GÜNDEM - 20 Mart 2025 Perşembe 14:00

Esenyurt Belediyesi’nden şehit aileleri ve gazilere vefa iftarı

A
A
A
Esenyurt Belediyesi’nden şehit aileleri ve gazilere vefa iftarı

Şehit aileleri ile gaziler onuruna düzenlenen vefa ve minnet iftarında konuşan Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, "Bu mübarek Ramazan ayında, böylesi bir iftar sofrasında sizlerle beraber olmaktan, sizleri misafir etmekten büyük bir onur duyuyorum. Sizler bizim en değerli misafirlerimizsiniz. Esenyurt Belediyesi olarak her şartta yanınızdayız" dedi.


Esenyurt Belediyesi, şehit aileleri ile gaziler onuruna vefa ve minnet iftarı düzenledi. Esenyurt Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar programına Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Türkiye hafızlık birincisi Yusuf Akgül’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda dualar edilerek oruçlar açıldı.



"Her şartta yanınızdayız"


Programda yaptığı konuşmada şehit aileleri ve gazilerin daima yanında olacaklarını söyleyen Başkan Vekili Aksoy şu ifadeleri kullandı: "Bu mübarek Ramazan ayında, böylesi bir iftar sofrasında sizlerle beraber olmaktan, sizleri misafir etmekten büyük bir onur duyuyorum. Sizler bizim en değerli misafirlerimizsiniz. Şehitlik mertebesi peygamberlikten sonraki en yüksek mertebedir. Bir gül bahçesine girer gibi vatan toprağına düşen aziz şehitlerimize ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için üstün cesaret ve kahramanlıklar gösteren siz değerli gazilerimize minnet borçluyuz. Şehitlerimiz istiklalimizin ölümsüz sembolleridir. Onlar al bayrak göklerde özgürce dalgalanabilsin, bizler özgürce yaşayabilelim diye şehit olup Peygamberin(Sallallahü teala aleyhi ve sellem) aguşuna koştular. Vatan sevgisi ve fedakârlığın sembolü olan kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak, devletimizin ve bizlerin öncelikli ve en önemli görevlerindendir. Her şartta yanınızda olduğumuzu unutmayınız. Bir kez daha milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."



Esenyurt Belediyesi’nden şehit aileleri ve gazilere vefa iftarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da bazı vatandaşlar deprem endişesiyle geceyi dışarıda geçirmeye devam etti İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından önceki günlerde olduğu gibi bu gün de evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan artçı depremler, İstanbul’da bazı vatandaşların sokakta yatmasına neden oldu. Son olarak dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının da meydana getirdiği panik sonrası, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı vatandaşlar gibi bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih edenler oldu. Bahçelievler’de bulunan Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarca dolduruldu. Ailelerin bir kısmı çadır kurarken, bazıları ise arabalarında uyumayı tercih etti. Bazı aileler soğuğa önlem almak amacıyla ateş de yaktı. Geceyi dışarıda geçiren vatandaşlardan Muhammet Bilgin, "2 gecedir dışarıdayız. Korkuyoruz, artçılar devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var." dedi. Mehmet Ecer ise, "Evde hafif bir çatlaklık oldu. Yan binayla ayrışma söz konusu oldu. Bu sebeple bir tereddüt yaşadık." derken, akşamüzeri olan 4.3 depreminden sonra gelen artçı depremlerden endişe duydukları için kendilerini dışarı attıklarını belirtti. Müsait alan olarak burayı gördüklerini ve İstanbul’da park alanları yetersiz olduğu için boş alan bulmanın çok zor olduğunu söyledi. "Burada şu anda 25 kişi var. 3 aileden oluşuyor. Vatandaşların yaşayabileceği park tarzı, ihtiyaçlarını rahat giderebileceği alanların mevcut olması tabi ki talebimiz olacaktır" dedi. Yabancı uyruklu olan Naif El Abesan ise, 12 yıldır Türkiye’de olmaktan memnun olduğunu dile getirdi. Deprem olduktan sonra çocuklarının korkup eve gitmek istemediğini söyleyen Abesan, 10 yaşındaki kızının korktuğu için okula da gidemediğini söyledi. Çadır ve odunla oraya geldiğini ifade etti. Ailesiyle beraber araçta sabahlayacaklarını söyleyen Ferdi Göçer ise, "Şu anda eski binalarda oturduğumuzdan, artçı depremlerden ve çocuklarım korktuğu için boş araziye gelmek zorunda kaldık. Şu anda soğuk, çadırımız da yok. Arabada ve yerde yatıyoruz. Hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve gideriz, yağmazsa da çoluk çocuk mecburen buradayız. Çadır yok, bir şey yok" şeklinde konuştu. Kuleli Parkı’nda kalan vatandaşlara İBB yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu ikram edildi.
Ankara Ankara’da izinsiz gösteri yapan 30 kişi gözaltına alındı Ankara’nın Çankaya ilçesinde yasadışı eylem yapan 300 kişilik gruptan 30 kişi gözaltına alındı. Ankara’da akşam saatlerinde bir grup Konur Sokak’ta toplanarak eylem yaptı. Polisle eylemciler arasında gerginlik yaşanırken Ankara Valiliği olay ile ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada 30 kişinin gözaltına alındığı duyurularak, "25 Nisan 2025 günü saat 21.00 sıralarında Çankaya İlçemiz Konur Sokak üzerinde yasadışı eylem yapan 300 kişilik grubun, polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayarak yürüyüşe geçmeleri ve polise karşı mukavemet etmeleri üzerine, gruba müdahale edilmiştir. Olayla ilgili olarak 9 kadın, 21 erkek olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. "Erkek polislerin kadın şahsı gözaltına alınırken üstü açıldı" şeklinde paylaşım ve haberler ile ilgili olarak valilik şahsın erkek olduğunu belirterek, "Bazı basın ve sosyal medya organlarında, ‘Erkek polis memurlarının sözde kadın bir şahsı gözaltına aldıkları sırada, vücudunun bir kısmının görüldüğü’ görsellerin yer aldığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili yapılan görüntü incelemelerinde ve çalışmalarda, gözaltına alınan şahsın 1998 doğumlu M.B. isimli erkek şahıs olduğu, eylem sırasında yüzünü kırmızı kaşkol ile kapattığı, şahsın üzerinde kot pantolon, deri ceket ve tişört olduğu tespit edilmiştir. Ancak gözaltı işlemi sırasında ilgili şahsın, polise direnmesi sebebiyle ortaya çıkan görüntülerinde kadın iç giyimi kullandığı anlaşılmıştır. Bahsi geçen şahsın daha önce de yasadışı toplumsal eylemlere karıştığı, müstehcen görüntülerin yayınlanmasına aracılık ettiğinden dolayı hakkında devam eden adli davalarının bulunduğu ve 2020 yılında yasadışı örgüt propagandası yapma suçundan gözaltına alındığı şeklinde kayıtlar bulunduğu tespit edilmiştir. Kamuoyunun hassasiyetinin istismar edilerek, kasıtlı olarak yayılan bilgilere itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.