SPOR - 06 Şubat 2026 Cuma 15:21

Ferhat Arıcan: "İstanbul’un ’Spor Kenti’ olduğunu sadece Avrupa değil, tüm dünya izleyecek"

A
A
A
Ferhat Arıcan: "İstanbul’un ’Spor Kenti’ olduğunu sadece Avrupa değil, tüm dünya izleyecek"

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, İstanbul’da düzenlenecek 2027 Avrupa Oyunları için, "İstanbul’un ’Spor Kenti’ olduğunu sadece Avrupa değil, tüm dünya izleyecek" dedi.


Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, Brand&Sport Summit etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 2025 yılının başarılı geçtiğini belirten Arıcan, "Avrupa Şampiyonası’nda birinci olarak finale kaldım. Üçüncü Avrupa şampiyonluğuma çok yakındım. Sadece dünya şampiyonası madalyası eksik. Bu yıl Rotterdam’da dünya şampiyonası olacak. İnşallah koleksiyonumun son parçasını Rotterdam’da tamamlayacağım. Dördüncü kez olimpiyat oyunlarına gitmek istiyorum. 2028 Olimpiyat Oyunları, benim dördüncü katıldığım olimpiyat olacak. Cimnastik ve spor tarihine de böylece geçmek istiyorum" şeklinde konuştu.


2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da düzenlenecek olmasıyla ilgili de Ferhat Arıcan, "Ülkemizde böyle büyük bir organizasyonun yapılması, bizim için büyük bir gurur. 2036 Olimpiyat Oyunları’na aday olduğumuz için bu organizasyon, prova olacak. Bu sadece bir spor aktivitesi değil. Kültürel mirasımızı ve organizasyonları çok iyi bir şekilde yaptığımızı göstermeliyiz. İstanbul’un ’Spor Kenti’ olduğunu sadece Avrupa değil, tüm dünya izleyecek. 2036 Olimpiyat Oyunları’na adaylığımız için 2027 Avrupa Oyunları çok önemli" diye konuştu.



Ferhat Arıcan: "İstanbul’un ’Spor Kenti’ olduğunu sadece Avrupa değil, tüm dünya izleyecek"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da minikler, ördükleri atkıları Hatay’daki depremzede akranlarına gönderdi Ordu’nun Ünye ilçesinde anasınıfı öğrencileri, yürüttükleri ’Her Zaman Yanındayım’ projesi kapsamında ördükleri atkıları, Hatay’daki depremzede kardeşlerine gönderdi. Deprem acısını bizzat yaşayan öğretmenleri Şule Köse Yargıcı öncülüğünde gerçekleşen proje, dayanışmanın güzel örneğini sergiledi. Ünye Yunus Emre İlkokulu Uğurböcekleri Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Şule Köse Yargıcı öncülüğünde, evlerinden getirdikleri yoğurt kovalarını, kendi imkanlarıyla birer dokuma tezgahına dönüştürdü. 14 minik öğrenci, öğretmenleri ve velilerinin desteğiyle bir yumak ipi ilmek ilmek işleyerek, Hatay’daki akranları için atkılar ördü. Hazırlanan el emeği atkılar, Hatay Maşuklu Barış Arslan Anaokulu’ndaki öğrencilere hediye olarak gönderildi. Etkinlik sayesinde öğrenciler, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma gibi değerleri yaşayarak öğrenirken, deprem bölgesindeki kardeşleriyle de empati kurma fırsatı buldu. "Depremin acısını umuda dönüştürmek istedik" Geçen yıllarda Malatya’da görev yaptığını ve depremi bizzat yaşadığını ifade ederek, projenin kendisi için çok derin bir anlam taşıdığını belirten Okul Öncesi Öğretmeni Şule Köse Yargıcı, "Bu projenin kurucuları Betül Sevincek ve Betül Yumrutepe öğretmenlerimiz ile birlikte Malatya’da görev yapmıştık. Depremin acısını ve hüznünü yaşamış biri olarak, bu acıyı umuda dönüştürmek ve yaralara merhem olabilmek istedik. Ördüğümüz atkıların bir çocuğun içini ısıtması en büyük dileğimiz. Unutmadık, unutmayacağız" dedi.
Manisa YUKUT 1 yaşında Yunusemre Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (YUKUT), kuruluşunun birinci yılını belediye hizmet binasında açılan sergiyle kutladı. Sergide, ekibin bir yıl boyunca gerçekleştirdiği eğitimler, tatbikatlar ve saha çalışmaları gözler önüne serildi. Yunusemre Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Arama Kurtarma Ekibi (YUKUT), birinci kuruluş yıl dönümünü belediye hizmet binasında düzenlenen sergiyle kutladı. Açılışa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu, Emine Özge Arslan, Mehmet Mesut Doğan ve Dr. Efe Yakkan’ın yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanı Nurdan Özkan, Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Ziya Çiçek, AFAD İl Müdür Yardımcısı Fırat Şen, belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve YUKUT ekibi katıldı. Sergide, YUKUT’un bir yıl içerisinde aldığı eğitimler, gerçekleştirdiği tatbikatlar ve sahada yürüttüğü çalışmalar fotoğraflarla anlatıldı. Afet ve acil durumlarda görev alan ekip üyelerinin çalışmalarından kareler ile kullanılan ekipmanlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kısa sürede kazandığı tecrübe ve kurumsal yapılanmasıyla dikkat çeken YUKUT, afetlere hazırlık konusunda önemli bir rol üstlendiğini bir kez daha ortaya koydu. Açılışa katılan protokol üyeleri ve ziyaretçiler, sergiyi gezerek ekipten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. YUKUT’un özverili çalışmaları takdir toplarken, sergi afet bilincinin artırılmasına da katkı sağladı.
Samsun Vali Tavlı’dan 6 Şubat depremlerinin 3. yılında birlik ve dayanışma vurgusu Samsun Valisi Orhan Tavlı, deprem şehitlerini rahmetle anarak, afet sürecinde emeği geçen tüm kurum ve gönüllülere teşekkür etti. Vali Tavlı, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen programa katıldı. Samsun’da faaliyet gösteren ve AFAD koordinasyonunda sahada görev yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Tavlı, asrın felaketi olarak tanımlanan afette toprağa verilen 53 bin 537 deprem şehidine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Vali Tavlı, "Depremde yıkılan şehirlerimizi 3 yıl gibi kısa bir sürede yeniden imar ve ihya ile ayağa kaldırarak depremzedelerimizi yeni yuvalarına kavuşturan başta saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız olmak üzere Cumhurbaşkanlığı kabinemizin çok kıymetli bakanlarına ve mimarından mühendisine ve işçisine kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. AFAD görevlilerimizden AFAD gönüllülerimize, güvenlik güçlerimizden sağlık çalışanlarımıza, aile ve sosyal hizmetler personelimizden milli eğitim personelimize, belediyelerimizden tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Kızılay’dan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, arama-kurtarma faaliyetlerinden yardım çalışmalarına kadar depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için görevlilerle omuz omuza her alanda aktif görev alarak takdire şayan bir çalışma ortaya koyan ismini sayamadığımız tüm kahramanlarımıza ve gerek yardımlarıyla gerekse dualarıyla depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmayan aziz milletimizin her bir ferdine bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi. Programa Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, AFAD İl Müdürü Ahmet Matur, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanı Cemal Bozkurt ve İtfaiye Dairesi Başkanı Ertan Özcan da katıldı.