ASAYİŞ - 06 Mart 2024 Çarşamba 08:41

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak yerleşkesinde yangın!

A
A
A

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsü içerisinde bulunan inşaat alanında yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında can kaybı ya da yaralanma olmazken, yangın nedeniyle yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü.
Yangın, saat 08:00 sıralarında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsü içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kampüs içerisinde bulunan ve inşaat çalışmalarının olduğu alandaki konteynırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören çalışanlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlerin yükseldiği yangına müdahalede bulunarak kontrol altına aldı. Yapılan çalışmaların ardından yangın tamamen söndürülürken, yangın nedeniyle yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü.
Yangında can kaybı ve yaralanma olmazken, yangın sonrası bölgede oluşan panik ise yangının söndürülmesinin ardından sona erdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak yerleşkesinde yangın!

İstanbul Valiliğinden açıklama

Yangın sonrası İstanbul Valiliğinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “ 06.03.2024 günü saat 08.00 sıralarında İTÜ - Maslak kampüsü içerisinde bulunan ve işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıkmıştır. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonunda kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının çıkış sebebi, itfaiyenin çalışması sonrasında tespit edilecektir.
Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

Doğan Can Cesur - Enis Derdimentoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sinan Kaloğlu: “Play-off’un dışında kaldığımız için üzgünüz” Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Tuzlaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, sezon başından beri çok iyi mücadelede ettikleri için oyuncularını tebrik ederek, “Play-off’un dışında kaldığımız için üzgünüz” dedi. Trendyol 1. Lig’in 34. ve son hafta mücadelesinde Gençlerbirliği, deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Üzgün olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Kaloğlu, “90+3’e, 4’e gelene kadar play-off takımıydık. Ama maalesef 90+3’te play-off potasının dışında kaldık. Oyuncularım son haftalara kadar play-off iddiamızı taşıdılar, bizi gururlandırdılar. Sezon içerisinde çok şanssız maçlarımız oldu. Sıkıntılarımızın neticesinde burada son dakikaya kadar da olsa umutlarımızı getirdiler. Hepsiyle gurur duyuyorum. Onların emeklerine mücadelesine sağlık olsun. Burada bu sonuç bize ve rakibe yaramadı. Tuzlaspor’a geçmiş olsun diliyorum. Bir alt lige gittiler. İlk yarı beklediğimiz geçti maç aslında öne geçtik. Ama ikinci yarı rakibimiz can havliyle çok büyük riskler aldı. İkinci yarı rüzgar onların arkasındaydı. Haliyle panikleme dönemimiz oldu, o sırada verdiğimiz pozisyonlar oldu. Neticesinde son dakikaya kadar geldik" ifadelerini kullandı. "VAR’daki arkadaşların gol kararı bence faciadır" Tuzlaspor’un uzatma dakikalarında bulduğu golün yüzde yüz faul olduğunu ifade eden Kaloğlu, "Maalesef Yasin hoca ve ekibi, VAR’daki arkadaşların dakikalarca incelemesine rağmen gol kararı verdiler. Gerçekten anlamış değilim, böyle bir karar verilmesi bence faciadır. Tüm sezon boyunca hakemlerin performansının olumsuz olduğundan herkes bahsetti. Bende zaman zaman bahsettim. Şu kararın bile ne kadar yanlış olduğunu, haksız olduğunu herkes gördü. Yüzde yüz kalecimize faul olan pozisyonda golü vermeleri gerçekten inanılmaz bir hayal kırıklığı oldu. Kimse merak etmesin, kim hak yiyorsa Allah katında bunun cezasını görür zaten. Ben başka bir şey demek istemiyorum. Bir takımın, bir kulübün emeğinin bu kadar kolay bir şekilde yok edilmesini Allah’a havale ediyorum. Yapacak bir şey yok. Ben oyuncularımla gurur duyuyorum. Sezon başından itibaren çok iyi mücadele gösterdiler. O yüzden onların emeklerine teşekkür ediyorum. Taraftarımızın bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Çok uğraştık ama olmadı. Geldiğimiz nokta kimsenin beklemediği bir noktaydı. Play-off’un dışında kaldığımız için üzgünüz. Artık önümüze bakacağız” diye konuştu.