ASAYİŞ - 18 Ocak 2026 Pazar 11:00

İspanya’da 10 ton uyuşturucu ele geçirilmişti, İstanbul’daki soruşturmada 7 gözaltı

A
A
A

İspanya’da bir gemide 10 ton kokain ele geçirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye’de 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı. Firmanın mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu; bazı ulusal yazılı ve görsel medyada yer alan "Atlantik Okyanusu’nda bir gemiye yapılan operasyonda 10 ton uyuşturucu madde ele geçirildi" şeklindeki haberlerin ardından resen soruşturma başlattı. 7 Ocak’ta İspanya güvenlik birimlerince Kanarya Adası açıklarında uluslararası sularda seyir halinde bulunan UNITED S isimli gemiye gerçekleştirilen operasyonda 10 ton kokain ele geçirildiği, 4’ü Türk 13 mürettebatın yakalandığı öğrenildi. Gemide mürettabat olarak bulunan K.Y., A.O.A., R.K. ve A.A.’nın İspanya’da tutuklu oldukları tespit edildi.

7 şüpheli gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Şube Müdürlüğünce İstanbul’da 11, Mersin’de 3, Tekirdağ’da 2, Kocaeli’nde 1 , Sakarya’da 1 ve Hatay’da 1 adres olmak üzere toplam 19 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda Ç.G., E.Ç., M.Y., A.A., S.A., M.B.A. ve F.D. isimli şüpheliler "örgüt kurma", "uyuşturucu ticareti ve suçtan elde edilen mal varlığını aklama" suçlarından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 3 şüphelinin yurt dışında firari olduğu tespit edilirken, şüpheliler için yakalama kararı çıkartıldığı haklarında kırmızı bülten çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Şüpheliler, Ç.G., A.A. ve United Shipping Gemi Acentalığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin (Kamer Shipping) taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, şirket ve ortaklık paylarına, banka ve finans kuruluşlarında bulunan mevduat ve yatırım hesaplarına, kripto para piyasa ve borsasında bulunan varlıklarına resen el koyulduğu kaydedildi.

Sema Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da yükseklerde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı, bir günde 358 mahalle yolu açıldı Ordu’nun yüksek kesimli bölgelerinde kar kalınlığı 1,5 metreye ulaşırken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 24 saat içinde 358 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Türkiye’nin kırsal yol ağı en geniş ili Ordu’da Büyükşehir Belediyesi, etkisini artıran kar yağışına karşı çalışmalarını sürdürüyor. 417 araç ve iş makinesi ile 600 personelden oluşan karla mücadele ekipleri, yüksek rakımlı ilçeler başta olmak üzere il genelinde kapalı mahalle ve grup yolu bırakmamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl genelinde ortalama kar kalınlığı 70 santimetreyi bulurken Akkuş ilçesinde ise 1,5 metreye ulaştı. Küreme ve tuzlama çalışmalarıyla ulaşımda yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçmek için tüm imkanlarını kullanan Büyükşehir Belediyesi, bir günde 358 mahalle yoluna müdahale etti. Ekipler, 33 hastanın ulaşımını sağlarken vefat eden 26 vatandaşa cenaze hizmeti verdi. Yolları ulaşıma açan ekipler zorda kalan araç sahipleri ve vatandaşların da imdadına yetişiyor. Ekipler, Kabadüz ilçesinde bulunan Çambaşı Kayak Merkezi’ne gelmek üzere yola çıkan ancak zinciri koptuğu için yoluna devam edemeyen Levent Büyükişler isimli vatandaşın yolunu açarak, kendisini konaklayacağı otele kadar ulaştırdı. Karla mücadelede önceliğin hasta ve cenaze hizmetlerine verileceğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olması muhtemel olumsuzluk durumunda vatandaşların çağrı merkezi üzerinden belediyeye ulaşarak yardım talebinde bulunabileceklerini bildirdi.