POLİTİKA - 10 Aralık 2025 Çarşamba 22:01

CHP Genel Başkanı Özel, Çatalca’daki mitingde konuştu

A
A
A
CHP Genel Başkanı Özel, Çatalca’daki mitingde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çatalca’da düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde partililere seslendi.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından İstanbul Çatalca’da bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" adlı mitingde Özgür Özel, miting alanındaki vatandaşlara seslendi. Özel, "Bugün İstanbul’un yeşil gerdanındayız. Bugün Trakya’nın bereketli topraklarının çalışkan insanlarıyla bir aradayız. Rumeli’nin hasreti yüreğinde yananlarla birlikteyiz. Selanik’ten, Drama’dan, Kavala’dan benim canım hemşerilerimle, canlarımla, akrabalarımla birlikteyiz. Bu akşam ‘Aralık’ın ortasında, İstanbul’un, Çatalca’nın soğuğunda nasıl olacak bu iş?’ diyenlere ‘Gezmeye gitmedik. Mitinge gitmedik. Eyleme gittik kardeşim, eyleme’ demeye geldik. Hepinizi çok seviyorum ve şunu söylemek isterim ki siz böyle bir arada durdukça, siz hep beraber yan yana, kol kola, yürek yüreğe oldukça kötülük ne kadar büyük olursa olsun siz sevgiyi, siz dayanışmayı, siz mücadeleyi büyüttükçe biz kazanacağız. Kötülük kaybedecek. Çatalca’mız bugüne kadar 15 kez belediye başkanı seçti. 2019’da bir küçük kaza oldu ama ardından Cumhuriyet Halk Partisi kusuru Çatalca’da aramadı. Doğru adayı aradı. Gencecik bir evladınızı Erhan Güzel’i aday ettik. Yüzde 50 oyla seçtiniz" dedi.


Konuşmanın ardından Genel Başkan Özel ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’de "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Uluslararası Matematik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte matematiğin bilim, teknoloji ve günlük yaşam üzerindeki etkisine değinildi. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Uluslararası Matematik Günü kapsamında "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi. İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda "Matematik ve Umut" temasıyla düzenlenen program; Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Matematik Kulübü ve Arf Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya öğrencilere seslenerek "Bugün burada matematiğin büyülü dünyasını yaşayarak öğreneceğiz. Biz her şeyden önce öğretmeniz. Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde aramızda çok değerli matematik öğretmenleri de bulunuyor. Öğretmen, öğrenme ortamını oluşturan ve öğrencinin yolunu aydınlatan kişidir. Bu etkinlik, öğrencilere dünyaya bakışı ve geleceği yorumlamanın matematikle mümkün olduğunu gösteriyor" dedi. Programda Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kişi ile Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Neslihan Usta tarafından matematiğin hayatın her alanında önemli bir yeri olduğunu belirtilerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması gerektiği ifade edildi. Farklı yaş grubundan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte matematiğin disiplinler arası önemini yakından görme imkânı elde eden katılımcılar hem eğlendi hem öğrendi. Ayrıca matematik üzerine yapılan resimler, deneyler ve bilgilendirici materyaller gün boyu fuaye alanında sergilendi.