EKONOMİ - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:57

Fırsatlar ülkesi Macaristan yatırım için Türkleri bekliyor

A
A
A
Fırsatlar ülkesi Macaristan yatırım için Türkleri bekliyor

Avantajlı teşvik sistemi ve Türkiye ile kurduğu yakın ilişkilerle yatırımcılar için cazip bir ortam sunan Macaristan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında düzenlenen “Macaristan Ülke Günü” etkinliğinde masaya yatırıldı.

Avantajlı teşvik sistemi ve Türkiye ile kurduğu yakın ilişkilerle yatırımcılar için cazip bir ortam sunan Macaristan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında düzenlenen “Macaristan Ülke Günü” etkinliğinde masaya yatırıldı.


Türkiye ve Macaristan arasındaki ekonomik ilişkilere katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren ALX Hungary, “Macaristan Ülke Günü” etkinliğinde iki ülke arasındaki potansiyele dikkat çekti ve iki ülkenin iş insanlarını karşılıklı yatırıma davet etti. Cazip yatırım ortamı, lojistik avantajları ve teşvik sistemiyle Türk yatırımcılar için büyük fırsatlar sağlayan Macaristan; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde 14 Mayıs’ta ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen “Macaristan Ülke Günü” toplantısında ele alındı.


ALX Hungary Genel Müdürü Fikret Nas’ın Macaristan’daki iş ve yatırım fırsatları konulu bir sunum gerçekleştirdiği etkinliğe; Macaristan Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi ron Sipos ve Macar Eximbank Ülke Direktörü Arda Tugay katıldı.


Sunumunda Macaristan’ın Avrupa Birliği üyelik sürecinde Türkiye’ye tam destek veren tek ülke olduğunu hatırlatan Fikret Nas, Avrupa’nın en düşük kurumlar vergisi oranı ve cazip teşvik sistemiyle Macaristan’ın Türk yatırımcılara büyük fırsatlar vadettiğini söyledi.


2023 yılı için hedef 6 milyar Euro


10 milyonluk nüfusuyla Macaristan’ın enflasyon ve işsizlik gibi temel ekonomik göstergelerde son derece istikrarlı bir grafik izlediğini anlatan Nas, “Macaristan her yıl ortalama yüzde 3 ilâ 4 oranında büyüme gösteriyor. Son yıllarda Türkiye ile Macaristan arasındaki ticaret hacmi ivme kazandı. 2018 Ekim ayında Budapeşte’de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın himayelerinde gerçekleşen iş forumunda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında 6 milyar euro’ya çıkarılması hedefi belirlenmiştir. Biz her iki ülkeyi tanıyan ve hizmet üreten bir şirket sıfatıyla belirlenen hedefin yakalanabileceğine ve ülkeler arası iş dünyasının yüksek potansiyel barındırdığına inanmaktayız.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)