SPOR - 15 Şubat 2018 Perşembe 14:37

İstanbul’da atletizm haftası

A
A
A
İstanbul’da atletizm haftası

Atletizmde bu hafta Ataköy Atletizm Salonu’nda 17 Şubat tarihinde Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, 18 Şubat’ta da İstanbul Indoor Cup düzenlenecek.

Atletizmde bu hafta Ataköy Atletizm Salonu’nda 17 Şubat tarihinde Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, 18 Şubat’ta da İstanbul Indoor Cup düzenlenecek.


Atletizmde hafta sonu Türkiye Atletizm Federasyonu Galası ardından Ataköy Atletizm Salonu’nda iki büyük organizasyon yapılacak. Türkiye’de kış sezonunda atletizmin kalbinin attığı Ataköy Atletizm Salonu, hafta sonunda ünlü atletleri ağırlamaya hazırlanıyor. Salonda 17 Şubat tarihinde Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, bir gün sonrasında ise Avrupa Atletizm Birliği Permit takviminde yer alan İstanbul Indoor Cup yapılacak.


Balkan Salon Şampiyonası’nda 23. kez yaşanacak olan heyecana 17 ülke ortak olacak. Türkiye’nin ev sahipliğindeki şampiyonaya ABAF (Balkan Atletizm Federasyonları Birliği) üyesi ülkelerden 230 atlet katılacak. Ay-yıldızlı ekip bu şampiyonada 48 kişilik ekibiyle yarışırken, madalya rekorunu geliştirmek için sahne alacak.


Balkan Büyükler Salon Atletizm Şampiyonası’nın hemen ardından ise tam 27 ülkeden katılımın olduğu EA Permit İstanbul Indoor Cup gerçekleştirilecek. Aralarında daha önce Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya alan 11 ismin bulunduğu 100 atlet, 12 disiplinde yarışacak. Spor AŞ’nin organizasyonu olan İstanbul Indoor Cup’ta bu yıl da yeni Türkiye rekorları kırılması ve 1 Mart’ta başlayacak olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için baraj geçilmesi bekleniyor.


Bu iki organizasyonun hemen öncesinde ise Türkiye Atletizm Federasyonu Galası düzenlenecek. Seçkin davetlilerin katılacağı gecede atletizm camiası bir araya gelecek ve yılın öne çıkan atletleri onurlandırılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman İsias Otel Davası sürüyor Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, bazı bakanlar ve hayatını kaybeden kişilerin yakınları davayı takip ediyor. Adliye önündeki basın açıklamalarının ardından duruşma başladı. Mahkeme Başkanı, 72 ölü, 8 yaralının bulunduğu dosyaya, 2 kişinin yaralandığı birleşen dosya kapsamında sanıkların savunmasını istedi. Birleşen dosya kapsamında savunma yapan sanık Ahmet Bozkurt, “Benim mühendislerim, hesap uzmanlarım, işlerini çok doğru yapmışlar, hiçbir eksiğim yoktur. Birleşen dosya kapsamındaki 24 Mart tarihinde Gazi Üniversitesi’nden alınan raporda bazı hususlara itirazım var. Benim asli kusurlu olduğunu belirtilmiştir. Ben hiçbir eksiğim yok, tüm işlemlerimizi doğru yaptık. Benim hiçbir kusurum yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporuna yaptığım itirazın aynısını Gazi Üniversitesi raporuna da yapıyorum” dedi. İsisas Otel müellifi Erdem Yıldız, savunmasında, “Ana savunmada yaptığım savunmamın aynısı, birleşen dosyada da yapıyorum. Gazi Üniversitesinin ek ve kök raporuna ilişkin, sahte evrak üzerinden suçlamışlar. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ortada hiç olmayan statik projem ruhsata nasıl yazılıyor? Benim projem nerede? Ortada proje yok. Evrakta sahtecilik yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık fenni mesul Halil Bağcı, “Aleyhimde olan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmada dinlenmeyen müştekileri dinledi. Tanık Murat Kuştepe, “Ben binanın yanında otopark işletiyorum. Ben otelin lobisi ve girişi dışında bir yeri görmedim. Benim otopark ile anlaşmaları vardı. Araçları getiriyorlar. Otelin içindeki tadilatı bilmiyorum, sadece dış cepheyi yaptıklarını biliyorum” dedi. Müşteki avukatları özel olarak hazırlatılan ve mahkemeye sunulan uzman raporlarını hazırlayan uzmanların dinlenmesini talep etti. Sanık avukatları, Mahkeme Heyetinin Gazi Üniversitesinden alınan raporu hazırlayan ve özel rapor hazırlayan kişilerin mahkemede dinlenmesine karşı çıktı. Mahkeme heyeti, uzmanların dinlenmesi ile ilgili talebi kabul ederken sanık avukatları karara tepki gösterdi. Sanık avukatları, uzmanların dinlenmesi noktasında öncelikle Gazi Üniversitesinin raporunu hazırlayan uzmanların dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Duruşmaya 5 dakika ara verildi.