ÇEVRE - 22 Mayıs 2020 Cuma 03:14

İstanbul’da rüzgar ve yağmur etkili oluyor

A
A
A
İstanbul’da rüzgar ve yağmur etkili oluyor

Türkiye’de etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava İstanbul’da kendini gösterdi.

Türkiye’de etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava İstanbul’da kendini gösterdi. Taksim Meydanında ise gece saatlerinde rüzgar ve yağmur etkili oldu.


İstanbul’da beklenen soğuk ve yağışlı hava gece saatlerinde etkili olmaya başladı. Rüzgarlı ve yağmurlu hava etkisini Taksim Meydanında gösterdi.


Rüzgarlı ve yağışlı havanın bugün öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol, Olimpiyat Koleksiyonu’nu dünya sahnesine çıkardı Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Anadolu’nun dört bir yanındaki yerli üreticilerin tasarlayıp ürettikleri olimpiyat koleksiyonunu Türkiye ile birlikte tüm uluslararası platformlarında satışa sundu. E-ticaret platformu Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) resmi ‘E-Ticaret Hizmetleri Partneri’ olduğunu geçtiğimiz aralık ayında duyurmuştu. Böylece e-ticaret platformu, IOC’nin Türk partneri olmuştu. E-ticaret platformu ürettiği Olimpiyat Koleksiyonu da bu partnerliğe ek olarak yapılan iş birliği kapsamında hazırlandı. Anadolu’da üretilen koleksiyon; t-shirt, polo yaka t-shirt, şort, elbise, sweatshirt, beyzbol şapkası, balıkçı şapkası, plaj havlusu ve bez çanta ürünlerinden oluşuyor. Ürünler Türkiye’de Trendyolmilla uygulaması üzerinden; Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da ise Trendyol uygulaması üzerinden uluslararası satışa sunuldu. Sporseverler ayrıca Lozan’da bulunan Olimpiyat Müzesi’nden (The Olympic Museum), IOC’nin resmi global satış platformu olan shop.olympics.com’dan, olimpiyat oyunlarının şehri Paris’te bulunan uluslararası olimpik megastoredan da koleksiyon ürünlerine erişebilecek. Trendyol’un spora verdiği destek ile yerli üreticiyi yurt dışına açma hedefi birleşti E-ticaret platformu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle spora olan desteğini yerli ürün ve üreticileri yurt dışına taşıma hedefiyle birleştiriyor. Böylece, Türkiye’nin dünya standartlarındaki üretim gücünü ve kalitesini farklı coğrafyalarla tanıştırmayı spor alanında da sürdürüyor. Milli sporcular Olimpiyat Koleksiyonu reklamında rol aldı Türkiye’de Trendyolmilla uygulaması üzerinden satışa sunulan Olimpiyat Koleksiyonu, milli sporcularımızın rol aldığı bir reklam filmiyle tanıtılıyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan milli voleybolcumuz İlkin Aydın, milli tekvandocumuz Nafia Kuş ve milli jimnastikçimiz Ferhat Arıcan, reklam filminde sporun dinamik ruhunu ve heyecanını yansıtıyorlar. Ülkemizin gurur kaynağı olan milli sporcularımızın enerjisini gündelik hayata taşıyan bu özel koleksiyon, sporseverler ile moda tutkunları için bir buluşma noktası niteliğinde. Milli sporcularımızın güçlü ve kararlı duruşuyla dikkat çeken reklam filmi, Türkiye’nin hem sporda hem de modada sahip olduğu güçlü potansiyeli bir kez daha gözler önüne seriyor.
Malatya Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orduzu Mahallesi Pınarbaşı bölgesinde 5 bin metrelik yeni imar yolunu açmasının ardından çalışmaların sonuna geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın çalışmaları yerinde inceledi. İlçenin her köşesinde ulaşım yatırımları çerçevesinde çalışmalarına aralıksız devam eden Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için ilçenin birçok noktasında yol yapım ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatlarıyla ilçenin dört bir yanına yeni imar yolları kazandıran ekipler, son olarak Orduzu Mahallesi Pınarbaşı mevkiinde 5 bin metrelik yeni imar yolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çalışmaları yerinde inceleyerek kısa sürede imar yolunun vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. Ekiplerin çalışmalarına seri bir şekilde devam ettiğini söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Mevcut yollardaki kaliteyi artırma çalışmaları bir yandan devam ederken bir yandan da yeni imar yollarının açılmasıyla vatandaşımızın daha rahat olmasının önünü açıyoruz. Açılan imar yollarının bir an önce kullanıma hazır hale getirilmesini hedefliyoruz. İnşallah kısa sürede buradaki çalışmalarımız bitmiş olacak. Vatandaşımız gelip imarlı arsasında çalışmasını yapacak. Ekiplerimiz sadece burada çalışmıyor. Hem yeni imar yolunun açılması hem de depremden hasar gören, kışın da etkilediği yollarımızda da çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor. Her sokağa, her mahalleye dokunacağız; hizmet üreteceğiz” dedi. “Büyük işler bizi bekliyor” Bundan sonra sahadaki çalışmaları yakın bir şekilde takip edeceklerini ifade eden Başkan Taşkın, “Bir taraftan ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelen vatandaşlarımızı ağırlarken bir taraftan da arazide ekiplerimizle birlikte saha çalışması yapıyoruz. Battalgazili hemşehrilerimizden ricamız, ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri için taleplerini karşılayamazsak kusurumuza bakmasınlar. Araziye de çıkmamız gerekiyor. Büyük işler bizi bekliyor. Hem kıştan çıkmanın getirdiği yıpranmışlık hem de deprem sonrasında yapılması gereken işler nedeniyle bizim mesaimizin çoğunu arazide geçirmemiz gerekiyor. ‘Hayırlı olsun’ ziyaretlerini bir ayla sınırlı tuttuk; bundan sonra bu ziyaretlere çok zaman ayıramayacağız, gelen hemşehrilerimiz notlarını iletirlerse, telefonlarını bırakırlarsa biz geri dönüş sağlayacağız. Battalgazili hemşehrilerimize hizmet etmek için ekiplerimizle birlikte sahada olacağız. Hemşehrilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Birlikte Battalgazi’ye hizmet etmek için çalışacağız” diye konuştu.
Manisa Bilgi yarışmasının bölge finalleri Salihli’de yapıldı Şehrim Benim Evim Manisa Projesi kapsamında düzenlenen Bilgi Yarışmasının bölge finali Salihli’de yapıldı Öğrenciler, Ege Bölgesini, Manisa’yı ve Salihli’yi tanımaları, milli tarihimizi, milli kültürümüzü kavramaları, yaşadıkları çevrenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin farkına varmaları, sahip çıkmaları, yarışma heyecanı içerisinde kardeşlik birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi amacıyla Şehrim Benim Evim Manisa Projesi kapsamında düzenlenen Bilgi Yarışmasının bölge finali Salihli’de yapıldı. Salihli, Demirci, Köprübaşı ve Ahmetli ilçelerinden ilçe birincisi ortaokulların katıldığı yarışmanın sonucunda; Salihli Rüştü Akbıyıkoğlu Ortaokulu birinci Ahmetli Altı Eylül Ortaokulu ikinci Demirci Ziya Gökalp Nurettin Kelem ve Köprübaşı İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren okullara hediyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Şube Müdürü Hasan Karakuş, Salihli Milli Egemenlik Ortaokulu Müdürü Muhammed Mustafa Demir ve Jüri Başkanı Berat Durgut tarafından verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, ilçelerini temsilen yarışmaya katılan tüm öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Jüri, sunucu ve teknik masada görevli öğretmenlere ve yarışmaya ev sahipliği yapan Salihli Milli Egemenlik Ortaokulu Müdürlüğüne emeklerinden dolayı teşekkür etti. Bölge yarışması birincisi olarak il finalinde Salihli’yi Salihli Rüştü Akbıyıkoğlu Ortaokulu temsil edecek.