- 11 Ağustos 2020 Salı 11:12

"Globalleşme teknolojinin doğasında var"

A
A
A
"Globalleşme teknolojinin doğasında var"

Thodex’in kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, startup kültürünü ve enerjisini ekip içerisinde yaşamanın yerli markaların globale açılması için en önemli etkenlerden olduğunu belirterek, "Globalleşme teknolojinin doğasında var" dedi.

Thodex’in kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, startup kültürünü ve enerjisini ekip içerisinde yaşamanın yerli markaların globale açılması için en önemli etkenlerden olduğunu belirterek, "Globalleşme teknolojinin doğasında var" dedi.



Yazılım ve e-ticaret sektörlerinde yerli bir markanın globale dönüşmesinin arkasındaki çalışmaları anlatan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, startup kültürünü ve enerjisini ekip içerisinde yaşamanın önemli olduğunu belirtti. Faruk Fatih Özer, konu hakkında açıklamalarda bulundu.



Startup kültürü ve enerjisini dikkat çeken Faruk Fatih Özer, ’’Globale açılmış bir marka olsak da tüm bu süreçte bizim için en önemli detaylardan biri startup kültürünü ve enerjisini ekip içerisinde yaşamamız oldu. Genç ve dinamik bir ekiple bu yola çıktık ve attığımız her adımda öncelikle sektörün liderlerini detaylı bir şekilde analiz ettik. Bu aşamada büyük oyuncular olmayı hedeflediğimiz bölgeleri detaylı bir şekilde inceleyerek kullanıcı alışkanlıklarını değerlendirdik. Elimizdeki detaylı raporlara bakarak fark ettik ki global borsaların yaptığı ve bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Çünkü dünyamız ve içerisinde bulunduğumuz teknolojik gelişmeler bize her an globalleşmenin vurgusunu yapıyor. Yaptığımız iş yazılım ve teknoloji ile ilgisiyle yerelde kalmak zaten pek mümkün değil. İnsanların beklentileri Türkiye’de de Amerika’da da birbirine benzer. Yani globalleşme teknolojinin doğasında var. Biz de bu yüzden zorlu ama bir o kadar da keyifli olan bu yolculuğa çıkma kararı aldık’’ dedi.



Özer sözlerini şöyle sonlandırdı: ’’İş hayatına başladığım andan beri yazılım ile e-ticaret alanlarında aktif olarak çalışıyorum. Sektörde geçirdiğim ilk yıllarda teknolojiyle ilgili bir iş yapıyorsanız bunu yerel bir ekosistemle sınırlandırmanın haksızlık olacağını düşündüm. Globalleşme beraberinde birçok zorluğu da getiriyor ama hem ben hem de ekibim bunları zorluk değil, bir meydan okuma olarak görüyoruz. Şirketimizin ilk kurulduğu günlerden bu günlere üye sayımız her geçen gün katlanarak arttı. Ama biz hiçbir zaman bahane üretmedik ve her bir üyemizle her ihtiyaç duyduklarında ilgilendik. Bizi güçlendiren de içeride kurduğumuz bu yapı oldu. Şimdi dünyanın dört bir yanındaki ülkelere açıldık ama durum bizim için yine değişmeyecek. Amerika’dan, Çin’den gelen üyeyle de Türkiye’deki mevcut üyelerimizle de aynı şekilde ilgilenmeye devam ediyoruz. Globalleşme sürecinde geniş araştırmalar yapma fırsatımız da olduğundan oluşacak muhtemel krizlere göre B planlarımızı da geliştirdik. Artık en büyük hedefimiz rekabetin çok büyük olduğu bu global ekosistemde en iyilerden biri olmak’’.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.