ASAYİŞ - 27 Mayıs 2022 Cuma 12:36

Fuar basan Bakırköy zabıtasına büyük şok

A
A
A
Fuar basan Bakırköy zabıtasına büyük şok

Daha önce Nobel Expo’nun düzenlediği makine fuarına baskın düzenleyerek yurtiçi ve yurtdışında büyük tepki gören Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri yine aynı şirketin bir başka fuarına baskın düzenledi.

Daha önce Nobel Expo’nun düzenlediği makine fuarına baskın düzenleyerek yurtiçi ve yurtdışında büyük tepki gören Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri yine aynı şirketin bir başka fuarına baskın düzenledi.



İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Beautytech teknoloji fuarına gelerek organizasyona katılan firmalardan tabela vergisi istemeye hazırlanan zabıta ekipleri içeride açılış için orada bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’yi görünce geri adım attı. Bir süre fuar dışında bekleyen zabıta ekipleri TİM Başkanı’nın alandan ayrılmasıyla grup halinde içeri girerek stantlara yöneldiler. Bu sırada organizasyon firmasından bir protesto geldi.



Salondaki tüm dijital ekranlara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal belediyecilik konuşmasını getiren organizatör firma yetkilileri “CHP’li belediyeler vatandaşın üzerine karabasan gibi çökmez” diyerek başlayan açıklamayı dakikalarca zabıtaların baskın yaptığı salona dinlettiler. Durum karşısında ne yapacağını şaşıran zabıtalar apar topar salondan çıksalar da durumun aktarıldığı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun talimatıyla yeniden tabela vergisi almak için yabancı alım heyetlerinin bulunduğu fuar alanına döndüler.



Bakırköy Belediyesi’nin bu baskınları alışkanlık haline getirdiğini söyleyen Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, durumu CHP liderine bizzat kendisinin ilettiğini ancak belediye başkanının bağlı bulunduğu partinin genel başkanının karşı çıkmasına rağmen dünyada bir benzeri olmayan fuardan tabela vergisi uygulamasına devam ettiğini söyledi. 8 ayrı uluslararası fuarda 60 milyon dolarlık ihracat hacmi oluşturan organizatör firmaya diğer fuar şirketleri de destek verdi. Bakırköy Belediyesi’nin talep ettiği tabela vergisinin tutarı önümüzdeki günlerde organizatör firmaya tebliğ edilecek.


Fuar alanında bulunan bir yetkili kişi, “Burada sanki gayri ahlaki bir şey yapılıyormuşçasına bir baskına maruz kaldık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Güllü’nün oğlu müşteki olarak savcılıkta ifade verdi Yalova’daki evinin terasının penceresinden düşen şarkıcı Güllü’nün ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında oğlu Tuğberk Yağız Gülter, savcılıkta müşteki olarak ifade verdi. 26 Eylül’de Yalova’nın Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi üzerindeki apartmanın 5’inci katındaki kapalı terasta ünlü şarkıcı Güllü (52), kızı ve arkadaşıyla eğlendiği sırada pencereden düşerek hayatını kaybetmişti. Güllü’nün ölümüyle ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter "tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek" suçlamasıyla tutuklanırken, Sultan Nur Ulu’ya ise ev hapsi verilmişti. Olayla ilgili Güllü’nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter, Yalova Adliyesi’ne gelerek müşteki sıfatıyla ifade verdi. Gülter, adliyeye avukatı Aycan Sevsay ile birlikte geldi. Gülter, adliyeye girerken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Gülter’in daha sonra Yalova Cumhuriyet Başsavcı Duygu Bayar Öksüz tarafından ifadesi alındı. İfade yaklaşık 4 saat sürdü. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülter, "Gerekli açıklamalarımı yaptım. Bildiklerimi anlattım. Bundan sonraki açıklamaları avukatlarım yapacaktır" dedi. Avukat Aycan Sevsay ise, "Savcılığın talebi doğrultusunda müşteki olarak kendisi gelerek ifadesini vermiştir. Her şeyi detaylı şekilde anlatmıştır. Gereken açıklamaları da yazılı bir şekilde, basınla detaylı bir şekilde paylaşacağız" ifadesini kullandı. Tuğberk Yağız Gülter’in Savcılık’ta verdiği ifadede ise, "Annem bir cinayete kurban gitti ise bu işle alakası olan herkesten şikayetçiyim ama şayet ablamın bu olayla alakası yoksa şikayetçi değilim" dediği öğrenildi.