yi (15) bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk ya edildi. Yaralanan 3 kişi, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan öğretmen Fatma Nur Çelik, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralı öğretmen ve öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren F.S.B. olay yerinde gözaltına alınırken, polis ekipleri tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Öte yandan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Türk Eğitim Sen olarak süreci yakından takip ediyor, yaralı meslektaşımıza ve öğrencimize acil şifalar diliyoruz. Bu olay bir kez daha göstermiştir ki okullarımızdaki güvenlik zafiyetleri giderilmeli, her okulumuzda yeteri sayıda güvenlik personeli istihdam edilmeli, eğitim çalışanlarına şiddete yönelik müeyyideler tavizsiz şekilde uygulanmalıdır."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer Belediyesi ve YASAV’dan kız öğrenciler için yurt protokolü Nilüfer Belediyesi ile Yarına Şans Ver Derneği (YASAV) arasında, Yüzüncüyıl Mahallesi’nde hayata geçirilecek 144 kapasiteli yükseköğrenim kız yurdu için iş birliği protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi, Yüzüncüyıl Mahallesi’nde yapılması planlanan 144 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim kız yurdunun yapımına destek veren Yarına Şans Ver Derneği (YASAV) ile bir protokol imzaladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen imza törenine; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman ve Mahmut Demiröz, YASAV Başkanı Emire Cantürk Eren ile YASAV Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. "Kız çocuklarının barınma sorununu dayanışmayla çözeceğiz" Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, dayanışma kültürünün ilçe için taşıdığı değere dikkat çekti. Herkesin kendini rahat ve mutlu hissettiği bir kent için çalıştıklarını belirten Başkan Şadi Özdemir, şunları söyledi: "Her zaman dayanışmanın sesi Nilüfer diyoruz. Nilüfer bir kadın kentidir ve böyle bir kentin belediye başkanı olarak sizlerle ortak proje üretmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kız çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitime erişebilmesi için öncelikle güvenli ve hijyenik ortamlarda barınma sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Hayata geçirmek istediğimiz kız yurduna verdiğiniz destekten ötürü YASAV’a teşekkür ediyorum." Nilüfer’de kadınlara, çocuklara, gençlere, dezavantajlı gruplara ve tarıma yönelik hassasiyetlerin altını çizen Başkan Şadi Özdemir, ilçede yapımı devam eden üç yeni kreş projesinin de yine bu dayanışma ruhuyla ilerlediğini sözlerine ekledi. "Her kız çocuğu yarının kendisidir" YASAV Başkanı Emire Cantürk Eren ise dernek olarak kız çocuklarının eğitim, sosyal yaşam, spor ve sanat alanlarında eşit fırsatlarla yer almalarını önemsediklerini belirtti. Eren, "YASAV Turna Kızları projemizle kız çocuklarımızın potansiyellerini keşfetmelerini ve özgüvenlerini artırmalarını hedefliyoruz. Bu imza ile kızlarımıza destek olmak adına büyük bir adım atıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, her kız çocuğu yarına şans değil; yarının kendisidir" dedi. Konuşmaların ardından, Yüzüncuyıl Mahallesi’nde inşa edilmesi planlanan yurt için protokol imzalandı.
İstanbul Pendik’te börekçi kardeşlerin yargılanmasına devam edildi Pendik’te evine sipariş götürüp, eşine mesaj atan börekçinin dükkanını basan şahsı bıçaklayarak yaralayan börekçi kardeşlerin yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanıkların duruşması dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 8 Temmuz’a ertelendi. Pendik’te 3 Eylül 2024 tarihinde Sarıyer Börekçisi’nde meydana gelen olayda kurye İbrahim Demir, sipariş götürdüğü evdeki Burçin Boz’a mesaj atarak arkadaşlık teklif etmişti. Boz’un durumu eşine anlatması üzerine börekçiyi basan kocası Uğur Boz, darp edilerek bıçakla yaralanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘cinsel taciz’ suçundan yargılanan ve 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası alan İbrahim Demir hakkında "silahla kasten basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar, Ömer Demir hakkında "silahla kasten basit yaralama", "silahla tehdit", "hakaret" suçlarından 8 yıl 10 aya kadar, Uğur Boz hakkında ise "haksız tahrik altında silahla kasten basit yaralama" suçundan 6 aya kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. İbrahim ve Ömer Demir kardeşler, görülen duruşmada savunmalarında pişman olduklarını söyleyerek karşı taraftan özür dilediklerini belirtmişlerdi. Ara kararda ise sanıklar hakkında tahliye kararı verilmişti. Davanın beşinci celsesi bugün İstanbul Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları katıldı. Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Temmuz tarihine erteledi.