SPOR - 16 Mayıs 2019 Perşembe 11:23

Emre Çukur, Dünya Kıtalararası Şampiyonluk maçına çıkıyor

A
A
A
Emre Çukur, Dünya Kıtalararası Şampiyonluk maçına çıkıyor

Türk profesyonel boksunun parlayan yıldızlarından Emre Çukur, Dünya Kıtalararası Altın Kemer maçına çıkıyor.

Türk profesyonel boksunun parlayan yıldızlarından Emre Çukur, Dünya Kıtalararası Altın Kemer maçına çıkıyor. Eski dünya şampiyonlarımızdan Levent Çukur’un oğlu olan Emre, geçtiğimiz yıl da muhteşem bir galibiyet ile Avrupa Şampiyonluk kemerini kazanmıştı.


Bugüne kadar yaptığı 13 maçın tümünü büyük bir başarıyla alan 26 yaşındaki sporcu, yenilgisizlik unvanını da sürdürüyor. Münih kentinde, 13 Temmuz gecesi düzenlenecek karşılaşmada, Dünya Kıtalararası Şampiyonluk kemeri için mücadele edecek olan Emre Çukur, büyük bir hırsla çalışmalarını sürdürüyor. Lionsport Basın Danışmanı Vedat Alyaz, bu karşılaşmanın kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Dünya boks otoritelerinin gözü kulağı bu maçta olacak. Şayet kazanırsak dünya şampiyonluk yolunda büyük bir basamağı daha tırmanmış olacağız" dedi.



Baba Levent Çukur, iddialı konuştu


Bu yıl altıncısını gerçekleştirecekleri "Lions Sport Promotion Boxnacht 6" isimli galada dev karşılaşmalara imza atacaklarını belirten Levent Çukur, "Oğlumu uzun yıllardan beridir özel olarak yetiştiriyorum. Münih kentinde bulunan kendime ait boks okulunda çocukluğundan beridir özel dersler veriyorum. Şimdi artık meyvelerini toplama zamanı geldi. Hedefimiz şanlı bayrağımızı dünyanın zirvesine dikerek, İstiklal Marşımızı Avrupa’nın göbeğinde gururla okutmak. Rakibi Xhek Paskali de yine dünyanın en iyi promotörleri arasında yer alan Erol Ceylan’ın kulübünde forma giyiyor ve yenilgisiz bir sporcu. Çekişmeli bir maç olacağını düşünüyoruz ancak biz kendimize güveniyoruz ve bu mücadeleden de başarıyla çıkarak, ülkemize bir altın kemer daha hediye edeceğiz. Bizim asıl hedefimiz dünya şampiyonluğu ve bu doğrultuda adım adım yürüyoruz. Ayrıca Münih’teki galamızda Leon Gavanas, Alexander Rigas, Hector Hernandez gibi dev isimlerin yanı sıra birçok star da ringe çıkacak" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)