ASAYİŞ - 21 Nisan 2024 Pazar 10:29

İstanbul’da film gibi olay kamerada: Sevgilisinin komşularına kurşun yağdırdı

A
A
A

Beyoğlu’nda sevgilisini evine bırakan genç, motosikletiyle sokakta gürültü yapınca bina sakinlerinin tepkisi ile karşılaştı. Sevgilisinin önünde küçük düşürüldüğünü iddia eden genç ertesi sabah, binaya kurşun yağdırdı. Saldırı anı kameralara anbean yansırken, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından evinde silahla yakalanan saldırgan tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü saat 06.00 sıralarında Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, semtte oturan bir kızla sevgili olan Emircan A. (20) geçtiğimiz günlerde kız arkadaşını evinden aldı. Bir süre sonra sevgilisini evine götüren genç, onu bırakırken motosikletiyle sokakta ara gaz vererek gürültü yaptı. Gürültüden rahatsız olan bina sakinleri ise iddiaya göre Emircan A.’ya küfrederek, genci kovdu.

Mahalleden kovulunca binaya ateş açtı

Yaşananları kendisine yediremeyen Emircan A. ertesi gün sabaha karşı bir arkadaşını da yanına alarak motosikletle sokağa geldi. Binanın önünde duran Emircan A. ardından silahını çıkartarak binaya 7 el ateş etti. Kurşun yağdıran saldırgan motosikletle kaçarken, neye uğradığını şaşıran bina sakinleri panikle dışarıya çıktı. Saldırı anı ise güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Motosikletli saldırgan suç makinesi çıktı

Olayın ardından ihbar üzerine gelen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, motosikletin plakasının 34 GZR 013 olduğunu tespit etti. Güzergah üzerindeki kameraları tek tek inceleyen polis, saldırganın olaydan sonra Şişli Okmeydanı semti Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ne gittiğini belirledi. Plaka sorgusunu yapan ekipler, motosikletin emniyette 12 farklı suçtan kaydı bulunan Emircan A. olduğunu buldu.

Beyoğlu Asayiş polisi kıskıvrak yakaladı

Eve operasyon düzenleyen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri, Emircan A.’yı kıskıvrak yakaladı. Evde yapılan aramalarda ise olayda kullanılan ruhsatsız tabanca ile kask ele geçilirdi. Gözaltına alınan saldırgan emniyete götürüldü. İşlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Emircan A., çıkartıldığı mahkemece “mala zarar verme” ve “Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Sevgilimin gözü önünde küçük düşürdüler”

Saldırgan Emircan A. ifadesinde, kız arkadaşını eve bırakırken motosikleti ses çıkarttığı için binadakilerin kendisine küfür ve hakaret ederek kendisini kovduğunu, sevgilisinin gözünde küçük düştüğü için yaşananları gururuna yediremediği, bu yüzden de binaya ateş açtığını söyledi.

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Hazır giyim ihracatı pozitif ivme kazandı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyim sektöründe ihracatın pozitif ivme kazandığını kaydetti. TGSD Başkanı Ramazan Kaya ve beraberindekiler, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmeleri gezerek, kurulan konteyner kenti ziyaret etti. Tekstil fabrikasını gezdikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Ramazan Kaya, üretim, ihracat ve istihdamda geçtiğimiz yılı ve bu yılın ilk dört ayını daralmayla kapatan Türkiye’nin en çok ihracat geliri sağlayan üçüncü sektörü olan hazır giyimde, Nisan ayı itibarıyla alım gruplarının temaslarının artmaya başladığı ve pozitif yönde bir gelişme yaşandığını vurguladı. Bu durumun yıl içinde yeniden büyüme ivmesi yakalanacağına işaret ettiğini söyleyen TGSD Başkanı Ramazan Kaya, “Pandemi döneminde biriken stokların erimesi, tüketicilerin yeni ürün beklentisi ve ihracat pazarlarımızdaki hazır giyim harcamalarının yeniden artmasıyla birlikte alım gruplarının temaslarında moral verici bir hareketlilik başladı. 2024’ün ilk dört aylık rakamlarına baktığımız zaman hazır giyim ihracatı yüzde 13,8 düşüş ile kapattık. Toplam 5.7 milyar dolar ihracatımız oldu. Bu yılı gecen yıla göre yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir rakam düşüşüyle kapatacağız gibi gözüküyor. Ama bu son zamanlara baktığınız zaman özellikle bir aydır moral ve motivasyonumuz daha iyi. Özellikle müşteri guruplarımızın, Avrupa’da ki alım guruplarının Türkiye’ye gelmesi, müşterilerimizin depo stoklarında ki erime, tüketici eğilimindeki gelişmeler nedeniyle, pozitif yaklaşım, yakından tedarik, tedarik güvenliği ve hızlı hareket etme kabiliyetimiz olduğundan dolayı Türkiye’ye tekrar geliyorlar ve ürün alıyorlar. Bu Nisan ayı verilerine yansımadı. Biz bunu şuradan görüyoruz. Üretim ve boyahanelerde kapasite savaşı var. Test laboratuvarlarında yoğunluk artıyor. Bu verileri Mayıs, Haziran ayında görmüş olacağız. Bu bize moral veriyor. Bununla birlikte Haziran ayından itibarın özellikle merkez bankalarındaki faizlerdeki durma, geri gelme durumları olacak. Haziran ve Temmuz’dan sonra tüketim eğilimi tekrar başlayacak gibi duruyor. Yılın son çeyreğinde bir nebze normalleşme durumuna geçeceğiz gibi bir görüntü var” dedi.
Gaziantep GSO’da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, triko örgü imalatı meslek komite üyeleri, firma temsilcileri ve sanayicilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, sektörel gelişmeler, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve 27 Haziran’da düzenlenecek olan 4. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı (TRİKONFEX) hakkında istişarelerde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Triko örgü imalatı sektörü şehrimiz için önemli sektörlerin başında gelmektedir. Gaziantep olarak sektörümüzün sürdürülebilirliğini sağlamak için kendimizi yenilemeli ve geliştirmeye devam etmeliyiz. Bu noktada yapmış olduğumuz bu sektör toplantıları, sorunların ortaya çıkması ve çözüme kavuşması anlamında büyük önem arz etmektedir’’ dedi. Katma değerli ürünler üretme ve markalaşma yolunda ilerlemenin önemine vurgu yapan Ünverdi, ‘’Hepimizin amacı üretim ve ihracat yaparak kentimizi ekonomide daha ileriye taşımak. Bu anlamda günümüz şartlarında marka değeri olmadan bir yere varmak oldukça güç hale gelmiştir. Gaziantep Sanayi Odası olarak bu süreçte sizlere elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız’’ şeklinde konuştu. Bugün tüm dünyada üretim noktasında en önemli konu başlığı olarak yeşil ve dijital dönüşümün geldiğini ifade eden Ünverdi, “Firmalarımızın kar marjlarını artırmak için verimliliği artırmamız ve israfın önüne geçmemiz büyük önem taşıyor. Firmalarımızın üretim hatlarını düzenli, hızlı ve sorunsuz işlemesi, maliyetlerini azaltarak üretim kapasitelerini artırması adına yalın üretim ve dijitalleşme konularında Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezimizde (Model Fabrika) eğitim programları uygulanıyor. Ayrıca yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi hesaplaması noktasında da firmalarımız GSO Mesleki Eğitim Merkezimizin sunduğu fırsatlardan yararlanabilirler. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Toplantıda, yapılan konuşmaların ardından sektör temsilcileri, üretim şartlarının iyileştirilmesi, dış ticaretin geliştirilmesi, karşılaştıkları sıkıntıları ve sektör olarak beklentilerini anlatarak TRİKONFEX Fuarı ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.
İzmir Başkan Köfüncü: “Çeşme’de herkesin bütçesine uygun yerler mevcut” İzmir’in Çeşme ilçesinde tatil için harcanan giderlerin geçen seneye göre artış gösterdiğini söyleyen Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, “Fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Biz de buna göre hareket etmek zorundayız. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 25, 30 ve 50 aralıklarında zamlandı. Kira sorunu olmayan esnaf da zaten fiyatları artırmıyor” dedi. Yaz mevsiminin gelmesiyle turizm sektörü de hareketlendi. Vatandaşlar, tatil yerlerinin yolunu tutmaya başladı. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme’de tatil sezonunun ot festivaliyle beraber başladığını ve esnafın da sezonun başlamasından mutlu olduğunu belirtti. Her bir esnafın yasa gereği görünür yerde fiyat tarifelerinin bulundurması gerektiğini dile getiren Köfüncü, menülerde de müşterilerin bu fiyatları görmesi gerektiğini ve Çeşme’de herkesin maddi durumuna göre yemek yiyeceği ve eğleneceği yerin bulunduğunu anlattı. Görünür fiyat tarifeleri sayesinde vatandaşların fiyatları görüp, kendi bütçelerine göre bir yeri seçebileceklerini kaydeden Köfüncü, “Diğer kıyı ilçelerine baktığımda fiyatlarımız çok makul” diye konuştu. Kira sorunu olmayan fiyatları yükseltmiyor Esnafın birtakım giderlerinin bulunduğunu, alınan malzemelerin pahalı olduğunu ve kira, elektrik, su gibi ekstra ödemelerin esnafı zor durumda bıraktığını kaydeden Köfüncü, fiyatların sürekli değişiklik gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Biz de buna göre hareket etmek zorundayız. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 25, 30 ve 50 aralıklarında zamlandı. Fakat aldığımız et, balık veya zeytinyağı gibi temel gıda maddelerimizin mekanlarımıza nasıl girişi olduğu da belli. Ilıca’da bir kumru fiyatıyla Çeşme Marina’daki bir kumru fiyatının arasında bir fark var. Kira sorunu olmayan da zaten fiyatları artırmıyor. Fakat kirası olan insanlar veya deniz kenarında, marinada, özel yerlerde bir şeyler yiyen insanların bunun bedelini ödemeleri lazım. Biz nasıl büyük otellerin fiyatlarına bir şey diyemiyorsak bizim esnafın yaptığı fiyatlara makul gözüyle bakmamız gerekiyor. Bizim burada afaki bir rakam yok. bir kumru bir yerde 110 bir yerde 200 liraysa mutlaka bunun bir sebebi vardır. Bunlara dikkat ederek oturuyoruz.” “Fiyatları görüp sonra karar vermeleri gerekiyor” Piyasaya göre Çeşme’deki genel olarak fiyatların normal seviyede olduğunu vurgulayan Köfüncü, “Fakat oturacağınız yere göre de değişebilir. Örneğin bir mekanda kahvaltı 350 liraysa, aynı kahvaltı deniz kenarında bir yerde bin 100 liraysa; sizin fiyatları görüp sonra karar vermeniz gerekiyor” şeklinde konuştu. Oteller yüzde 100 doldu Sezonun başlamasıyla Çeşme’ye İstanbul, Marmara ve diğer beldelerden çok fazla ziyaretçiyi kabul ettiklerini aktaran Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, otellerin doluluğunun yüzde 100’e ulaştığını söyledi. Erken rezervasyon kampanyalarının da devam ettiğini belirten Demir, “Özellikle Mayıs, Haziran, ve Bayram’a kadar olan süreçte otellerimiz neredeyse geçen yılın fiyatını kullanıyorlar. Herhangi bir zam yapmadılar. Bir ailenin bulunduğumuz günlerde tatil yapma fiyatlandırması ise; butik otellerde 2 yetişkin 1 çocuğun fiyatı 5-6 bin civarlarında, 5 yıldızlı otellerde de 7-8 bin civarlarında konaklama artı yemek ve kahvaltı olarak konaklayabilirler. Fiyatlar oldukça uygun” ifadelerine yer verdi. “Sokaklardaki fiyatların normal hale gelmesi gerekiyor” Otellere geçen yılın fiyatlarıyla rezervasyon kabul etmelerine rağmen sokaklarda fiyatların arttığına dikkat çeken Demir, şöyle devam etti: “Sokaklarımızda fiyatlar biraz değişken. Özellikle rezervasyon için arayan konuklarımız her şey dahil otel tercih ediyorlar. Fakat Çeşme’de de her şey dahil otelimiz yok. Bunu da biz önermiyoruz. Sokaklarımızdaki fiyatların da makul hale gelmesi gerekir. Çeşme’yi pahalı algısından kurtarmamız lazım. Hizmet kalitesine göre restoranlarımızın, kafelerimizin fiyatlarında küçük değişiklikler olabilir. Bazen neredeyse normal fiyatın 2-3 katına çıkan fiyatlar görüyoruz. Bunun mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım.” Tatilcilere ‘doğru yerde doğru alışveriş yapın’ uyarısı Bayramda Çeşme’nin kalabalık olduğunu ve yaz sezonunun da güzel geçeceğine inandıklarını ifade eden esnaf Onur Kaya ise “Doğru yerlere giderseniz, Çeşme o kadar pahalı değil. Fiyatlarınız gayet uygun. Gelen herkes çok memnun. Müşterilerimiz doğru yerde doğru alışveriş yapabilirlerse fiyatlardan memnun kalırlar. Fakat pahalı yerler de var. Tatilcilerin bu konuda dikkatli olmalarını öneriyorum” diye konuştu. “Önemli olan bütçeye uygun yerleri tespit edebilmek” Çeşme’de her bütçeye uygun yiyecek ve içeceğin bulunabildiğini söyleyen tatilci Tuğba Buldan da şu sözlere yer verdi: “Sahilde içtiğiniz bir şeyle sahil kenarında eğlence kulübünde içtiğiniz bir şey arasında fark olması normal. Önemli olan doğru yerde doğru alışveriş yapmak. Önemli olan kendi bütçenize uygun yeri doğru tespit edebilmeniz. Reklamlara çok fazla kapılmadan, kendi bütçenize uygun hareket ederseniz her yerde rahatlıkla yaşayabilirsiniz.” (MP-
Gaziantep GAÜN’de TMDK Konferansı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi ve Devlet Konservatuvarı (TMDK) tarafından ’Dilsiz Kaval, Eğitim Süreci ve Eğitimde Karşılaşılan Problemler’ konferansı düzenlendi. GAÜN Mavera Turkuaz Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşmacı olarak GAÜN TMDK Öğretim Görevlisi Bayram Kurt yer aldı. Konferansta geleneksel nefesli bir halk çalgısı olan dilsiz kaval hakkında bilgi veren Kurt, dilsiz kavalın geçmişten günümüze kadarki sürecine, yapısal özelliklerine ve kaval eğitiminin önemli noktalarına değindi. Dilsiz kaval olarak tabir edilen çalgının Anadolu’da Çoban Kavalı olarak adlandırıldığını ifade eden Öğr. Görevlisi Kurt, ”İnsanlık tarihinin neredeyse en eski çalgılarından olan kaval ilk çağ uygarlıklarından beri insanoğlu tarafından kullanılmaktadır. Fakat kesin bir tarih hala bilinmemektedir. Bununla birlikte günümüze ulaşan kalıntılar ile kavak yapımında çeşitli hayvan kemiklerinin kullanıldığını gözlemliyoruz. Örneğin 2008 yılında Almanya Tübinngen Üniversitesinin yaptığı kazı çalışmalarında bulunan 21.8 cm boyunda ve yaklaşık 8 mm çapındaki Kızıl Akbaba kemiğinden yapılma çalgı, bilinen en eski çalgı olarak geçiyor. Tarihi 35000 yıldan eskiye dayandırılan kaval farklı biçimlerde günümüze kadar ulaşmıştır” dedi. Aynı neyde olduğu gibi dilsiz kavaldan da ancak doğru dudak açısıyla üflediği vakit ses çıkarılabileceğini vurgulayan Kurt, kaval eğitimine başlama yaşının gitar, piyano veya keman gibi 5-6 yaşlarında olmadığını, dilsiz kavalın tuşlu, telli, yaylı çalgılar gibi dokunulduğunda ses çıkarmadığı için ancak 13-14 yaşlarında başlamanın ideal olduğunu belirtti. Ayrıca konferans sonunda GAÜN TMDK Öğretim Görevlisi Bayram Kurt ve konservatuvar öğrencileri tarafından minik bir konser düzenlendi.