SAĞLIK - 14 Aralık 2018 Cuma 16:48

İSTEUS Günleri’nin 3’üncüsü başladı

A
A
A
İSTEUS Günleri’nin 3’üncüsü başladı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen İstanbul Endoskopik Ultrason ve İleri Endoskopi Günleri’nin 3’üncüsü başladı.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen İstanbul Endoskopik Ultrason ve İleri Endoskopi Günleri’nin 3’üncüsü başladı.



Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen İstanbul Endoskopik Ultrason ve İleri Endoskopi Günleri Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başladı.


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sempozyum Başkanı ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Duman Güney, “Şuan Sağlık Bakanlığı Marmara Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nden İstanbul Endoskopik Ultrasonografi ve İleri Endoskopik Girişimler Kongresi’nin 3’üncüsünü yapıyoruz. Kongrenin ana kapsamı endoskopik ultrasonografi dediğimiz endoskopik yöntem ve bunun dışında diğer ileri girişimsel endoskopik yöntemlerin ya da halk arasında kapalı yöntem diye adlandırılan yöntemlerin uygulamalarını anlatmak, bunların detaylarını katılımcı hekim arkadaşlarımızla paylaşmak istedik. Bizim camiamızda çok ilgi gören bir toplantı" dedi.



"Hemşire arkadaşlarımızın da bu eğitimden faydalanması gerekiyor"


Toplantının Türkiye’de kendi alanında ilk defa Amerikan Gastroloji Akademisi tarafından onaylanıp, dünya çapında gidilmesi önerilen toplantılar içerisine alındığını kaydeden Prof. Dr. Deniz Duman Güney, "Diğer önceki toplantılara ilaven yarın endoskopik ultrasonografi ve endoskopi hemşireliği kursumuz olacak. Çünkü bunlar ileri yöntemler ve özel eğitim gerekiyor. Bize destek olan hemşire arkadaşlarımızın da bu eğitimden faydalanması gerekiyor" şeklinde konuştu.



Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü ise ”Bugün iki ana bölümde bir tanesi endoskopik ultrasonografi ikincisi de çift alanlı endoskopi; yani ince bağırsakların görüntülemesine yönelik düzenlenecek. Aslında bu uzun zamandan beri yapılıyor. Ülkemizdeki yıllık yapılan gastroenteroloji günlerinde, haftalarındaki toplantılarda canlı vaka uygulamaları yapılıyor” açıklamalarında bulundu.



Toplantıya katılan Doç. Dr. Can Gönen de iki gün sürecek olan program içerisinde gerek yurt içinde bu alanda deneyimli hocaların, gerekse yurt dışından bilim adamlarının katılacağını dile getirirken, Dr. Emrah Alper ise Endos Tomografinin Türkiye’deki gelişmesi için ve bu konuda özellikle yayılması için çok etkili olan bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.