SPOR - 18 Ocak 2019 Cuma 17:09

Galatasaray’dan şampiyona 63 yıllık vefa

A
A
A
Galatasaray’dan şampiyona 63 yıllık vefa

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 63 yıl önce Galatasaray adına 2000 metre yarışında şampiyon olan Muhsin Kut’a o yarışta giyemediği formasını armağan etti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 63 yıl önce Galatasaray adına 2000 metre yarışında şampiyon olan Muhsin Kut’a o yarışta giyemediği formasını armağan etti.


Muhsin Kut, 1956 yılında henüz 18 yaşında genç bir atletken, 2000 metre yarışında ipi göğüsleyerek şampiyon oldu. Ancak Kut, Galatasaray adına katıldığı o yarışta, Galatasaray forması giyememiş ve bunun üzüntüsünü de uzun yıllar yaşamıştı. Galatasaray’ın şampiyon sporcusu Muhsin Kut, tam 63 yıl sonra o yarışta taşımak istediği formayı Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in elinden aldı. Muhsin Kut’a formasını veren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şunları söyledi:



"1956 yılından bu yana sevgili Muhsin Kut’un beklediği bu formayı bugün kendisine takdim etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu bizim için çok anlamlı bir andır. Vefa, bağlılık ve sadakat şu anda bir arada. Vefayı göstermeye çalışan taraf biziz. Fakat özür diliyoruz. Muhsin Ağabey’i 1956’dan bu yana beklettik. Atletizmde Galatasaray için üzerinde atletle koşup, birincilik kazanmış. Galatasaray forması üzerinde olmadığı için 63 yılın üzüntüsü var. Biz 63 yıllık, gecikmiş bir vefayı göstermek üzere kendisiyle buluştuk. Kendisine bu 63 yıl içinde Galatasaray’a kızmadığı ve küsmediği için çok teşekkür ediyoruz. Bu hikayede gençlerimizin ders alması gereken çok şey var. Az söylüyorum, çok anlasınlar. Bize kızabilirsiniz, takımımıza kızabilirsiniz, teknik direktörümüze kızabilirsiniz, yönetime kızabilirsiniz ama Galatasaray’a kızıp, küsemezsiniz. İşte en canlı örneği Muhsin Ağabey burada. Ben üzerine kelime söylemek istemiyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Bizleri duygulandırdınız. Bizim sizden aldığımız güç, bizim bu görevlere devam etmemizi sağlıyor."



Kut: "1956’dan beri beklediğim formamı alıyorum"


63 yıl sonra formasına kavuşan Muhsin Kut ise Mustafa Cengiz’e teşekkür ederek, "1956’dan beri beklediğim formamı alıyorum. Çok memnunum. Benim için çok önemli. Bunca yıldan sonra hatırlanıp böyle bir şeyin yapılması da çok önemli. Hepinizden Allah razı olsun. Bir insan eğer bir kulübe gönül vermişse o devam eder, o bitmez. Ben bu sene Galatasaraylıyım seneye de bilmem ne olmaz. Şuna kızdım, buna kızdım da denmez. Bahanesi yoktur bu işin. Seversen kulübünü seversin, renklerini seversin o kadar. Başka şartı yoktur bunun" şeklinde konuştu.



Kutlu: "Galatasaray vefasıyla sahip çıktık"


Galatasaray’ın atletizmden sorumlu yönetim kurulu üyesi Dilek Kutlu da Muhsin Kut ile gurur duyduklarını dile getirerek, "63 yıl Galatasaray sevdasından vazgeçmedi, biz de bir Galatasaray vefasıyla kendisine sahip çıktık. Bu karşılıklı bir Galatasaraylılık aslında. Karşılıklı yürüyen bir iyi niyet. O da hiç kimseye kızıp küsmemiş, kırılmamış. Biz onun bilgilerine ulaştığımızda hem çok duygulandım hem de çok gururlandım. Biliyorsunuz atletle yarışmış ve Galatasaray’a büyük başarılar kazandırmış. Hiç de kızmamış. Onun için biz de kendisini zevkle ve gururla ağırladık. Teşekkür ediyoruz. Tekrar tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.