ASAYİŞ - 23 Ocak 2026 Cuma 14:15

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçundan adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla

A
A
A
İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçundan adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ’bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçundan adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerden Erciyes’e övgü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; hafta sonu kayak severlerle dolup taşan Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret ederek, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin ilk destinasyon yönetim şirketi olma özelliğini taşıyan Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Kayak Merkezi; 19 mekanik tesis, 41 kayak pisti ve 112 kilometrelik pist uzunluğuyla hizmet veriyor. Türkiye’nin ilk profesyonel dağ yönetim şirketi olan Erciyes A.Ş. tarafından işletilen merkez, 3 bin 400 metre rakıma ulaşan teleferik hatlarıyla dünya standartlarında bir kayak deneyimi sunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, yurt içi ve yurt dışından gelen kayakseverlerle bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada Başkan Büyükkılıç, misafirlerin talep ve önerilerini dinledi. Belçika, Almanya, Polonya ve Çekya başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden Erciyes’e gelen turistlerin yanı sıra; Bursa, Kırşehir, Konya, Ankara, Mersin, Adana ve Kars’tan gelen misafirler de Erciyes’e yoğun ilgi gösterdi. Belçika’dan gelen bir ziyaretçi, "Uçaktan iner inmez doğruca Erciyes’e geldik" sözleriyle merkezin uluslararası cazibesine dikkat çekti. Erciyes’teki otelleri de ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, vatandaşlara memnuniyetlerini sordu. Bir ziyaretçi, "Çok güzel bir tesisiniz var, mükemmel olmuş. Türkiye’de ve dünyada benzeri yoktur herhalde. Yolların açık olması bizi çok memnun etti" ifadelerini kullanırken, bir başka vatandaş ise "Sosyal tesisler de çok güzel, bu hizmetlerin devamını bekliyoruz" dedi. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a ziyaret sırasında Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu da eşlik etti. Öte yandan Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te pistlerde kar kalınlığının 220 santimetreye ulaşması, sezonun verimli şekilde devam ettiğini gösterdi. Gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla Erciyes’in, 2026 sezonunda da hem dünyanın hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin gözdesi olması hedefleniyor.
Malatya Battalgazi Belediyesi ekipleri 21 kilometre yolu açarak hastaya ilaçlarını yetiştirdi Etkili olan kar yağışı ile birlikte Battalgazi Belediyesi yol açma çalışmalarına başlarken kırsal bölgelerde yaşayan ve yardım çağrısında bulunanlara anında ulaşılıyor. Belediye ekipleri, Yaygın Mahallesinde bulunan bir kanser hastasının ilaçlarının ulaştırılması için 21 kilometrelik yolu açarak hastaya ilaçları ulaştırdı. Kar yağışı kırsal bölgelerde bir metreyi bulurken Battalgazi Belediyesi yol açma çalışmalarını bu bölgelerde de devam ediyor. Yağışın başlamasıyla teyakkuza geçen ekipler acil çağrılara anında yetişiyor. Yaygın Mahallesi’nde kırsalda yaşayan bir kanser hastasının ilaç alması gerektiği ihbarı üzerine Battalgazi Belediyesi ekipleri seferber oldu. İş makineleriyle zorlu yollarda yoğun bir mücadele verildi. Yaygın Mahallesi Puluşağı Mezrasında kanser hastası Ergün Orak’ın ilaçlarının bir an önce yetiştirilmesi için saatler süren bir çalışma gerçekleştirildi. Bazı noktalarda 1 metreyi bulan yollar yoğun çalışmayla açıldı. 21 kilometrelik yolda yapılan çalışma sonrasında Battalgazi Belediyesi ekipleri ilaçları da hastaya ulaştırdı. Hasta Ergün Orak’ın eşi Hacı Orak Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a teşekkür ederek, "Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür ederiz yolumuz kapalıydı bugün geldiler yolumuz açtılar. Hanımım Ergün Orak’ın ilaçları vardı ilacını getirdiler personellere, Battalgazi belediyesine teşekkür ederim bize yardımcı oldukları için" dedi.