SPOR - 26 Mart 2026 Perşembe 18:33

Judown milli takım seçmeleri Yozgat’ta tamamlandı

A
A
A
Judown milli takım seçmeleri Yozgat’ta tamamlandı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan Judown Dünya Şampiyonası Türkiye Milli Takım Seçme Yarışmaları, 25-26 Mart 2026 tarihleri arasında Yozgat’ta tamamlandı.


Organizasyonun ilk günü olan 25 Mart’ta, teknik kurul toplantısı gerçekleştirilirken; Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, özel sporcularımızla bir araya gelerek sohbet etti ve başarı dileklerini iletti.


5-9 Ağustos 2026 tarihleri arasında İsveç’de yapılacak olan Judown Dünya Şampiyonası’nın milli takım seçmeleri 26 Mart tarihinde gerçekleştirildi. Milli Takım seçme müsabakalarında özel sporcular, milli takım forması için minderde kıyasıya mücadele etti. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmalarda sporcular azimleri ve performanslarıyla göz doldurdu.


Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Törene; Yozgat Vali Yardımcısı Türker Çağatay Halim, Şahin Hopur (Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü), Ensar Kurt (Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı), Özgür Akgün (Spor Hizmetleri Müdürü), Yunus Bölükbaşı (Spor Şube Müdürü), Ahmet Lal (Ankara Beypazarı İlçe Müdürü), Volkan Ilıkan (Merkez Hakem Kurulu Üyesi), Hamza Selen (Judo Teknik Kurul Başkanı) ve Uğur Arı (Özel Sporcular Spor Federasyonu Futsal Teknik Kurul Üyesi) katıldı.



Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, organizasyonun ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:


"Judown Türkiye Milli Takım Seçmelerinin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen başta Yozgat Vali Yardımcımız Sayın Türker Çağatay Halim’e, Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Şahin Hopur’a, Asbaşkanımız Sayın Ensar Kurt’a, Spor Hizmetleri Müdürümüz Sayın Özgür Akgün’e, Spor Şube Müdürümüz Sayın Yunus Bölükbaşı’na, Ankara Beypazarı İlçe Müdürümüz Sayın Ahmet Lal’e ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Sayın Volkan Ilıkan’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca Judo Teknik Kurul Başkanımız Sayın Hamza Selen başta olmak üzere tüm teknik kurul üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda minderde ter döken özel sporcularımızı, onların başarısında büyük pay sahibi olan kıymetli antrenörlerimizi ve her zaman yanlarında olan değerli ailelerini yürekten tebrik ediyorum. Oluşturulan yeni milli takımımız 5-9 Ağustos 2026 tarihleri arasında İsveç’te yapılacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bol madalyalar kazanacaklarına yürekten inanıyorum."



Judown milli takım seçmeleri Yozgat’ta tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul A Milli Futbol Takımı’nda 8 değişiklik A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, son oynadıkları İspanya karşılaşmasının 11’ine göre Romanya karşısında sahaya 8 değişiklikle çıktı. A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu yarı final maçında Beşiktaş Park’ta Romanya ile karşı karşıya geliyor. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, son oynadıkları İspanya maçının 11’ine göre Romanya karşısında 8 değişiklik yaptı. Montella; Altay Bayındır, Merih Demirel, Çağlar Söyüncü, Zeki Çelik, Salih Özcan, Orkun Kökçü, İrfan Can Kahveci ve Deniz Gül’ün yerine Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu’na göre verdi. Millilerde Merih Demiral ile Zeki Çelik sakatlıklarından, Muhammed Şengezer, Ahmetcan Kaplan, Mustafa Eskihellaç ve Semih Kılıçsoy da teknik heyet kararıyla 23 kişilik kadroda yer almadı. Millilerin 11’i A Milli Futbol Takımı karşılaşmaya; Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Mert Günok, Altay Bayındır, Atakan Karazor, Eren Elmalı, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Deniz Gül, Ozan Kabak, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Yunus Akgün ve Kaan Ayhan bekledi. Kapalı gişe A Milli Futbol Takımı’nın, Dünya Kupası yolunda bu önemli karşılaşmasında taraftarlar yalnız bırakmadı. Yurt dışından ve çevre şehirlerden gelen kırmızı-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş Park’ta yapılan müsabakada tribünleri doldurdu. Taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla futbolcuları maça hazırladı. Tribünlere Türk bayrakları bırakılırken, müsabaka öncesinde taraftarlar bayrakları sallayarak güzel bir görüntü oluşturdu. Deplasman tribününde de Romanya taraftarları yer aldı. Mehteran Takımı saha kenarında Bu karşılaşmaya özel saha kenarında Mehteran Takımı yer aldı. Müsabaka öncesinde Mehteran Takımı, Mehter Marşı çalarak futbolculara destek verirken, taraftarları da coşturdu.
İstanbul Ümraniye’de sevgi dolu buluşma: 10 özel gencin doğum günü bir arada kutlandı Ümraniye Belediyesi tarafından Down Sendromu Farkındalık Haftası çerçevesinde 3’ü Down sendromlu olmak üzere toplam 10 engelli birey için toplu doğum günü etkinliği düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı programda özel gençler, pasta keserek doğum günlerini kutladı. Tantavi Sosyal Tesisleri Asude Kafe’de düzenlenen programda 3’ü Down sendromlu, 7’si farklı engel gruplarından olan toplam 10 gencin doğum günü kutlaması yapıldı. Doğum günü pastasını Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’la birlikte kesen gençlerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. "Her ay burada o ay doğmuş engelsiz kardeşlerimiz için doğum günü yapıyoruz" Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Özel gereksinimli bireylerimizin Ümraniye’de bir kafeleri yoktu, onlara bu güzel parkımız içindeki kafeyi açtık. 35 mahallemizden buraya geliyorlar, anneleri sağ olsun onları arabalarımızla alıp buraya getiriyoruz. Buraya gelip eğleniyorlar, oturup sohbet ediyorlar ve sosyalleşmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda okula da gidiyorlar tabii. Her ay burada o ay doğmuş engelsiz kardeşlerimiz için doğum günü yapıyoruz; bugün de bunun için buradayız. Görüyorsunuz mutlu olmayan kimse yok, yüzü asık kimse yok. O yüzden ben başta ailelere çocuklarıyla böyle güzel ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi. "Ümraniye’de engelde sınır yok" Başkan Yıldırım, Ümraniye’ye açılacak Engelsiz Yaşam Merkezi’yle ilgili müjdeyi paylaşarak, "Şimdi önemli bir hizmetin daha temelini attık. İnşallah Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla birlikte "Engelsiz Yaşam Merkezi"mizi yapacağız; o zaman annelerimiz de biraz daha rahatlamış olacak. Yüzme havuzumuz var, ergoterapimiz var, kafemiz var, bir de yaşam merkezimiz olduktan sonra Ümraniye’de engelde sınır yok" ifadelerini kullandı. "Burada herkes birbiriyle dost, ayrım olmadan herkes bir arada" Engelli bireylerden Musap Düzgün, etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Mutluyum, bu organizasyonu yapan ve emeği geçen herkesin ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Burada herkes iç içe, herkes birbiriyle dost, ayrım olmadan herkes bir arada konuşabiliyor, çayını kahvesini içebiliyor. İsmet Başkanıma böyle bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ediyorum" dedi. Yusuf Aydın da, "Burası çok güzel, engelliler için çok iyi bir yer olmuş. İsmet Başkanıma çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Doğum günü kutlaması, hatıra fotoğrafı çekimi ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.
Kastamonu Kastamonu’da 9 öğrenci zehirlendi, işletme mühürlendi Kastamonu’nun Cide ilçesinde 9 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye müracaat etti. Gıda zehirlenmesi tespit edilmesi üzerine öğrencilerin döner yedikleri bir işletme mühürlendi. İddiaya göre, Cide’de 9 öğrenci ilçe merkezinde faaliyet gösteren bir işletmede tavuk döner yedikten sonra mide bulantısı, ishal, kusma, karın ağrısı gibi şikayetler yaşamaya başladı. Okul idaresi tarafından Cide Devlet Hastanesine götürülen öğrencilerin ilk belirlemelere göre gıda zehirlenmesi yaşadığı tespit edildi. Öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda Cide Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Cide Belediyesi tarafından inceleme başlatıldı. Ekipler tarafından öğrencilerin döner yediği işletmeden numune alındı. İşletme, tedbir amacıyla Cide Kaymakamlığının talimatıyla mühürlendi. Öğrenciler ise tedavilerinin adından taburcu edildi. "Öğrencilerimizin beyanları üzerine işletmemiz tedbir amaçlı geçici olarak kapatıldı" Yaşanan olayın ardından açıklamada bulunan işletme sahibi Mücahit Hasan Ünlü, "Her zamankisi gibi işletmemizi yine saat 08.30’da açtık. Dışarıya giden 51 tane siparişimiz var. Bu polis memurlarının kayıtlarında da var, ifade de vereceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğünde öğrenim gören 9 öğrencinin beyanı üzerine geçici bir zehirlenme yaşanmıştır ve öğrencilerimizin durumları şu anda çok şükür iyidir. Öğrencilerin farklı iş yerlerinden yedikleri yemeklerden de şüphelenildiği için şu anda bizim de bu konunun üzerine dönerimizden numune alındı. Geçici olarak işletmemiz mühürlendi. Şu anda işletmemiz kapalı, bizler de numune sonuçlarını bekliyoruz. 51 siparişimizin üzerinden bizler de diğer müşterilerimize de ulaştık, herhangi bir şikayet olmadığını gördük. Dükkanımıza zabıta ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nden arkadaşlar gelip inceledi. Dükkanda olağan dışı, sağlıksız, tarihi geçmiş ürün bulunamadı. Öğrenciler sadece bizim işletmemizde değil, farklı yerlerde de yemek yemişler. Oralardan da numuneler alınmış. Şu anda araştırılıyor, fakat bizim işletmemiz tavuk döner üzerine olduğu için tedbir amaçlı 2-3 gün süreyle kapatıldı. Numunelerin raporu geldiğinde tekrardan işletmemiz açılacak" dedi. Yedikleri dönerden zehirlendiklerini iddia eden öğrenciler ise, verdikleri ifadede saat 12.30 sularında yedikleri dönerden dolayı zehirlendiklerini ve okul müdürünün kendilerini hastaneye götürdüğünü söylediler.